Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2019 16:43 - 23 велики изобретения на българите, променили нашия свят. Кажете благодаря на великия български народ! - 2
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 1546 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  5. Петото изобретение е технологията за фотокопиране.   Тя е изобретена през 1937 г. (което се е случило преди изобретяването на компютъра), а изобретателят е академик Георги Наджаков.   Трудно е да си представим работата на сегашния офис без скенер и принтер, благодарение на българите!
image
    Академик Георги Наджаков - изобретател на Xerox   6. Кирилица   Създадена през IX век от светите Кирил и Методий, днес кирилицата е третата официална азбука в Европейския съюз.   Крилицата обединява културите и традициите на всички славянски народи в Европа. Без кирилица образованието, четенето и издаването на книги и други неща, които толкова силно се отразяват на съвременния ни живот, би било просто немислимо сега.   7. Самолет Дъглас   Седмото изобретение се отнася до въздухоплаването или, както се казва, до самолетите. Първият транспортен самолет Douglas DC-3 (Douglas DC-3 или Duglas DS-3 на български) е изобретен от екип, ръководен от главния конструктор Асен Йорданов.   image     Асен Йорданов показва работата на въздушната възглавница за пътници на самолети, 1957г 8. Въздушна възглавница Осмото изобретение беше въздушна възглавница (въздушна възглавница) или въздушна възглавница. Без него сега е трудно да си представим нормална кола и безопасност в нея при шофиране и спешни ситуации на пътя. Той е създаден през 50-те години за безопасност на пътниците в колата в случай на инцидент. Създателят вече ни е известен - Асен Йорданов. 9. Телефонен секретар   Асен Йорданов е измислил телефонния секретар на прадядото на сегашния телефонен секретар, което дава възможност няколко човека да общуват наведнъж.   image   Карл Джераси - изобретател на контрацептивите 10. Контрацептиви   Контрацептиви - това е, което до голяма степен промени съвременния живот на мъжете и жените, направи секса напълно различен. Изобретателят на контрацептивите е евреин с български произход Карл Гераси.

11. Модулът на двигателя на кораба Eagle   Реактивните двигатели на лунния модул „Орел“, които направиха възможно кацането на повърхността на Лунната планета в близост до корабите Армстронг и Олдрин, са изобретени от д-р Иван Ночев, българин.  
image
  Иван Ночев - изобретателят на двигателния модул на лунния кораб Oryol
image



  Райна Касабова 12. Първата женя в света летец на изтребител   Първата жена в света, участваща в бойни полети със самолет по време на Балканската война. Името й беше Райна Касабова, българка по националност.   13. Космическа храна. Третата страна, регистрирана в Организацията на обединените нации (ООН), която изпраща храна в Космоса след САЩ и Съветския съюз, е България. Българската космическа храна е измислена от учени от Института по криобиология и лиофилизация.Тук трябва да споменем името на академик Цветан Цветков. Екипът на професор Цветан Цветков разработи биотехнологиите за консервиране на студ и сушене на органични материали във вакуум.   Цветан Цветков - изобретателят на храната в епруветки
image



  Димитър Чернев - изобретил слънчевата батерия 14. Слънчевата батерия Използването на слънчевата енергия - сред българите получи световно признание чрез Димитър Чернев (1930-2012) за неговото изобретение на батерии за използване на слънчева енергия. Изобретението му е пионер в използването на слънчевата енергия за отопление и охлаждане.
 



Гласувай:
3



1. radostinalassa - Тези постове са за българи...
26.12.2019 17:31
не за луди шваби.
цитирай
2. krumbelosvet - Що е изобретение? Що е откритие?
26.12.2019 21:25
Самолетът не е изобретение, нито откритие.
Не ксеросът, а фото-електричният ефект е откритието.
цитирай
3. radostinalassa - Изобретението се патентова
27.12.2019 14:58
А откритието може да ги донесе само Нобелова награда, драги.
цитирай
4. krumbelosvet - Драга,
28.12.2019 08:56
Патентоването е ТЪНКА МАТЕРИЯ, регламентирана със закони и с вековна практика за ЗАОБИКАЛЯНЕ, кражба или защита на патенти. Айнщайн, останал безработен след дипломирането си, цели 7 (седем) години работи в патентната служба в Базел, назначен с фалшив конкурс от приятел-евреин. Да не мре от глад...
И далече-далече не всяко откритие получава Нобелова награда. В момента НЯМА действащо законодателство за откритията, но има текстове, които не са влезли в сила, и те се ползват като дефиниция.
цитирай
5. radostinalassa - А аз си спомням изказването на Золоторъов, който твърди, че ---
28.12.2019 10:53
в патентното бюро седят евреи и съответно отказват патенти за изобретенията. И съответно прекарват изобретенията на Запад. Тук трябва да се намеси КГБ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13249698
Постинги: 11642
Коментари: 18445
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК