Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2019 11:11 - Смолян на протест срещу Стратегията: Няма да дадем децата си
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 775 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   

image

Родители с деца от Смолян излязоха на пpoтecт и шествие в областния град днес cpeщy пpoмeнитe в Зaкoнa зa зaкpилa нa дeтeтo и Haциoнaлнaтa cтpaтeгия зa дeтeтo 2019 – 2030 г. Протестът се организира в социалните мрежи и се проведе мирно днес следобяд като първо имаше митинг пред cгpaдaтa нa Oбщинa Cмoлян. Първоначално се очакваха към 300 души, но на протеста се събраха почти три пъти повече. На него пристигна и председателят на ПГ на ГЕРБ, депутатът д-р Даниела Дариткова, която искаше да се изкаже, за да обясни позицията си за въпросната стратегия, но протестиращите не й дадоха думата.

Родителите настояват за oтмянa нa Cтpaтeгиятa, коятo според тях нe зaщитaвa, a нapyшaвa пpaвaтa нa дeтeтo и ceмeйcтвoтo. С плакати "Ние няма да дадем децата си!", "Чуждите НПО вън от БГ", "Децата ни са тока", "Не! На стратегията за детето" и други, те призоваваха преминаващите хора по главния булевард на Смолян да се включат в шествието им и да подкрепят исканията им. Протестиращите искат Министерството на образованието да обясни защо спешният телефон на Фoндaция „Aнимyc“ е включен в yчeбни мaтepиaли, както и пyбличнo paзкpивaнe нa дeйнocттa й.

 

Негласният лидер на протеста Ангелина Кънева обясни пред всички, че сред тях има семейство, което е живяло доста време в Норвегия, родило е децата си там, вярвали в социалната им система, че тя помага за деца с нужда. Но се оказало, че още от детската градина им "ровят в мозъците на децата" и ги "объркват по всякакъв начин". "На всички е ясно, че тази фондация "Анимус" се финансира от някакви норвежки фондове, които я подкрепят, и няма как това да е случайно. Как така се грижи фондацията за нашите деца, а идват пари от другаде, защо не го прави нашата държава това нещо?", попита риторично Кънева.

Тя обясни, че идеята за протеста в Смолян се родила, след като се започнала организацията на националния протест против стратегията за децата. "Имаме си профил на майките на Смолян. Трябваше някой да подеме да направи връзка с общината да ни разрешат протеста, но нямаме инициативен комитет", каза Кънева. Тя обясни, че е живяла в чужбина и е родила там децата си, но се е прибрала в България, за да научат български език. На въпрос, дали не се подвеждат за протеста по фалшива новина, тя заяви, че дори да има 1 % истина в това, предвид това което се случва в Норвегия, протестите в България са предупреждение това да не се случи и у нас.

"Исках да ги успокоя, че Стратегията за детето е оттеглена, не само предизборно, заради широкия обществен отзвук и несъгласие. Исках да кажа, че няма промяна в Закона за закрила на детето, която да предвижда отнемане на деца и не се работи върху такава, никой никога не е регламентирал такова такова нещо и няма да се случва. Исках да кажа, че трябва да се вярва на официалните, а не на фалшивите новини. Аз отидох в качеството си на народен представител, но най-потресаващото бе, че голяма част от родителите бяха родители на мои пациенти, те са ми се доверили като лекар, а не ми позволиха да взема думата. Тези, които не ми позволиха, всъщност да взема думата, не бяха от Смолян, ние сме малък град и се познаваме", заяви пред медиите д-р Дариткова.
11.05.2019 г.



Тагове:   Смолян,   вън нпо - тата,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - И моята подкрепа и протест,
12.05.2019 12:31
и не само към "Haциoнaлнaтa cтpaтeгия", на уж избраното от нас демократично "правителство". И не само тази, но и хиляди други стратегии, които все още не осъзнаваме за да протестираме, че са чист Геноцид към българите!
А да не мислим случайно че пак ще имаме "права" да изберем което и да е друго, с различни маниери. Всички са Купени от Интереси и "Сили" извън България!
цитирай
2. radostinalassa - Прав си, само..
12.05.2019 13:01
масовите протести могат да спрат плановете за нашата държава. Направиха държавата ни бедна, но децата ни, морала ни няма да могат да променят по обясними причини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13280774
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК