Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2021 21:59 - Разбира се, в случай на истинска война, румънската авиобаза незабавно ще бъде унищожена от руските „Калибри“, „Искандер“ или „Кинжали“.
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 495 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  «Ще замирише на барут и кръв»: Руски експерт за ударните дронове на САЩ в Европа Появата на групировка безпилотни летателни апарати в Румъния предполага, че САЩ и НАТО променят своите разузнавателни средства по отношение на Русия, счита Виктор Баранец.

image

Поставяйки безпилотни летателни апарати в Европа, американците добавят още едно грахово зърно към везните на евентуалната война с Русия, сподели военният наблюдател на «Комсомолская правда» Виктор Баранец.

image

САЩ разположиха в авиобазата в румънския град Кимпия-Турзий разузнавателно-ударни безпилотни летателни апарати на ВВС на САЩ MQ-9 Readеr и около 90 военни.

Това съобщи командването на ВВС на САЩ в Европа и Африка.

Посочено е, че БЛА и военните ще бъдат разположени временно в Румъния, но не е посочена конкретна дата.

Виктор Баранец отбеляза, че появата на безпилотни летателни апарати в западно направление, което е стратегическо за Русия, предполага, че вероятният противник променя тактиката на подготовка в случай на необходимост от водене на военни действия.

Съединените щати разположиха разузнавателни БЛА MQ-9 Reaper в Румъния. Това позволява да се направи извода, че те са избрали най-подходящия инструмент за провеждане на разузнаване и вероятно създаване на инциденти на руските граници.

„Американците са добре запознати с реда на руското командване, че военните трябва да се държат много сурово както в морето, така и на сушата и във въздуха по отношение на тези, които пристигат на нашите граници. Те не крият факта, че извършват маневри в близост до нашите граници, което може да предизвика остра реакция от страна на Русия. Според мен появата на група безпилотни летателни апарати предполага, че САЩ и НАТО променят своите разузнавателни инструменти», заяви той.

Според експерта неголемите безпилотни самолети с „големи очи“ могат да снимат същата информация като разузнавателните самолети, но те са по-трудни за откриване и унищожаване поради по-малкия им размер.

Това принуждава Русия да промени инструментите и средствата за противодействие, които неизбежно ще бъдат използвани, ако някой безпилотен самолет прекоси въздушната граница на държавата. Руският експерт отбеляза, че специалистите понастоящем активно работят по създаването на инструменти за откриване и унищожаване на такива „въздушни шпиони“.

„Имаме радиолокационни станции, които „виждат“ на хиляди километри, включително малки цели. Когато бъде открит неканен гост, нашите изтребители се издигат във въздуха, проследяват полета и при преминаване на границата ни безпилотният самолет бива незабавно свалян. Разработихме и тествахме лазери, които могат да унищожат вражеските дронове. Има и други инструменти: например средствата за радиоелектронна война, които могат да „изрежат“ електронните „мозъци“ на безпилотния самолет, така че той или да падне, или да кацне там, където трябва, за да може да бъде проучен“, каза Баранец.

Ако говорим за физическо унищожаване на БЛА, тогава и бойните хеликоптери, и зенитните системи могат да направят това. Така Русия има цял «пасианс» от средства, които ще й позволят да се бори с БЛА на потенциалния враг и това няма да е проблем, обобщи експертът.

Въпреки това тази «игра» на САЩ и НАТО с Русия може да бъде много опасна, предупреди той.

Факт е, че безпилотни летателни апарати вероятно могат да бъдат използвани за провокации на руската граница и последващите изявления на Вашингтон, че Москва се държи агресивно, като се твърди, че сваля БЛА на неутрална територия.

Ако събитията поемат по този път, това може да се превърне в крачка към истинска война между страните, убеден е експертът.

Сред специалистите, работещи с БЛА, може да има некомпетентни хора и не може да се изключи възможността за грешка. Едно е, ако разузнаващо водно конче „случайно“ премине руските граници, а съвсем друго е, ако това го направи тежък безпилотен самолет с ракети или бомби под корема си.

Подобна маневра вече може да се разглежда като атака, което означава война, предупреди Баранец.

«Появата на такива елементи в Европа е поредната стъпка на САЩ и НАТО към утежняване на отношенията с Русия и допълнително ескалиране на военната конфронтация в европейския регион», подчерта той.

Разбира се, в случай на истинска война, румънската авиобаза незабавно ще бъде унищожена от руските „Калибри“, „Искандер“ или „Кинжали“.

Според военния експерт това изобщо няма да е трудно. Въпреки това той нарича появата на подобни средства на САЩ близо до Русия «лоша поличба».

„Това вече наистина прилича на провокации и мисля, че няма да мине толкова дълго време, когато техните безпилотни летателни апарати започнат внимателно да летят над територията на НАТО, а след това тихичко започнат да се приближават към руска територия. А тук вече започва да мирише на барут и кръв“, изрази опасенията си Виктор Баранец.

Той добави, че разполагането на БЛА в Европа е поредното „американско грахово зърно, поставено на везните на войната“. Рано или късно купата, в която Западът упорито добавя товар, ще натежи и тогава въоръженият сблъсък между страните ще бъде неизбежен.

Петя Паликрушева

 


Тагове:   янки,   пирати,   дебили,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13322796
Постинги: 11674
Коментари: 18491
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК