Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2022 15:03 - Загубени умения за оцеляване: европейците намаляват разходите и задлъжняват
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.11.2022 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Загубени умения за оцеляване: европейците намаляват разходите и задлъжняват  
© Baltnews
Раул Там  
Проучванията на общественото мнение в европейските страни показват, че кризата, която се очакваше едва през зимата, всъщност вече е настъпила.
  Повишаването на цените и растящата безработица в страните от ЕС най-вероятно ще доведат до социална катастрофа, смятат авторите на проучвания, които в момента се провеждат на територията на алианса.
Проучва се и динамиката на нарастване на дълговете на европейците, които не могат да се справят с плащането на сметки и пазаруването в хранителните магазини, намаляват потреблението и все повече задлъжняват.
  По-обективна картина биха дали данните от банките, които отчитат ръст на молбите за потребителски кредити и ръст въпреки повишението на лихвите по кредитите. Но такива данни все още няма, а ако има, то май никой не бърза да ги обобщава в европейски мащаб.
  Резултатите от проучване, проведено от Международния институт за маркетингови и социологически изследвания IPSOS по поръчка на френската благотворителна организация Secours Populaire във Франция, Великобритания, Германия, Гърция, Италия и Полша, изглеждат впечатляващи.  
Лесно се вижда, че проучването засяга почти всички най-големи страни в Европа (с изключение на Испания), които се считат за най-богатите (е, с изключение на Полша, разбира се) или развити, включително в областта на социалното осигуряване от населението.
Така че може да се каже с увереност, че в други европейски страни ситуацията, ако е по-добра поне в нещо, не е много по-добра.
Така или иначе, в Естония например нещата са явно по-зле, ситуацията се усложнява по-бързо, отколкото в държавите, които са попаднали в полезрението на изследователите. И те съобщават, че макар известно стабилизиране на цените на енергията и меката ранна есен дават на европейците само вид на временна почивка, кризата, очаквана само през зимата, всъщност вече е настъпила.
Всеки четвърти интервюиран от изследователите (27%) казва, че той и семейството му са в трудна ситуация, че допълнителните разходи, причинени от инфлацията, могат да ги направят бедни.  
Повече от половината от анкетираните гърци казват, че непредвидените разходи разрушават семейния им бюджет, 20-25% от анкетираните във Франция, Италия, Полша и Обединеното кралство, 18% от германците казват същото.
Хората търсят и не успяват да намерят жизнеспособни решения, за да осигурят себе си и семействата си.   Повече от 40% от анкетираните отбелязват също, че техните съседи, роднини и колеги от работата са в подобна ситуация.
Тъй като инфлацията в Европа продължава да расте, 55% от европейците вярват, че ще се окажат в нестабилна финансова ситуация през следващите месеци.
Те имат малко финансови възможности: 64% казаха, че не знаят с какви разходи да направят компромис, защото вече са намалили всичко, което могат.
Включително, например, разходите за подаръци, които техните деца ще трябва да дадат, когато бъдат поканени на рождените дни на техни връстници.
  Повече от един на всеки трима европейци казват, че наскоро им се е наложило да ограничат пътуванията си (36%). Повече от всеки пети отбелязва, че напоследък му е било студено и не е пускал парното у дома (22%).
Всеки седми дори е трябвало да поиска помощ от роднини (14%) или да работи на няколко работни места (13%).
Европейците все повече са принудени да се ограничават не само в развлеченията, но и в храната и лекарствата. Повече от половината смятат, че тяхната покупателна способност е намаляла през последните три години.
Сред тях повече от всеки четвърти отбелязва силен спад в покупателната си способност.
Покупателната способност пада и дълговата тежест се увеличава Изследователите виждат най-голямата опасност от настоящата трудна ситуация в спада на покупателната способност и увеличаването на дълговете на европейците, в което всъщност виждат заплахата от социална катастрофа.
Съкращавайки разходите, европейците лишават търговските предприятия и производителите на стоки от доходи, а те от своя страна намаляват оборота и производството, съкращават работници, попълвайки броя на неплатежоспособните хора.   Изпадайки в трудна ситуация, европейците естествено се обръщат към роднини и приятели за финансова помощ.
Първо вземат заеми от родителите си, които често имат някакви спестявания, а след това, когато този източник на средства се изчерпи, се обръщат към банките за потребителски кредити.
Повече от 40% от анкетираните казват, че вече са вземали пари назаем от роднини и приятели. Заемите са най-високи в Гърция (63%), следвана от Обединеното кралство, Италия и Полша (40% до 41%) и Франция и Германия (35-36%).  
Но идва (и то много скоро) момент, в който хората (в по-голямата си част) вече не смеят да поискат пари от близките си или близките им просто не могат да им помогнат ,както правилно беше отбелязано по-специално от левия член на френския парламент Орели Труве в коментари за анкетата за новинарския портал Euractiv France.  
Не бог знае какво тънко наблюдение, защото малко хора не са попадали в такава неприятна ситуация, но в сегашната икономическа ситуация тя придобива характер на всеобща катастрофа. Това е последвано от проблеми, които вече не са просто морален избор („Искай ми още малко дълг или не“).
Европейските домакинства, опитвайки се да свържат двата края, се обръщат към банките, откъдето теглят потребителски заеми, въпреки нарастващите лихви поради повишаването на основните лихви от Европейската централна банка.  
Залог на недвижими и движими вещи. Тъй като рецесията и ценовата криза в страните от ЕС са едва в началото на своя път, а продължителността им се оценява от експерти на поне година и половина, две, общият дълг на значителна част - около 30-40% от Европейците - ще растат до критични граници.  
С нарастването на дела на европейците, които не могат да изплатят дълговете си и лихвите по тях, нараства и банките с нарастващото им бреме от лоши кредити. И получените от тях недвижими имоти на несъстоятелни длъжници ще бъдат на пазара и той ще се разклати, преливайки от евтини апартаменти и къщи.
Кризата ще се изостри от финансова и банкова нестабилност, възможен срив на пазара на недвижими имоти, както се случи през 2007 г. в САЩ поради фалита на Lehman Brothers, който предизвика световна криза.
Такива прогнози, направени въз основа на резултати от проучвания, сега са много търсени в Европейския съюз.
И не само, разбира се, защото авторите на проучвания обичат да плашат населението с апокалиптични прогнози, а медиите, които ги публикуват, изхождат от принципа, стар като самата „четвърта власт“, ​​че лошите новини се продават по-добре от добрите.
  От няколко десетилетия Европа не е била изправена пред такава криза, умението за оцеляване е изгубено, така да се каже, и евтините ресурси, идващи от изток, създават илюзията за непоклатим просперитет.
Европеецът преосмисля своето място в света и ролята, която неевропейският свят играе за оформянето на неговото благополучие като европеец.
Той е готов да предяви претенции към политици, допуснали "по геополитически причини" унищожаването на привичната окръжаваща "среда".


Тагове:   мозък,   по лек,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13253540
Постинги: 11645
Коментари: 18457
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК