Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2021 21:31 - 3 (три) чаши кафе на ден предпазват от атеросклероза!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1057 Коментари: 10 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Проучване на учени от Университета на Сао Пауло в Бразилия показва, че пиенето средно на три чаши кафе на ден намалява риска от запушване на артериите или атеросклероза при хората. 

 

За разлика от противоречията относно влиянието на кафето върху здравето, те стигнаха до извода, че пиенето на ароматната напитка все още защитава здравето на сърцето.    

Атеросклерозата е съдово заболяване, характеризиращо се с появата на „атеросклеротични“ или  „атеромални плаки“ по стените на артериите, състоящи се от мастни вещества, фиброза и калциеви отлагания. С течение на времето те намаляват лумена в артерията и влошават притока на кръв. Рискът е сериозно препятствие, което може да доведе до сърдечни заболявания и инсулт.    

Според Дирсе М. Маркиони от Факултета по обществено здраве към Университета на Сао Пауло, кафето атакува именно натрупването на калций в коронарните артерии.

Изследователският екип е анализирал данни от няколко хиляди бразилци, като първо ги е разделил на групи в зависимост от това колко пият: по-малко от една чаша, до три чаши и повече от три чаши.

Всички участници са изследвани за натрупване на калций в коронарните им артерии. Установено е, че хората, които пият по три чаши кафе на ден, имат най-ниски нива на коронарна калцификация в сравнение с останалите.

Учените отбелязват, че кафето дава подобна реакция само при група непушачи, които те също са тествали в експеримент.


 




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. truthful - Пиенето на кафе възбужда нервната ...
27.09.2021 12:05
Пиенето на кафе възбужда нервната система и повишава кръвното налягане с 20 единици. Консумацията на кафе еспресо или турско трябва да е внимателна и ограничена - 1 или 2 кафета на ден. Пиенето на повече от 2 кафета на ден са силен негативизъм, при някои пиещи кафета дори може да е противопоказано да пият и 1 кафе. Това е индивидуално за всеки.
Пиенето на кафе не предпазва от атеросклероза и запушване на кръвоносни съдове. Съдовете се запушват от ПАТОГЕНИ, ХОЛЕСТЕРОЛ и СОЛЕВИ ПЛАКИ. Освен холестерола съвременната медицина не може да определи кои са патогените и солевите плаки. Дават се лекарства за какво ли не и става омазване, а патогените не мърдат и човека страда ли страда.
цитирай
2. radostinalassa - Аз спрях кафето като разбрах ...
27.09.2021 16:43
че вдигам кръвно точно с 20 мм живак. Но долната ми граница се вдигаше, когато ядях доста месо. Бъбреците реагират. Май гъбицките атакуват съдовата стена, веднага тук се натрупва холестерол, силицият се замества с калций, ако не ни достига и съда става нееластичен. Не реагира на хормоните и мозъкът ни вдига кръвното.Толкова е просто. Диета и пак диета.






цитирай
3. kolevdobri - Приятел,
28.09.2021 13:03
...иска ми се да не чета такива статии в блога ти. Ти си умен човек, на когото тази статия най-малкото подхожда. Интернет бъка от такива статии. Ето някои заглавия: "Чесънът помага за снижение на кръвното", "Лукът е много ефективен при еди какво си", "Морковите са в основата на морковната диета". Моля те. Тези учени какво казали, онези учени какво казали... Ако искаш да разбереш дали кафето е полезно за определен човек, сложи го на Имедис - а и той ще ти каже, дали кафето като напитка става за отделен човек или не. Дори и аз няма да кажа, че кафето създава кисела среда в организма и е за предпочитане да се избягва. Имам случаи, при които човек пие по 5 кафета на ден и урината му реагира на рН 7. При други случаи, урината е кисела и след спирането на кафето и чая, алкалността се повишава. Това са два противоречащи си случая, но са се случили при различни хора. Знаеш по-добре от мен, че няма само "полезен" и само "вреден" хранителен продукт. Всичко зависи от способността на всеки организъм да извлече позитив от него. Благодаря! Въпреки несъгласието с това да публикуваш такъв тип статии, плюс от мен.
цитирай
4. radostinalassa - 3. kolevdobri
28.09.2021 14:38
Не си наясно с киселата среда. Киселинността на кръвта се повишава не от кафето, а от месо, мляко, т.е. от пикочната, оксаловата киселина. Тогава се мобилизира калция от костите и ние получаваме остеопороза и шипове с камъни.






цитирай
5. kolevdobri - Трябваше да уточня...
29.09.2021 08:44
radostinalassa написа:
Не си наясно с киселата среда. Киселинността на кръвта се повишава не от кафето, а от месо, мляко, т.е. от пикочната, оксаловата киселина. Тогава се мобилизира калция от костите и ние получаваме остеопороза и шипове с камъни.
...под "кисела среда" имах предвид повечето течности в организма - урина, слюнка, сперма...но не и кръв. Киселинно-алкалното равновесие на кръвта варира в един много тесен диапазон от показатели и контролът върху този диапазон изисква специализирана лаборатория, с каквато аз не разполагам. Моите наблюдения са над останалите телесни течности, които променят показателите си след консумация на храни и напитки, но и тук има толкова много отклонения, толкова изключения и толкова различни реакции при различните хора, че обобщаването на резултатите става изключително трудно. Да спомена само, че помощните средства за измерване са общодостъпни и евтини. Останалото е работа...В заключение - ако искате "алкална урина", яжте повече зеленчуци, защото съдържат повече алкални елементи. Но внимавайте, ако сте вата доша, защото тя излиза от равновесие, ако консумирате храни, които имат стипчив и горчив вкус, като марулите, например. Също внимавайте и със студа. Обикновено зеленчуците са "студени". Абе накратко, мамата си трака, трудно разбираш, откъде ти е дошло. Благодаря!






цитирай
6. kolevdobri - Имам приятел...
29.09.2021 08:49
...който консумира по минимум 5 експресо кафета на ден. Яде месо, като за световно, но рН на урината му е 7. При друг, който яде месо инцидентно, а кафето му е не правило, а изключение, този показател е по-скоро към 6, ако не и по-ниско.
При мен алкализирането на течностите се влияе в голяма степен от зеленчуците и най-вече от пресния лук. От друга страна обаче, съгласно препоръките на Ведите, трябва малко да внимавам с лука. Човекът е космос и колкото повече се опитваш да навлизаш в него, толкова по-голямо става полето на "непознанието". Но това е животът, няма да стоим със скръстени ръце я. Учението е толкова приятно, че не си заслужава да стоиш настрана.
цитирай
7. kolevdobri - Пропуснах....
29.09.2021 08:55
Тези учени да не бяха от Сао Пауло? Та какво очаквате от бразилски учени? Да кажат, че кафето прави проблеми? Най-големият производител на кафе в света - Бразилия, пък и неговите УЧЕНИ, нямат сметка да казват такива работи. Животът е така устроен, че дори и в една отрова може да се намери нещо положително и да се използва така, както на конкретните "учени" им се иска. Сао Пауло!!! Какво ли ще кажат за кафето учените от Гренландия? Ето ви още един жокер - да сте чули, че кафето е полезно да се пие с лед? Ето ви още един жокер - мой приятел пие кафето с...чесън!!! Защо ли?
цитирай
8. kolevdobri - Тези учени да не бяха от Сао Пауло? Та ...
29.09.2021 08:57
kolevdobri написа:
Тези учени да не бяха от Сао Пауло? Та какво очаквате от бразилски учени? Да кажат, че кафето прави проблеми? Най-големият производител на кафе в света - Бразилия, пък и неговите УЧЕНИ, нямат сметка да казват такива работи. Животът е така устроен, че дори и в една отрова може да се намери нещо положително и да се използва така, както на конкретните "учени" им се иска. Сао Пауло!!! Какво ли ще кажат за кафето учените от Гренландия? Ето ви още един жокер - да сте чули, че кафето е полезно да се пие с лед? Ето ви още един жокер - мой приятел пие кафето с...чесън!!! Защо ли? Давам идея на производителите на магданоз, да си намерят учени, които да докажат, че пиенето на кафе с 50 грама млян магданоз в него, може да доведе до синергичен позитивен резултат върху двигателната активност!!!

цитирай
9. radostinalassa - Доброто влияние на кафето се дължи на...
29.09.2021 17:34
евакуирането на жлъчните киселини. При спирането му доста дни този процес спира, а тези киселини дезинфектират червата. Аз пия какао вместо кафе, то съдържа много малко кофеин, влияе и върху жлъчните к - ни и казват, че разрежда кръвта. Пие се с канела и мед.





цитирай
10. kolevdobri - Аз не пия кафе, но имам такива жлъчни киселини...
12.11.2021 17:01
radostinalassa написа:
евакуирането на жлъчните киселини. При спирането му доста дни този процес спира, а тези киселини дезинфектират червата. Аз пия какао вместо кафе, то съдържа много малко кофеин, влияе и върху жлъчните к - ни и казват, че разрежда кръвта. Пие се с канела и мед.
Опитвам се да намеря връзката. Не мога да приема, че нещо, изсушено, изпечено, прегорено, издухано от 100 градусова вода, ще направи тялото или по-точно течностите в него - алкални. Ама както и да е.





цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351967
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031