Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2023 18:23 - Епископите към Зеленски: Водиш война срещу Бога. Забраняват богослуженията на Украинската православна църква
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 228 Коментари: 1 Гласове:
3



      30 декабря 2022     image  

Пребиват и изхвърлят свещеника и богомолците през портите на църквата, а полицията не само не се намесва, но и подпомага нападателите.

Църквата на УПЦ "Свети апостол Йоан Богослов" в село Копитов, Коретски район, Ривненска област.

Свещеникът и енориашите са бити и изхвърлени през църковната врата, в резултат на което един енориаш е настанен в болница, а свещеникът, протойерей Игор Власюк, е принуден да извика линейка. Отец Игор, настоятел на църквата, и вярващи от село Копитов разказаха как е станало нападението над църквата.

    image  

Протойерей Игор Власюк, настоятел на църквата на УПЦ "Свети Йоан Апостол" в село Копитив:

- Аз съм за Украинската православна църква. Моля се за армията, за правителството, за мъртвите войници, които са загинали във войната.

Според свещеника причината за възникналата конфронтация е, че неправилно приетите от държавата закони не само създават война на Изток, но и в селата.

- Ще продължим да носим послушанието си докрай, като се молим искрено за всички и за всичко. Това е положението в момента. Не искам да ви излагам на опасност, да ви излагам на опасност да дойдат в дома ви. Не искам нищо от това, което вече се случи. Току-що разговарях с ръководството на новосъздадената църква (ПЦУ) и предложих, че щом сега са в храма, нека поне ни позволят да се молим в домовете си. И тогава Бог ще ни покаже как да продължим. Обичаме Бога, обичаме се един друг и не бива да се обиждаме. Не трябва да причиняваме вреда на другите, и на тези, които я причиняват на нас. Не бива! Това е само сграда. Църквата е в душата ни и вярата е в душата ни. Водете децата си и не се страхувайте.

Руслана, енориашка на църквата на УПЦ "Свети Йоан Богослов" в село Копитив:

- Много е тежко да се говори за това как се отнасяха с нас днес. Започнаха да ни бият и ни изхвърлиха. Като биеха хората, полицията не предприемаше нищо. Сигурно се повтарям... Един свещеник беше хванат и не го пускаха, една жена беше притисната, а след това полицията нахлу и започна да ни изтласква. Една жена крещеше: „Сърцето ме боли, не мога да дишам, какво правите, не ме бутайте!“ Полицията просто ни изхвърли. Хванаха свещеника и го изхвърлиха навън. Мога ли да кажа кой? Силин Александър, Силин Николай и Силин Павел. И Силин Василий риташе свещеника и свещеника изхвърлиха през портата, Затвориха портата и повече никой от нас не пускаха на територията на храма.

Ирина Балк, енориашка на църквата на УПЦ "Свети Йоан Богослов" в село Копитив:

- Аз съм майка на войник - Николай Сергеевич Селюк. Много ми е трудно да видя разделението, което тези хора правят. Моето дете прекара две години на фронтовата линия в Маринка, защитавайки нашата земя. А сега ме наричат сепаратист, москал, че се моля на московските попове. И на мен ми е много тежко, тежко ми е да гледам как се отнасят с нашия поп, как го наричат с гадни думи. В продължение на 21 години свещеникът се молеше, кръщаваше, венчаваше и погребваше. Никога не е отказвал на никого. Който се обръщаше към него – при всички отиваше. Сега ми е тежко - три деца, средното момче е болно, в болницата в Ривне. Те нямат Бог. Те ни гонят, не обръщат внимание ни на детето, ни на нищо. Когато запечатаха църквата, стояха там и крещяха - запечатайте я и изгонете свещеника. Къде да отиде един свещеник? Сега ми е много трудно да говоря. Душата ми просто плаче и ме боли.

Лукия Литвинчук, енориаш на църквата на УПЦ "Свети Йоан Богослов" в село Копитив:

- Аз съм енориаш на една църква, която днес беше отнета. И е отнета по много жесток начин. Хората, които вярват в Бога, не правят това. И това са хора, с които сте живели през целия си живот... Те са неадекватни. Хващаха жените, изхвърляха ги навън, ритаха ги. Това не се вписва в никакви морални закони. И полицията не защитаваше хората, а им помагаше да ги изхвърлят. Видях го, защото бях зад гърба им - как изкарват хората навън. А мъжете, които защитаваха Украинската православна църква, дори не ги пуснаха на територията. Те ги изхвърлиха зад вратата. Издърпваха ги вкупом и ги изхвърляха зад вратата. Попитах полицаите защо вие вършите такива неща и отговориха, че те се разправяли помежду си.

Нина Перловска, енориашка на църквата на УПЦ "Свети Йоан Богослов" в село Копитив:

- Днес защитавах църквата си. Изтласкаха ни, пребиха ни, изхвърлиха ни като боклук, и ни избутаха зад портата. Абсолютно всички бяхме изхвърлени. Дойдоха силни мъже и ни изхвърлиха, повлякоха ни. А днес те влязоха в църквата и оскверниха нашия храм. Няма закон. Полицията хвана трима души, дошли да защитят църквата ни, и ги изведе през портата. Не ги пускаха, затвориха портата. А полицията не реагира. Напротив, помогнаха да ни отблъснат. Те не ни защитаваха, а само се преструваха. В нашата държава, в нашата страна няма истина.

Текстът е от следното видео:

  Духовниците на Украинската православна църква са изгонени от Киевско-Печорската лавра

28 декември 2022 г.

    image   Киевско-Печорската лавра. Снимка: Pavlo Gonchar /globallook. com

От 1 януари 2023 г. на духовенството на Украинската православна църква (УПЦ) е забранено да извършва богослужения на територията на Горнокиевската печорска лавра - в Трапезнишката църква и Успенския събор. Управителят на манастира, митрополит Павел (Лебед), се обръща към украинския президент Владимир Зеленски с молба да не прогонва вярващите от манастира и "да остави хората да се молят".

По-рано СБУ (Службата за Безопасност на Украйна) започна обиски в църквите на УПЦ в цяла Украйна, няколко йерарси бяха обвинени в държавна измяна и бяха образувани над 50 наказателни дела. Зеленски нарежда на парламента да внесе законопроект за забрана на религиозни организации, "свързани с центрове на влияние в Руската федерация", и подписва указ за налагане на санкции срещу митрополит Павло, викарий на Киевско-Печорската лавра.

Междувременно в Киев се проведе заседание на Синода на Украинската православна църква, по време на което епископите предупредиха Зеленски, че води "война срещу Бога". Те смятат, че украинските власти използват "тоталитарни методи" срещу УПЦ.

Източник: https://argumenti.ru/world/2022/12/806602



Тагове:   комуняги,   безбожници,


Гласувай:
3



1. radostinalassa - Зелята е безбожен евреин, комуняга наркоман, педерас.
03.01.2023 18:28
Алчен като сънародниците си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13285098
Постинги: 11657
Коментари: 18469
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК