Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2019 22:36 - Войната започна! Колапс на Долара и Еврото!? Ето коя е най-сигурната валута, в която да съхраним спестяванията си
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 4410 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето, че измина цяло десетилетие от финансовата катастрофа през 2008-ма година, за която сега знаем със сигурност, че е била организирана от Уолстрийт и компрометираното Министерство на финансите на САЩ

  Криза, която остави един горчив спомен у мнозина, но по-лошото е, че отново чука на вратата, само че този път потенциaлът за финансово-икономически срив е много по-лош и много по-широко разпространен.
 Бавно, макар и не толкова убедително, Европа също се опитва да хване последния влак и да влезе в тази игра. Клаудио Грас от Консултативния съвет на благородните метали в Швейцария говори пред RT International за последната тенденция, при която европейските държави репатрират своите златни резерви. Ако се стигне до глобално икономическо и финансово свиване, едни от първите институции, които ще почувстват удара, ще бъдат европейските централни банки. Грас отбелязва следното: „Централните банки започнаха репатрирането още преди няколко години, още преди да имаме Brexit, Каталуня, Тръмп, AFD или нарастващото напрежение между „Политбюро“ в Брюксел и страните от Източна Европа .  Тези банки постепенно получават злато и буквално излизат от Еврото, което определено е лоша новина за технократите в Брюксел.
По отношение на стабилността и дългосрочната си устойчивост Еврото невинаги е вдъхвало доверие. Мнозина инвестиционни институции го възприемат като фундаментално слаба валута, като тяхна опорна точка е слабата или почти никаква вяра в единството на европейския проект, за което други биха казали, че сега съюзът буквално се пръска по шевовете по ради причини, обяснени от Грас по-горе.
Вече почти две десетилетия финансовите проблеми на Европа са системни -  от краха на държавния дълг до кризата на кредитните рейтинги в „бедния юг“ (за разлика от „богатия север“), който подлива вода на наложените от ЕЦБ мерки за строги икономии.
Отново, можем да проследим голяма част от бедите на Южна и Югоизточна Европа обратно към играчите от Уолстрийт, които чисто по бандитски прибраха в джоба $ 29 трилиона долара в спасителни фондове, като оставиха всички останали да сърбат попарата след финансовия апокалипсис от 2008-ма година. Отново, всички шокови вълни в американската икономика ще имат незабавен ефект върху финансовата стабилност на Европа.  Авторът Ф. Уилям Енгдал обяснява накратко деликатната ситуация, пред която сме изправени по следния начин:
Американско-Турското единоборство и „Милитаризиране“ на глобалните финанси?
Американската икономика и правителството на САЩ не са толкова непобедими, колкото изглеждат на първо четене. Въпросът е какво би могло да ги замени? Алтернативата Евразия между Китай, Русия и Иран, според някои анализатори е най-обещаващата алтернатива, но тези държави трябва да предприемат много по-последователни стъпки, за да изолират икономиките си от долара, ако искат да успеят, защото въпреки всичко те все още са силно зависими от американската валута менте. Спорно е дали тази алтернатива е реална на този етап, но една умела комбинация от китайския ефективен марш за доминиране на световните пазари, древния интелект и природните богатства на Персите, както и безскрупулната северняшка твърдост на Русия да удря по масата буквално с ракети и природен газ, би могла да създаде реални предпоставки за нов световен ред и да обърне каруцата на щатския Долар. Това не може да се случи за ден-два, но едно е сигурно – чакат ни много интересни и динимачни времена.
По отношение на макроикономическите процеси, Грас вярва, че глобалната финансова игра постепенно се отдалечава от централизираната система. Той заявява: „Ако следваме тази тенденция, трябва да е очевидно, че следващата стъпка ще бъде още по-голяма разбивка на по-малки единици от националните държави. С такава геополитическа фрагментация идва и децентрализацията на властта. "
Когато Грас се позовава на "централизация", той вероятно има предвид настоящата система на глобална финансова хегемония, в която щатският долар е световната резервна валута и където всички относителни печалби или загуби се определят от стойността и ликвидността на тази валута. Освен това Енгдал предупреждава за опасностите от централизация.
Когато се позволи на една централна банка,  в случая Федералната резервна банка на САЩ (която е частна банка) да определя съдбата на всяка друга национална икономика на планетата чрез способността си да определя лихвените проценти, то неминуемо съдбата на останалия свят остава да разчита на благоразположението на паричната политика на САЩ. Тъжно, но факт.
Въпреки че този преход към децентрализация би дал възможност за известна финансова свобода на някои държави, той може да се тълкува и като обезпокояващ знак за голяма нестабилност.
Все още не може да се каже категорично дали това би довело до глобален военен конфликт, но признаците определено са тревожни. Неотдавнашните действия на САЩ, които открито заявяват желанието си да дестабилизират и унищожат икономиките на Иран и Венецуела, трябва да се разглеждат като прелюдия към военни действия. Ако набелязаните държави не се подчинят на американските искания за промяна на режима, то тогава ще се формират повече антиамерикански съюзи, които със сигурност ще засилят кризата на властовата политика. Когато оцеляването на държавата (ите) се превърне в стафида, войната ще бъде почти неизбежна при такива условия. За жалост историята е пълна с примери за това.

Дори ако се избегне пряка военна конфронтация, икономическата война ще продължи да бушува, а с нея ще се зароди и повече несигурност за инвеститорите и пазарите. Така или иначе, моментът е да се инвестира във физическо злато като хеджиране срещу бъдеща девалвация на долара.

