Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2019 14:24 - Нашите изтребители F-16 - част от „Прегръдката на анакондата”
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 624 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 21.07.2019 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
о.з. п-к, доцент, д-р Гергин Гергинов 


По време на Гражданската война в САЩ (1861-1865 г.) настъпва период, в който войските на Севера не могат да преодолеят съпротивата на Юга. Тогава Северът организира блокада, в резултат на която Югът остава без оръжие, боеприпаси и храна. Журналисти определят този елемент от стратегията като „Прегръдка на анакондата” (анакондата е змия, която напада жертвата си от засада и я задушава преди да я погълне). Такава стратегия беше планирана и осъществена от САЩ през 80-те г. на ХХ век спрямо СССР с цел, първо, унищожаване на СССР и, второ, разделяне на Русия на няколко самостоятелни републики. Първата част беше реализирана и малко не достигна да се осъществи и втората. 





В началото на XXI век политиката на Русия беше насочена към постигане на нормални отношения със Запада като цяло, със зачитане на националните интереси на всички страни. След атентатите от 11 септември 2001 г. тя оказа активна помощ на САЩ по време на стратегическата настъпателна операция „Трайна свобода” в Афганистан. Но Западът не отговори на очакванията на Русия и последователно игнорираше нейните национални интереси. Така се стигна да мюнхенската реч на руския президент през 2007 г., чийто основен акцент бе промяна на руската политика с основна цел защита на националните интереси на страната. 



За да не допусне това, САЩ отново активираха стратегията „Прегръдка на анакондата”, израз на която е стремежът за изолиране на Русия, налагането на всякакви санкции и постепенното формиране на пояс от държави по западната и южна граница на Русия, предназначен не само за изолирането й от външния свят. Тези страни, простиращи се от Балтийско, около Черно и до Каспийско море, бяха наречени от бившия помощник-държавен секретар на САЩ Виктория Нуланд с истинското им име „фронтови държави”. 



На източното и североизточното стратегическо направление САЩ/НАТО вече формираха значителна част от фронтовия пояс - той включва трите прибалтийски страни, Полша, Украйна, Румъния, България, Турция, Грузия и Афганистан. В Украйна 1-ви мобилен строителен батальон от американските ВМС строи три обекта на Южната база на украинските ВМС в гр. Очаков, в страната функционира и Център за подготовка на сержанти и военни медици по стандарти на НАТО, изграден в Черниговска област със средства на НАТО. След като прикаспийските страни решиха, че Каспийско море е вътрешно езеро за тях, то всякаква военна дейност в него е забранена - така отпадна искането на САЩ за военно-морска база на казахстанския участък. Продължава борбата за промяна политиката на Армения и на бившите средноазиатски съветски републики. 



Действително през последните години, под ръководството на САЩ, НАТО последователно изгражда военна структура, дислоцира войски и провежда мащабни учения в посочения фронтови пояс. Характерно за войсковите учения е техният нов замисъл, значително отличаващ се от отбранителния. Ето само един пример – отработва се окупиране на руски населени места, като за ученията се набират и използват доброволци, говорещи руски език. 



При формиране на пояса САЩ не разчитат само на потенциала на фронтовите страни. Те много добре познават извода на генерал-майор Карл фон Клаузевиц, служил и като началник-щаб на пехотен корпус в руската императорска армия, според който Русия може да бъде победена само отвътре. Затова като придатък на „Анакандата” Пентагонът разработи план за вътрешна ерозия на страната чрез активиране на петата колона, наречен от германски журналист „Троянски кон”. 



Така с външна сила и вътрешните съглашатели САЩ считат, че ще могат да разрушат Русия и да я подчинят на своята политика. С това те ще си осигурят надежден тил в Европа, ще предотвратят евентуален съюз Русия-Китай и ще съсредоточат усилията си на Тихоокеанския театър на военните действия срещу вече обявения главен враг - Китай. 



Излиза, че нашите управляващи помагат на САЩ в борбата им с Русия и Китай, 



значителна част от тях наричат Русия "агресор", а в същото време страната ни живее с руски газ, руски нефт и руско ядрено гориво, искаме от Русия/Китай да построят АЕЦ „Белене” и се молим за китайски инвестиции. 



Интересно, как би се нарекла тази политика на днешните на упраляващи? 



Русия се противопоставя твърде енергично срещу „Прегръдката на анакондата” – постепенно укрепва западното и югозападно стратегически направления, превърна Крим и Калининград в мощни военни опорни райони, противопостави се на американските действия в Близкия изток и дори прави опити за противодействие на САЩ в Латинска Америка, действайки на принципа на „активната отбрана”. 



С израждането на свои военни бази и подобряване на военната инфраструктура на страните от фронтовия пояс, САЩ стабилно ги обвързват със замисъла си за задушаване и унищожаване на Русия като самостоятелна държава, което всъщност е и тяхната основна цел. Такъв е смисълът и на действията им в България. 



В този аспект възниква съмнение, че предоставените на САЩ обекти от военната ни инфраструктура за съвместно ползване и бързината с доставката на неокомплектувани многоцелеви изтребители F-16 са само прикритие на 



мащабното обвързване на страната ни с военните планове на САЩ. 



Защото европейските страни извън фронтовия пояс нито имат интерес, нито се стремят към война с Русия – такъв стремеж имат единствено САЩ, и то да воюват основно с човешкия потенциал на фронтовите държави. 



От гледна точка на отношенията САЩ-Турция, възниква въпросът: ако Турция прекрати достъпа на САЩ до авиобаза „Инджирлик”, както се заканва, ще поеме ли Граф Игнатиево поне част от функциите й? Ако това се осъществи, страната ни, която вече е, ще стане още по-важна част от „Прегръдката на анакондата”. Като член на НАТО всичко изглежда нормално. Проблемът обаче е в това, че бъдещото развитие на събитията във фронтовата полоса изобщо не зависят от нас и ще бъдем принудени да воюваме за чужди интереси. 



САЩ могат и ще провеждат политиката си, без изобщо да се съобразяват с интересите на която и да е страна, предоставила им своята територия. От нея те могат да провокират Русия, но евентуалният й отговор никак или твърде малко ще засегне самите САЩ. 



При прекрачване на определена граница, руски отговор сигурно ще има. 



При това ескадрилата F-16, дори и напълно окомплектувана, изобщо няма да помогне – ударът ще бъде дистанционен и твърде мощен. Тогава ще изгорят тези, предоставили своята територия за реализиране на чужда политика. 



Това е напълно възможно и ето само един пример. През 2014 г. САЩ вече бяха ремонтирали няколко сгради в Крим за настаняване в тях на оперативна група на американския 6-ти средиземноморски Военно-морски флот. Целта е затваряне излаза на Русия в Черно и по-нататък в Средиземно море. Поставена пред тази изключителна опасност, Русия реагира бързо и категорично – Крим, както е бил, пак стана руски. Какво постигна със съглашателството си Украйна – единствено разруха, при която не американците, а украинците страдат. Добре са, поне засега, само групата украински съглашатели с американската политика. 



Мислят ли за подобно развитие на обстановката във фронтовата полоса днешните премиер, министър на отбаната и депутатите от Комисията по сигурност на НС? 



Те действат като украинските съглашатели, криейки се зад загрижеността за изпълнение на задлженията по „Еър полисинг”. Само че без ефективни собствени радиотехнически войски тази функция се превръща в свободно летене в българското въздушно пространство. Навярно затова и не им трябва съвременно въоръжение на договорените изтребители. При схватка с Русия нашите ВВС ще се ръководят от американската авобаза „Авиано” в Италия, но е по-вероятно част от нея да се настани в Граф Игнатиево, както стана по време на учението „Тракийска звезда” през 2012 г. Така нашите F-16 ще полетят заедно с американските да бранят интересите на САЩ над просторите на братска, славянска, православна Русия.



Тагове:   Православие,   анаконда,   ф - 16,


Гласувай:
4



1. germantiger - корекция
21.07.2019 15:37
f16 не са ваши - вие сте руснаци и ползвате руски боклуци

зазки, москвичи, такива "неща"
цитирай
2. radostinalassa - Е, това го пише военен полковник
21.07.2019 16:00
Но наистина ние сме православни, братски народи с Русия. А за Дойчланд слушах от Севастьянов, че са свършен народ. Познай защо.
С - 400 нямат аналог в света. Никой досега не се е доближил до тях. РФ разработва на първо място защитни средства, защото не е агресивен народ като анакондата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131835
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години