Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2021 13:29 - Фреди Меркюри пратил дар на Елтън Джон от Отвъдното
Автор: radostinalassa Категория: Музика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
30 години от кончината на фронтмена на "Куин"

Снимаха филм за последните дни на рок идола

Заснет е нов документален филм за Фреди Меркюри, озаглавен "Freddie Mercury: The Final Act". Лентата разказва за последните събития в живота на фронтмена на "Queen" - от последния концерт с групата до смъртта  му на 24 ноември 1991 г. поради усложнения от СПИН в собственото му имение в Лондон - сам, зад затворени завеси, на огромен легло, заобиколен от многото му любими котки.
И преди концерта в  почит към паметта му "Five Live", проведен на 20 април 1992 г. на лондонския стадион Уембли, с участието на колегите му от "Queen", Лиза Стансфийлд, Деф Лепард, Джордж Майкъл и други. Събитието бе излъчено в повече от 100 страни по света ...

Режисьорът на филма "Freddie Mercury: The Final Act" - Джеймс Роган, говори за заснемането на тази дългоочаквана, мъдра, тъжна и в същото време честна и горда премиера: „Това беше невероятно пътуване до последните дни на една от най-великите икони на рок музиката. Работата с "Queen" и възможността да видите някои от техните най-велики членове на легендарния трибютен концерт на "Freddie Mercury" зад кулисите, беше много важно за екипа. Също толкова важни бяха и разговорът с хората, които издържаха на бурята на глобалната пандемия на ХИВ/СПИН, с всичките й асоциации с COVID днес. Смъртта на Фреди и събитията, които я последваха, помогнаха да се промени разбирането на света за тази ужасна болест в критичен момент“, казва режисьорът.

Мащабният документален филм  включва и нови интервюта с членовете на "Queen" Брайън Мей и Роджър Тейлър, както и със сестрата на Фреди - Кашмира Булсара, с приятелите му Анита Добсън, Дейвид Уиг, Питър Фрийстоун и други.

Във филма се появяват и участници в легендарния  концерт на почит на "Five Live": Хари Черън от "Extreme", Роджър Долтри от "The Who", Джо Елиът от "Def Leppard", Лиза Стансфийлд, Пол Йънг и промоутърът на концерта Харви Голдсмит.

Създателите на филма обръщат внимание на такъв продължаващ проблем като СПИН. Те са интервюирали лекари, оцелели пациенти и активисти за правата на човека.

Новият документален филм за Фреди Меркюри ще бъде показан за първи път по BBC Two някъде около 24 ноември 2021 г. Точната дата на премиерата все още не е известна.
Солистът на "Queen" Фреди Меркюри често е определян, както от пресата, така и от феновете, за един от най-добрите гласове в света.  За съжаление е диагностициран със СПИН през пролетта на 1987 г. -  малко след Великденските празници и умира на 45-годишна възраст.

Фреди Меркюри се появява за последно в клипа „Това са дните на нашия живот“, в напреднал стадий на заболяването. Тсй е болезнено слаб, тъй като лечението, което използва, е само във фаза на тестване.

Пази тайна за болестта си 

Твърди се, че Меркюри е починал от бронхопневмония в резултат на усложнение на вируса, с който е бил заразен. Певецът пази в тайната истината за болестта си до последните дни от живота. Дори да страда в мълчание, той иска да го запомнят като жизнен и позитивен човек. 
Що се отнася до тази част от битието му, той предпочита тя да не стане известна на обществеността, но през 2013 г. добрият му приятел Елтън Джон публикува книга, озаглавена „Любовта е лекът: За живота, загубата и края на СПИН“.

Погубва го СПИН

Ето откъс от книгата на Елтън Джон:
„Фреди не обяви публично, че е болен от СПИН, преди смъртта си през 1991 г. Въпреки че беше експлозивен на подиума, като Боуи и Джагър, той беше боязлив човек извън сцената. Фреди ми каза, че е болен от СПИН веднага след като му беше поставена диагнозата през 1987 г. Бях съкрушен. Видях какво точно направи болестта на толкова много мои приятели, че бях наясно точно какво ще направи и с Фреди. Знаеше, че смъртта му наближава, но Фреди беше невероятно смел. Той се грижеше за външния си вид, продължи да пее на концерти с "Queen" и остана същият забавен и дълбоко щедър човек, какъвто винаги беше.

Докато Фреди се влошаваше в края на 80-те и началото на 90-те, беше твърде трудно да се понесе. Разбиваше сърцето ми, когато виждах как тази абсолютна световна звезда, е опустушавана от СПИН. В крайна сметка тялото му беше покрито с лезии на саркома на Капоши (класическият сарком на Капоши е мултифокално ангиопролиферативно състояние с ниска степен на злокачествено заболяване), той беше почти сляп. 
Той беше толкова слаб, че не можеше да се изправи... Фреди трябваше да прекара последните си дни в собствено си легло , но това не беше той, той наистина живееше за другите. 

Коледен подарък

"Фреди почина на 24 ноември 1991 г. и седмици след погребението все още бях съкрушен. На Коледа разбрах, че Фреди ми е оставил последната си воля - пише в книгата си Елтън Джон.-  Започвах да го преодолявам, когато на вратата се появи приятел и ми подаде нещо, увито в калъфка. Отворих го и вътре имаше картина на един от любимите ми художници, британския художник Хенри Скот Тюк, и бележка от Фреди. 
Преди години с него си бяхме измислили прякори, аз бях Шарън, а той Мелина, а бележката на Фреди казваше: „Скъпа Шарън, мисля, че ще ти хареса това. С любов Мелина, Весела Коледа!"

Бях на земята, на 44 години, плачех като дете. Това беше красив мъж, умирял от СПИН, и в последните си дни той успя да ми направи прекрасен коледен подарък. Въпреки че този момент беше много тъжен, това е един от малкото спомени, които ми идват на ум, когато си мисля за Фреди, защото улавям характера на човека. Той ми напомни за смъртта му, която го направи толкова специален в живота. ”

Този откъс е взет от книгата на Елтън Джон. От съществено значение е да се разбере какъв човек е бил Меркурий и посланието, което той е предал на останалия свят.
Неговият приятел Елтън Джон си спомня, че дори през последните дни от живота си Фреди Меркюри продължавал да купува картини и други произведения на изкуствата и имал желание да участва в търгове 





Тагове:   СПИН,   Фреди,   джендър,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13144422
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години