Ето и останалата част от дискусията на Клаудио Грас с RT International.

 Анализаторите посочват, че страните от ЕС разглеждат златото като застраховка в случай, че в крайна сметка се върнат към националните си валути. Според Грас, само глупак вярва, че можете да създадете богатство от нищо и да го използвате като основа за устойчива система.

"Нашата система се основава на 7% хартиени банкноти и 93% цифрови единици, подкрепени от нищо друго, освен че централната банка обещава да върне дълга в бъдеще чрез инфлация и данъчно облагане."

Той обяснява, че в западния свят правителството принуждава хората да се откажат от 35 до 65 процента от доходите си и доброволно да ги предоставят на големите акули под формата на задължителни инструменти като пенсионни фондове, пенсионно осигуряване, данъци и т.н.

"Ако отнемеш 100% от плодовете на труда на човек, това се определя като робство ... Така, че все още има мегдан от 65% до 100%, но и това не изглежда никак добре."

Грас добавя, че с „ускоряването на разпадането на еврозоната и появата на по-националистически и десни партии, които имат ясна политика, това противоречи на ЕС“.

"Само въпрос на време е еврото, най-изкуствената валута някога, да се срине", заключава той.

Автор и редакция: bradva.bg

по официални данни на световната пресаТагове:   долар,   злато,   евро,


Гласувай:
7
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. codetroina - многооо кофти..шрифт, мързи ме да го изчета..
19.01.2019 22:56

писах днес за Новата валута/ fenix..
и за Геополит. знаци на 2019..
има два варианта Видеото, руски и английски..
цитирай
2. radostinalassa - И аз не обичам такива чаршафи, но не дават да ги съкращаваме.
19.01.2019 23:03
С една дума купувайте си не долари и евро, а злато. Аз мислех по въпроса, но се чудех дали златото ще е истинско.
Не те чета , защото ми изтри истински бисери за Фифчо, Лайфчо. Пак се сприятелявате май, но той е селски простак, на нивото на Шварца.
цитирай
3. shtaparov - Няма книжна валута, която да не може ...
20.01.2019 01:36
Няма книжна валута,която да не може да се срине- всяка такава ще се срине рано или късно понеже истинската стойност на онова парче хартия,от което е направена 5000-доларовата банкнота е около 2 стотинки (~1 цент). Където има книжна валута а не метална,сриването е гарантирано а такива валути освен в Европа и Америка има още в Китай и Русия- затова не искам да казвам колко хиляди руски рубли е струвала една Българска стотинка през 1920 г.
цитирай
4. zaw12929 - МНОГО СМЕЛО "Нашата система ...
20.01.2019 07:26
МНОГО СМЕЛО "Нашата система се основава на 7% хартиени банкноти и 93% цифрови единици, подкрепени от нищо друго, освен че централната банка обещава да върне дълга в бъдеще чрез инфлация и данъчно облагане."

Той обяснява, че в западния свят правителството принуждава хората да се откажат от 35 до 65 процента от доходите си и доброволно да ги предоставят на големите акули под формата на задължителни инструменти като пенсионни фондове, пенсионно осигуряване, данъци и т.н.

цитирай
5. radostinalassa - zaw12929
20.01.2019 09:24
Така си е , западняците плащат много за наеми, застраховки, пенсии, и др. , и от голямата им заплата остава половината.
При положение , че ние можем да ядем екологична храна си спестяваме огромни суми за лечение и здравно обслужване. Лечението съкращава още повече здравето им.
цитирай
6. radostinalassa - shtaparov
20.01.2019 09:26
Федералната резервна система не е държавна, печата си хартийки. Тези банкери са многонационални и са ни предоставили огромни лихви по кредитите, което задържа развитието ни. А държавата прави същото под чужд диктат. Няма измъкване.
цитирай
7. radostinalassa - 1. codetroina
20.01.2019 09:30
Шрифтът си е идеален за четене. Имах предвид, че шрифтът на Лайфчо е ръкописен, редът се препълва с думи и при увеличение думите излизат от реда. Не е удобно за четене. Ти си му станала адвокат, но не си така нагла и цинична.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 5790233
Постинги: 7358
Коментари: 12823
Гласове: 4533
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Телегонията не съществува при бялата раса
3. Болкотерапия чрез молитвената поза. Лекува епилепсия, рак и пр. болести чрез активиране на защитните ни механизми.
4. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
5. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
6. Заземяването лекува възпалителните процеси
7. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
8. Вл. Манягин - русите са един народ, с общи предци: хети, пеласги, траки, венети, венеди
9. Душата, нейната генетика, потомците ни.
10. Връзката между българи и шумери
11. Реинкарнацията и генетиката
12. Раждането на тракийската азбука
13. Киевска Русия е древната България
14. На земята живеят четири вида човек
15. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
16. Геополитиката днес - Красимир Иванджийски
17. Чия колония сме - Канада, США, Германия, Австралия.
18. Американските бомби с обеднен уран
19. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
20. Енергоновата система на кръвта
21. Руският език не е руски, а български
22. Подслушват ли телефона ви?
23. Българският език - езикът на първите хора!
24. КОВИД - 19 и старите лекари
25. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
26. Ябълков оцет - мастер клас
27. 165 година е началото на българската народност - БАН
28. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
29. Защо мълчите, господа лекари?