Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2021 09:24 - Не обичам да се моля
Автор: valben Категория: Поезия   
Прочетен: 3396 Коментари: 5 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

НЕ ОБИЧАМ ДА СЕ МОЛЯ

Защо ли не научих правилата

Така и не успях да проумея

Все още диря пристан за тъгата,

А ти успя да се отървеш от нея.

 

Раняваме се често без причина.

Един от нас все страда безутешен,

А другият едва ли е наивен,

Щом винаги се прави на отнесен.

 

Да спрем, че вече няма смисъл.

Всеки от нас да преиграва роля

Финалът наш отдавна е написан.

Обичам те, но не обичам да се моля



Тагове:   обич,   моля,   няма смисъл,


Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Обичам - не обичам. . . мъжка му ра...
30.10.2021 22:26
Обичам - не обичам ... мъжка му работа:) Като в онази реклама със Снежанка: "Искам да искам да си искам". :)))
В тази игра наистина има правила - и те са различни за мъжете и за жените. Всеки трябва да се научи да играе своята роля, за да няма финали като на картинката:)))
Хубави стихове - въздействат! Поздравления, Вал!
цитирай
2. valben - Привет, Вени!
31.10.2021 09:53
donchevav написа:
Обичам - не обичам ... мъжка му работа:) Като в онази реклама със Снежанка: "Искам да искам да си искам". :)))
В тази игра наистина има правила - и те са различни за мъжете и за жените. Всеки трябва да се научи да играе своята роля, за да няма финали като на картинката:)))
Хубави стихове - въздействат! Поздравления, Вал!

Рядко спазвам правила и когато ги спазвам съжалявам.
цитирай
3. pvdaskalov - Психология...
31.10.2021 18:16
Психология на любовта? Не, едва ли това е терминът, с който да определя творбата.
Психология на отношенията между двата основни пола? И това определение не ми харесва... Много дълго и обстоятелствено...
Разбирам те, Вальо, но така внимателно си го написал, че няма за какво да се хвана.
А не мога да се откажа, щом съм започнал. Знаеш ли? Трябва да вникна през диоптрите на моя личен опит и да се опитам да си обясня защо се мусим, цупим, мълчим, надуваме се, виками си: защо пък аз да съм пръв? На Вени й е лесно - зае женската позиция, а ако аз заема твоята, просто няма да е честно. Знаеш ли, когато загубиш половинката си, готов се да се върнеш назад, но тя няма да се върне. И тогава си казваш: майната му на мъжката гордост. Жена не се удря дори с цвете. Просто си готов да отстъпиш, не само мир да има, но и тя да не си отиде. Как ще свикнеш с друга? Ми тя ако е по-капризна, по-неотстъпчива?
Взаимни компромиси и... това е. Ако жената е безкомпромисна, спираш да ядеш, макар че трудно се заспива гладен. Ако тя те обича, ще отстъпи и ще те моли да се нахраниш. Тази позиция работи!
Аз не съм чувал за правила. Какви правила могат да съществуват? Който обича повече, той остъпва. Едно единствено правило, дори не е правило, а инстинктивно поведение. Спирам. Ти едва ли искаш съвет. Просто си поетизирал дилемата, пред която си застанал реално или мислено, теоретично. И то как? Превъзходно си се справил. Всичко в стихотворна форма при теб е кратко и ясно. Словесните увъртания, които правя в момента, е мислене, а не твърда констатация. Ако си имал предварителна цел да разлопчиш мозъка на приятеля си Пиер като кофичка кисело мляко, е, успя.
Бъди жив и здрав и винаги така успешен!
цитирай
4. pvdaskalov - Чакай,
31.10.2021 18:27
Чакай! Сетих се, че ти обичаш да въздействаш и с картинката. Ами пак заставам на страната на жената. Я, каква хубава фигурка има, а мъжът стърчи като кумин (не мога да запомня с "о" или с "у" се пише), Кажи му да се обърне и да я прегърне. Двамата ще засенчат Слънцето и няма да видим какво правят. Блазе им!
Цялото бюро е с нейни снимки, стените - тоже, но да се върне не може. Отстъпление и помирение! А когато единият остане сам - примирение.
П и е р
цитирай
5. valben - Пиер!
01.11.2021 18:56
Ти отново много точно и интересно разсъждаващ относно мои драсканици. Внимателно си се вгледал и в приложената картинка. .Сега ще се опитам да поразсъждавам в твой стил на написаното и картинката. Ще ти представя няколко формули с които може да се изрази отношението между мъж и жена, които са се забелязали и са се харесали (а може би само са помислили, че се харесват). Много добра е формулата 1+1= 2. Тя явно е неприложима в случая. Ако се вгледаме в картинката, ще видим, че фигурките са с гръб една към друга и слънцето залязва. При тях вече е в сила формулата 1+1= 1+1. Много лош вариант, нали? И накрая идва най-доброто. То ще се получи ако фигурките са обърнати с лице една към друга и са се приближили твърде много една към друга, а слънцето свети толкова силно, че не се вижда точно какво правят. Ето тогава 1+1 = 3, което всъщност е формулата, чрез която съществува цялото човечество.
Вальо
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valben
Категория: Поезия
Прочетен: 3506477
Постинги: 729
Коментари: 12306
Гласове: 106350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031