Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2022 16:29 - Американският световен ред се срива по целия свят и Европа може да изчезне. (Шарл Гав по SudRadio)
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 1078 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.07.2022 16:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Известният икономист Шарл Гав, директор на изследователския център Institut des Libertйs, който беше поканен в студиото на SuRadio, направи дисекция на западната икономика с младежки ентусиазъм (и не може да се каже, че е на 69 години), анализира самоубийственото поведение на Запада към Русия и нейното незавидно бъдеще. Той го направи убедително, обясни на пръсти, само дето не извика: „Ние сме тъпи!“.

 https://zen.yandex.ru/media/id/5bbb22b0209ecd00aa54e7d2/amerikanskiiat-svetoven-red-se-sriva-po-celiia-sviat-i-evropa-moje-da-izchezne-sharl-gav-po-sudradio-62c851fed8bf2756f36eaf93?&   image  

Шарл Гав (вляво) "Тези европейски политици, не знаеха ли, че цените на петрола ще се вдигнат? Тъпаци!"

„Икономиката е енергия. Именно тя е в основата на цялото ни благополучие. Това е, което трансформираме във всички други продукти, в БВП. Енергийният пазар се развива на цикли, тяхната честота не е 3-4 години, както много други процеси в икономиката, а 25-30 години.

Преди да получим възвръщаемост, трябва 10 години да инвестираме в енергия. Извършвате проучвателни работи, пробивате кладенци или изграждате атомни електроцентрали. И едва тогава получавате енергия. И в рамките на 15-20 години получавате енергия в излишък, тоест евтина. А превръщането на евтината енергия в продукти е лесно.

Но тъй като енергията е евтина, никой, разбира се, не иска да инвестира в нейното получаване, защото няма печалба. Следователно след 20 години кладенците стават нерентабилни, остарелите атомни електроцентрали трябва по-често да се спират за поддръжка и се появява енергиен дефицит. Цената ѝ се увеличава 3-4 пъти.

И сега сме в ситуация, в която на света му липсва енергия. И отново трябва да се инвестира в нея. Но уловката е, че преди да получим евтина енергия, пак трябва да минат около 10 години. И сега се оказваме в такова положение, че трябва да чакаме още 10 години. И в този момент Русия започва своята операция в Украйна.

Добре. И в този момент Европа и САЩ, обзети от справедлив гняв, решават да спрат да купуват петрол от Русия. Отлично. Но не знаеха ли, че сега в света няма излишен петрол. Не знаеха ли, че дефицитът, причинен от отказа да се купува руски петрол, ще вдигне цените му?

Единствената държава, която никога не е спирала да инвестира в енергетиката, е Русия, а ние казахме, че ще купуваме от други. Но други няма! Но ако няма други, тогава какво ще стане? И ще се случи следното. Русия ще продава петрол на Индия, която ще го преработва и ще ни го продава, само че на по-висока цена. Вече се случва!

Индия ще ни продаде същия руски петрол, само че на по-висока цена

В резултат на това инфлацията расте. В ЕС и САЩ тя вече е 8%, а в някои страни от Прибалтика - 22%.

Винаги съм имал работа с политици, които са се ръководели от логиката в действията си. Но през последните 5-10 години обществото ни премина от "логическо общество" към магическо.

Сега политиците казват: „Не ви харесваме, затова няма да правим бизнес с вас“. Дори да е ирационално, противно на разума и логиката. На какво разчитат тези лидери? Явно на чудо, на магия.

Затова спираме да купуваме петрол от Русия, но пък чудото не се случва. Нашите действия ни хвърлят в невъобразима инфлация и рецесия. И обикновените хора ще го платят, и то изцяло. Колкото и да струва горивото, президентският самолет няма да спре да лети, но няма да можете да пътувате 50 километра до майка си, страдаща от болестта на Алцхаймер...

Когато анализирам ситуацията във Франция, стигам до извода, че има три варианта за оценка на тези, които ни управляват.

1. Управлявани сме от идиоти. Подобен вариант не може да бъде изключен. (Радио водещ: „Да, много вероятно.“)

2. Нас ни управлява тайна секта, конспиратори, знаете, Давос и всичко останало.

3. Контролирани сме от негодници, които просто печелят от нас.

Между другото, във Франция все пак не всички са обеднели, ние живеем в така наречения „капитализъм на съучастниците“. Ако познавате някой човек, който е на власт, тогава получавате държавни поръчки при изгодни условия за вас, държавата обеднява, но вие ставате по-богати...

Връщане към Русия. Можете да забраните всякаква търговия с нея... Добре. Но, първо, това ще ви струва огромни загуби. И второ, Китай, Индия, Бразилия ни казват: „Вашите проблеми с Русия не ни засягат и ние ще продължим да търгуваме с нея“. И какво излиза? Извърши се разделение на два отделни свята: единият - "светът на отмяната, американската уок-култура" - това сме ние, тоест западният свят. И има друг свят - където лидерите управляват своите страни в интерес на самите тези страни.

Ще ги нарека: светът на Запада и светът на Китай. След кризата от 2008 г. Китай създаде свой собствен МВФ, своя собствена финансова система. И сега има две такива световни финансови системи - западната с огромен държавен дълг и не подкрепена с нищо друго освен добрата воля и добрите намерения на самите държави, и китайската финансова система, подкрепена със злато. През последните години швейцарските компании за топене на злато работят изключително за Китай. И тъй като тези финансови светове се отдалечават един от друг, скоро свободната търговия между тях вече няма да бъде възможна.

Преди седмица Китай официално обяви, че е съюзник на Русия. Но Русия не принадлежи към китайския свят.

Ох, тази украинска история. Разбира се, че е лесно да бъдеш умен със задна дата, но ситуацията с Украйна беше толкова лесна за предотвратяване! Би било достатъчно да се даде на Русия клетвено обещае, че Украйна никога няма да бъде член на НАТО. Точно това искаше Русия плюс признаването на Крим за руски, който освен това никога не е бил украински. И ето до какво доведе подстрекаването на Украйна от американците. Американците провокираха тази война, направиха я неизбежна.

Сега вижте какво става. Американският ред се разпада навсякъде. Индия, с огромния си пазар, купува петрол в собствената си валута, саудитците предложиха на Китай да плаща за петрола в юани, а сега Байдън отива там да обяснява, че истинските пари са зелени, а не червени...

Както показва ходът на историята, има една закономерност: световният ред, възприет на определен етап от историята, като правило съществува около 70 години. И тогава става твърде тежък, тромав и неуправляем и изчезва, заменен от друг.

Сега сме в революционни времена, американският световен ред, установен през 1945 г., се срива по целия свят и с него могат да изчезнат цели институции, такива като Европа. И трябва да разберем това...

 

 

 



Тагове:   тъпаци,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13335686
Постинги: 11678
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК