Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2022 19:23 - САЩ “изсмукват” индустрията от Европа. Европейската автомобилна индустрия е пред колапс
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 370 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Възползват се от трудната икономическа ситуация и заграбват фабриките на своите съюзници

Задокеанските „партньори“ винаги са се опитвали да правят пари от войната

Всъщност говорим за грандиозен грабеж на един цял континент

Руските рейдъри имат такъв любим прийом: първо поставят търговеца в непоносими условия (например с помощта на продажна полиция, а след това му предлагат помощ за част от неговия бизнес. Отказът обикновено е невъзможен. Да, и „частта от бизнеса“ започва да расте с течение на времето, след което нещастният предприемач е „изхвърлен на студа“.

Но това се случва в Русия и компетентните органи се борят с подобни рецидиви на „бедните 1990-те“. Но и на Запад САЩ използват подобна схема по отношение на отделно взети държави с чудесни за себе си последствия. Колкото и да е странно, те „изсмукват“ бизнеса в по-голямата част от своите европейски съюзници. Например, провокирайки енергийна криза в Европа, САЩ започнаха да привличат към себе си предприятията от Германия, Франция и други страни от НАТО. Мотивацията е проста: те казват, че горивото е по-евтино в Америка и затова производствените разходи са по-ниски.

Така както описва ситуацията, китайското издание на „Хуанцю шибао“ използва ярки образи. Докато Старият свят се караше с Русия, той се изправи пред загубата на ключови индустрии и икономическата рецесия, а „САЩ тайно пристигат с нож, за да „отрежат европейския праз“, пише вестникът. Ясно е, че този китайски израз намеква за готвене. Тоест, подхранвайки кризата в еврозоната с всички сили, и напомпвайки Украйна с оръжия и антируски санкции, Вашингтон, с други думи, се готви да погълне европейската индустрия, като създава такива условия, заради които немските, австрийските, италианските и френските предприятия, заедно с ценните разработчици и мениджъри, ще се преместят в САЩ.

По принцип в това няма нищо ново. Задокеанските „партньори“ на европейските абдали винаги са се опитвали да правят пари от войната. Китайските журналисти се изразиха по-грациозно: САЩ се опитват да „превърнат нещастието на Европа в шанс за себе си“ и да извлекат печалба. Войната винаги е била изгодна за Вашингтон. Основното е, че това не засяга континенталната част на САЩ. Така беше и по време на Първата световна война, когато военните поръчки буквално изправиха американската индустрия на крака. А най-кървавата Втора световна война позволи на САЩ да изпълзят от Голямата депресия и след това икономически да подчинят целия свят.

САЩ се отнасяха най-безцеремонно към своите съюзници. Великобритания за съюзническата помощ на САЩ плати с разпадането на Британската империя. Германия „повери“ на Вашингтон своите златни резерви. Япония всъщност отстъпи един остров за изграждането на военна база. Сега говорим за по-задълбочено „изкормване“ и „обезмасляване“ на верните натовски другари. Помните ли как Тръмп призова „да направим Америка отново велика“, като ефективно се обяви индустриализацията? Така че в градовете на „ръждивия пояс на САЩ“, където се намират западналите производствени мощности, там наистина ще дойдат фабриките. Само че те ще са немски и френски.

Може да се каже, че икономическата основа, от която зависи производството и стандартът на живот на хората, има намерение да мигрира в чужбина. Поради конфликта между ЕС и Русия пострадаха енергоемките и ресурсоемки предприятия, произвеждащи стомана, стъкло, цинк, алуминий и хартия. Европейската автомобилна индустрия е пред колапс, заради острия недостиг на автомобилни стъкла и производството намалява, като започнаха съкращенията на хора. Например в Германия експортните печалби от автомобилите и оборудването не са сравними с производствените разходи. Индексът на европейските цени на производителите (ИЕЦП) се е повишил рязко в сравнение с миналата година, а глобалната конкурентоспособност е намаляла.

Разбира се, без антируските санкции и „атаките“ срещу Китай нищо подобно нямаше да се случи. Това добре разбират икономистите от Берлин, Париж и Рим. Политиците от ЕС, напротив, предпочитат да слушат приказките на Вашингтон за рисковете за сигурността от сътрудничеството с Москва и Пекин. В резултат на това идеологическият натиск попречи на Европа да се концентрира върху преодоляването на кризата и сложи край на желанието u за „стратегическа автономия“.

Ясно е, че колкото повече индустриални компании се преместят в Америка, толкова по-скоро Европа ще се деиндустриализира и стъпка по стъпка ще загуби своята икономическа жизнеспособност и глобална конкурентоспособност. Всъщност говорим за грандиозен грабеж на един цял континент. По едно време Запада, начело с Америка, направи нещо подобно по отношение на СССР. Поводът, както си спомняме, беше „борбата срещу комунизма“ и „за правата на човека“. Сега не може да се говори за идеологически различия в „миролюбивия“ блок НАТО. Но защо това трябва да спре Белия дом? А Европа се съсипва заради „борбата с Русия“. И абсурдността на тази формулировка не учудва никого във Вашингтон и Брюксел.



Тагове:   вълци,   не съюзници,


Гласувай:
3



1. ivo1 - Нищо добро не може да се очаква от ...
07.11.2022 19:57
Нищо добро не може да се очаква от престъпната хазарска мафия собственик на С А Щ!
цитирай
2. radostinalassa - Ако е вярно, че са вкарали ваксината против Ковид...
07.11.2022 20:02
в имунизационния си календар, то те не пожалиха децата си, та какво да говорим за европейците. Те не били техни избиратели. Иначе ги чака гражданска война, но тя май е неизбежна за търтеите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13141998
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години