Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2022 09:23 - Защо големи групи от животни, насекоми и птици изведнъж се разхождат в кръгове по цялото земно кълбо?
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 01.12.2022 09:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Защо големи групи от животни, насекоми и птици изведнъж се разхождат в кръгове по цялото земно кълбо?

23 ноември 2022 г от Майкъл

https://endoftheamericandream.com/why-are-large-groups-of-animals-insects-
and-birds-suddenly-walking-in-circles-all-over-the-globe/?fbclid=IwAR2Hm_E8g2OepmOSndXV2nJNx7pYqnQ4bm2OakOXIlGAjihk8MG-qwJ7jcc

https://www.youtube.com/watch?v=KRHknsD1hP4&feature=emb_imp_woyt
https://www.youtube.com/watch?v=Mz1J_t-6Qaw&feature=emb_imp_woyt
https://www.youtube.com/watch?v=Jc7zZplS5Is&feature=emb_imp_woyt
 
 

image

Вероятно вече сте чували за един много странен феномен, който завладя интернет през последните дни. Големи групи животни, насекоми и птици са забелязани да се разхождат в кръг по цялата планета и има много спекулации защо това се случва. Някои от потенциалните обяснения, които бяха предложени, обвиняват за това странно поведение болести, промени в магнитното поле на Земята, развален фураж, паразитни мозъчни червеи, експерименти в CERN, предстояща смяна на полюсите или пикове в електромагнитното излъчване. Лично аз не знам какво да мисля. Изглежда, че се случва нещо наистина странно и се надяваме, че ще получим още отговори през следващите дни.

 

В началото на ноември група овце в северен Китай започна да се движи в кръг отново и отново.

Това продължи близо две седмици и кадрите на това поведение се разпространиха много бързо в различни социални медийни платформи...

Странни видеозаписи, заснети в китайска ферма, показват група овце, които се разхождат в кръг почти две седмици, без да спират. Странното поведение кара наблюдателите — и собственика на овцата — да бъдат напълно объркани, докато се опитват да определят какво се крие зад него. Кадрите са заснети по-рано този месец в северен Китай.

Камера със затворен кръг в местна ферма улови стотици овце, които се разхождат по посока на часовниковата стрелка в кошарата си. Не всички животни се присъединиха в началото, наблюдавайки действието от центъра на стадото, преди да паднат в една линия с останалата част от стадото.

Дори нашите големи корпоративни медии говореха за овцете в Китай, но в много случаи те решиха , че това е нещо, на което да се смеят .

 

Надяваме се, че има много просто обяснение защо овцете са кръжали толкова дълго време.

 

Според един експерт , интервюиран от Newsweek , това може просто да е случай, в който овцете са станали изключително разочаровани, защото са били затворени толкова дълго…

Потенциално обяснение беше споделено от Мат Бел, професор и директор в департамента по земеделие в университета Хартпури, в Глостър, Англия.

„Изглежда, че овцете са в кошарата за дълги периоди от време и това може да доведе до стереотипно поведение, с повтарящо се обикаляне поради разочарование от това, че са в кошарата и ограничено [по отношение на това къде могат да отидат]. Това не е хубаво. Тогава другите овце се присъединяват, тъй като те са стадо и се свързват или се присъединяват към приятелите си“, каза Бел пред Newsweek.

Може би Бел е прав.

Но защо толкова много други животни, насекоми и птици също обикалят в кръг по цялата планета?

Това, на което сме свидетели, не е ограничено само до една група овце в северен Китай.

Това изглежда е нещо, което се случва по целия свят и затова се нуждаем от обяснение, което да обясни това.

Намерих статия , която обвинява факта, че някои гълъби в Обединеното кралство кръжат като „същества, подобни на зомбита“, на определено вирусно заболяване…

Вирусно заболяване превърна гълъбите в Обединеното кралство в подобни на зомбита същества – което ги кара да развият усукани вратове и да се движат в кръг, казаха експерти по животни.

Това заболяване е известно като „парамиксовирус на гълъбите“ и ни се казва, че „може да засегне гълъби, гълъби и домашни птици“ …

„През последните няколко седмици се увеличи броят на гълъбите, които влизат на земята в приюта за животни JSPCA, като много от тях показват неврологични признаци като изкривяване на врата, въртене в кръг или не могат да се изправят,“ каза спасителната служба за животни услуга, базирана в Сейнт Хелиър, Джърси.

В него се казва, че болестта изглежда е парамиксовирус на гълъбите, който се описва като „неизменно фатално вирусно заболяване, което може да засегне гълъби, гълъби и домашни птици“.

Така че това може да е обяснение защо много птици се разхождат в кръгове, но няма да обясни защо толкова много овце, пилета и насекоми са били засегнати.

Това, от което се нуждаем, е теория, която може да обясни всичко, на което сме свидетели.

По-долу съм споделил няколко видеоклипа, за които се предполага, че документират това явление. Както можете да видите, със сигурност изглежда, че има много кадри...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наистина ми се иска да мога да ви кажа защо се случва това.

 

Но аз не мога.

Може би всичко това е много шум за нищо.

Нека да наблюдаваме и да видим дали това необяснимо поведение продължава.

Без съмнение живеем в много странни времена и вярвам, че те скоро ще станат много по-странни.

Истината е по-странна от измислицата и аз вярвам, че през следващите години ще видим да се случват неща, които ще надхвърлят всичко, за което някой от нашите автори на научна фантастика някога е мечтал.

Така че, ако смятате, че сега нещата са луди, просто изчакайте, защото няма да мине много време, преди събитията на тази планета да започнат да стават наистина странни.










Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39761762
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031