Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2019 19:16 - БАШАР АСАД С ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ТУРЦИЯ, ФРАНЦИЯ И ЦЕЛИЯ ЗАПАД
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 890 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 30.11.2019 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 След девет години гражданска война сирийският президент Башар Асад с подкрепата на Русия и Иран остава пълновластният ръководител на своята страна. Но той е обезпокоен, че тероризмът продължава да бъде подкрепян от западните страни, включително от Франция. Асад нарече присъствието на френските военни в Сирия окупация.

Част от интервюто на Башар Асад пред Paris Match.

Превод:

image

Чувствате ли се победител в тази война?

Башар Асад: Бих искал да поясня. Това не е моята война — да спечеля или да загубя. Западът се опита да създаде представата, че това е войната на президента, който иска да остане на поста си. Тази война е национална, войната на сирийците срещу тероризма. Ще спечелим, когато с тероризма бъде приключено. Но той все още съществува в северните райони. И най-досадното е, че тероризмът продължава да бъде подкрепян от Турция и западните страни: САЩ, Великобритания и Франция. Затова е рано да се говори за победа.

Наистина ли смятате, че Франция подкрепя терористите?

БА: Без съмнение. По-рано Франция доставяше оръжия. Не знам дали има значителни промени по този въпрос през последните месеци или година. Но нека разгледаме ситуацията като цяло. Когато френските въоръжени сили пристигат в Сирия без съгласието на законното й правителство, това е окупация. Няма голяма разлика между подкрепата за тероризма и изпращането на войски да окупират друга държава.

— Но французите пристигнаха да подкрепят кюрдите, които воюват срещу ИДИЛ, това беше тяхната мисия.

БА: Вие наистина ли считате, че можем да изпратим сирийски въоръжени сили да се борят с тероризма във Франция без съгласието на вашето правителство? Страните по света трябва да се ръководят от международни закони, а не от намеренията си. Самото желание да се бори с тероризма не е достатъчно, по този въпрос има международни норми. Разбира се, вярвам, че в този конкретен случай се преследват добри намерения, но ние не вярваме особено в тях. Сирийското правителство също се бори срещу ИДИЛ. Защо никой не ни подкрепи? Защо френското правителство уж се бори с джихадистите, а подкрепя Джабхат ал Нусра? Та всички те са терористи!

Имате предвид периода на президентството на Оланд и доставката на оръжие на сирийските бунтовници? Това правителство искаше да Ви отстрани от власт. Тогава френският външен министър Лоран Фабиус каза, че «нямате право на живот». Каква е ситуацията с Макрон? Забелязали ли сте промяна в позицията на Франция?

БА: — Формално, да. Но докато окупацията продължава, това е една от формите на тероризма. Признайте тази истина. Необходимо е да се промени съдържанието, а не само формата. Не се интересуваме от изявления, а от конкретни промени. Просто е необходимо да се върнете към международните закони. Не искаме от френското ръководство нищо. Дори не го молим за никаква подкрепа — политическа, икономическа или в сигурността. Това не ни е нужно. И сами можем да се справим с  работата си. Но ние искаме да се върнете към международното право, което в момента не се спазва, защото в света цари хаос. Дали Франция подкрепя президента или не, това не ме интересува. Дали го смята за добър или лош, и това не ме интересува много. Това е само вътрешен въпрос за Сирия. Но нека Франция да спре да подкрепя всичко, което допринася за засилването на кръвопролитието, убийствата и страданията в Сирия.

За нас терористът е терорист, независимо дали е французин или сириец, резултатът е един и същ за всички. Всеки терорист, намиращ се на територия, контролирана от сирийското правителство, попада под сирийското законодателство. Сирийският закон за тероризма е абсолютно ясен. Терористите се явяват пред специален съд, който разглежда случаите, свързани с тероризма.

Ердоган се опитва да шантажира Европа. Този, който уважава себе си, не говори така. Има институции и закони. Въпросът за експулсирането на терорист или на друго лице, осъдено в друга държава, се решава въз основа на двустранните междудържавни споразумения. А да освободиш човек от затвора, знаейки, че е терорист, и да го върнеш в родината му, за да убива цивилни, това е неморално.

Това е много тежка война. Сирия не е голяма държава, но ние се противопастяме на най-богатите страни в света. Несъмнено подкрепата на приятелите ни намали загубите и ни помогна да възвърнем територията си. Въпросът е в това, ще се разцепи ли Сирия или ще се срине без тази подкрепа… Понякога е трудно да се предвиди изходът от мач на тенис, в който участват само двама играчи, а тук говорим за десетки играчи и стотици хиляди терористи?…

Петя Паликрушева




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13297065
Постинги: 11659
Коментари: 18473
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК