Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2019 11:37 - Ердоган не дава на САЩ да разгърнат кораби в Черно море
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 911 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image  

/Поглед.инфо/ Действията на Русия в Черно море предизвикват недоволство и дори оплаквания от страните от Северноатлантическия алианс. В интервю за една от украинските публикации бившият командир на американските сухопътни сили в Европа Бен Ходжис наскоро се оплака, че Русия блокира ученията на НАТО в региона. Американският генерал е възмутен от факта, че веднага щом блокът е обявил мястото на маневрите, руската страна незабавно е затворила подходите към тези зони.

„Русия се опитва да създаде нова „желязна завеса“, която върви по Черноморието, с Румъния, Турция, България, от една страна, и Грузия, Молдова и Украйна, от друга ... Когато обявим местата за нашите учения, те просто ги затварят. Това е форма на временна блокада на Одеса. Това не е случайност“, заяви той.

Според Ходжис подобни действия на Москва притесняват съюзниците от НАТО, по-специално Румъния. Последният, между другото, вече е готова да похарчи 2,5 милиарда евро за модернизация на своя военна база в региона.

Не по вкуса на генерала е и нетолерантността на руснаците по време на отработването на военния блок на десантните операции близо до Крим. Както смята Ходжис, Алиансът трябва да разшири своето военно присъствие в Черно море, за да се осигури свобода на корабоплаването, да се защитят страните от НАТО и да се сдържа възможната руска агресия.

Руският сенатор Владимир Джабаров смята, че подобни изявления на представители на страните от НАТО имат една цел - да се постигне увеличение на разходите за отбрана.

"Те искат на всяка цена да се опитат да увеличат военните бюджети, обръщайки се към световната общност, че Русия представлява „заплаха“ за НАТО, че е необходимо да се увеличи отбраната и въоръжението. Това са обикновени неща, военните винаги правят това на Запад, когато трябва да увеличат бюджетите си и да увеличат доставките“, отбеляза той.

А неговият колега по Съвета на Федерацията Сергей Цеков нарече заявленията на американския генерал странни и недостойни за военен.

„Може би те направо ще поискат да провеждат ученията си на наша територия. А ако ние, например, изпълним ученията си, да речем в Корейско море, близо до САЩ, тогава Вашингтон ще се зарадва ли? Каква опасност има за американците в Черно море, а за НАТО? Никакви”, подчерта той.

Сенаторът смята, че ученията на НАТО са насочени срещу Русия и съветва Ходжис да ги проведе така, че да няма проблеми.

Никой не може да забрани на НАТО да провежда учения в Черно море, но едва ли Русия ще позволи провеждането им без контрол. Всяка страна просто е задължена да защити своите сигурност и интереси. А засилването на присъствието на страните от НАТО в Черно море, зачестилите разузнавателни полети, провокативните заявления на западните политици и военни не остават незабелязани. Така че какво предизвиква недоволството на НАТО? Да не би Алиансът да иска от Русия да се откаже от контрола над ученията на блока.

„НАТО не може да поиска това. Освен това Русия не блокира, а копира действията на НАТОвските военни”, смята директорът на Центъра за стратегическа конюнктура Иван Коновалов. „Ако черноморският флот не предприема действия, докато там се провеждат учения на флотите на неприятелски ни страни, това би изглеждало странно. Пробвайте да обясните на руснака защо не правим нищо, а американците правят каквото си искат. Естествено ние копираме техните действия дотолкова, доколкото е възможно.”

Засега никакви инциденти, освен опитите на украинския флот да премине през Керченския пролив не е имало. На този инцидент се даде адекватен отговор от гледна точка на международното право и от гледна точка на действията на ВС на РФ, пограничните сили на ФСБ. Бе създаден прецедент от тяхна страна – нахлуха – а от наша страна ги блокирахме. Показахме им да пробват отново да направят така – и по зле ще стане.

А ако се говори за ситуацията в Черно море като цяло, защо това притеснява толкова много САЩ?

„Американците по принцип са недоволни от самата Конвенция от Монтрьо, която ограничава не от страна на Русия, а от страна на международното законодателство действията на американския флот в Черно море. Те са бесни от него.

Съществува определено време, когато военните кораби на страните, които не са от региона, могат да се намират в Черно море. Какво правят? Пристигат, а след това на ротационна основа заменят своите кораби.

Какво искат те всъщност. Това вече е друг въпрос. Те фактически са създали в Очаков своя военноморска инфраструктура, а това е територията на Украйна. Там вече има възможност за базиране на малък флот, с времето това може да се развие и нататък. Но как, ако не е възможност да се преминава през проливите с голямо количество кораби? Това е странна ситуация – имат пълната възможност да се разгърнат в Украйна, но турците не дават такава възможност. Турците следват международното право, а това най-вече възмущава американците.

Но се усеща, че американската любов към нарушението на договорите ще се насочи и към тях. Взаимодействията между Турция и САЩ и така са сложни. Всяко действие може да се приеме от турците като провокация.

А защо изобщо се извършват такива провокационни заявления от страна на представителите на блока?

Те звучат най-често, когато хората не знаят ситуацията на място, а тя е доста сложна. Господин Волкър е уволнен, защото не нещо не можа да разбере от случващото се там.

Ситуацията с Украйна е толкова сложна, че да я разберат могат или руснаците, или самите украинци. Третите страни не я разбират. Впрочем от страна на европейските страни-членки на НАТО вече отдавна не се чуват никакви заявления, защото разбраха, че тази лудница няма оправяне.

Засега американците в своите заявления нито веднъж не са показали разбиране на действително случващото се в Украйна, защото там ситуацията е странна. Западната част на страната е едно, центърът –друго, а изтокът – трето. Те виждат страната на картата и си мислят, че в пределите на контурите на тази карта съществува общо разбиране и то трябва да се натиска. Но не е така.

Превод: В.Сергеев




Гласувай:
3



1. ivo1 - NATO-то да си прави ученията пред ...
07.10.2019 10:20
NATO-то да си прави ученията пред америка и да не си врат задниците под носа на Русия за да не бъдат нацепени,че да не изпищим ние заради тях!?!
цитирай
2. ivo1 - Nагла Aмерисанска Терористична ...
07.10.2019 10:25
Nагла Aмерисанска Терористична Организация - това е NATO
цитирай
3. ivo1 - И браво на Ердоган!Много е точен в ...
07.10.2019 10:34
И браво на Ердоган!Много е точен в случая!
цитирай
4. radostinalassa - НАТО е недоволно и от договора от Монтрьо
07.10.2019 15:03
Иска да стои повече от 21 дни в Черно море. Какво нахалство и наглост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13127919
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години