Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2022 06:51 - Универсалното знание
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1446 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Спиралата на светлината

Универсалното знание не е лична собственост. То не е на Хермес, не е на Орфей, на Буда, Кришна, Платон, на Иисус Христос, на есеите, на манихеите, богомилите, катарите. То не е на илюминатите, масоните, розенкройцерите, суфите, теософите и антропософите, не е на американското, германското, холандското и никое друго правителство. Универсалното знание не е собственост на планетата Земя, на Орион, на Венера, на Сириус А или Сириус Б. Универсалното знание не е собственост на никоя звездна система, на никоя галактика или вселена. Защото Универсалното знание е собственост на всяка една клетка, на всяка молекула, атом, протон, електрон - до най-малката частица на Сътворението. То се изразява с всяка вибрация и е нейната същина. То е нейната идея и проявление, нейната вътрешна светлина.

Всяко тяло – от най-малкото до най-голямото, е изградено от светлина, но тя е заключена от вътре в сърцевината на материалната му крепост. Всяко тяло, и най-твърдото, един ден ще се превърне в слънце, в тяло от светлина, когато тя се пробуди и превземе отвътре крепостта. Светлината е знание, макар че човек в своята суета твърди обратното, че знанието е светлина, визирайки себе си за източник на знанието.

Слънцето преработва Универсалното знание и под формата на фотони го излъчва непрестанно. Фотоните са азбуката на Словото. Словото е Мъдрост, а Мъдростта - осъзната Светлина. Думите са физическото тяло на Словото. Те са крепостта на Словото. Разликата между думи и Слово е такава, каквато между материя и светлина. Геният – поетът, композиторът, художникът е този, който потопил писеца си в лъчите на Слънцето, подрежда светлинните импулси в чертички, лулички, цветове, звуци, и така материализира уловените вибрации. Слънцето е посредник между Галактиката и Земята. Геният е посредник между Слънцето и човечеството.

Затова Универсалното знание принадлежи на всички същества в Мирозданието. Само диалектичните закони на цивилизации, тръгнали по неестествен и антибожествен път, допускат онова, което принадлежи на всички, да се ползва от отделни хора, групи или държави, присвоявайки го насила или чрез измислени от самите тях прегради.

Пренебрегвано, преследвано и изкривявано от хората, Универсалното знание не може да бъде омърсено, защото то притежава универсални способности да се самопречиства.

Универсалното знание е Гносис, но Гносисът е Универсално знание плюс още нещо. И това нещо е всичко, което от всичкото прави Едно. А Едното прави Абсолюта в пълния, неизмеримо по-голям смисъл, който ограничената наша човешка представа за безкрайност, може да осъзнае. Това нещо, голямо колкото самия Гносис, е Любовта. Не земната любов - първа или последна, малка или голяма, тиха или страстна, и която по неведоми пътища накрая неизменно се превръща в антилюбов - в най-добрия случай в досада или примирение. А любовта с голяма „Л”, за която ни говори Христос и която нашите нормални човешки вибрации не могат да издържат и за да я осезае, човек трябва да закичи една роза на сърцето си и да тръгне на Път, следвайки вътрешния си глас. И както Малечко-Палечко в приказката на Шарл Перо търси белите камъчета, за да го върнат в бащиния му дом, така и човек събира вибрацийка по вибрацийка, за да стигне Дома на Отца. Дома, който преди хиляди години е напуснал и задълго забравил. Този път е спиралата на Светлината, по която сме се спуснали преди хилядолетия и която отново трябва да изкачим. Обратният Път към Дома, е най-невероятното приключение, защото сам по себе си, той е Божия благодат и всеки човек ще го изживее по свой уникален начин.

в.квантов преход




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866454
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава