Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2020 09:54 - „Заключването е по-вредно от COVID“ - професор по медицина в Станфорд
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2020 09:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   „Заключването е по-вредно от COVID“ - професор по медицина в Станфорд


image

Публикувано Преди две седмици 

На 8 октомври 2020 г.

От Арджун Валияimage


image

https://www.collective-evolution.com/2020/10/08/lockdown-is-more-harmful-than-covid-stanford-professor-of-medicine/?fbclid=IwAR3-wxFb_KDVSv0fgbo_aRw7M0O6OOdhnDE156VnvHGGkFzWtRvFEPN1Apo
https://www.youtube.com/watch?v=0-J7HF_JDyY&feature=emb_title

НАКРАТКО
  • Фактите:

    Д-р Джей Батачаря, професор по медицина в Станфордския университет, наскоро даде интервю, в което заяви, че "има повече вреда от заключването, отколкото от COVID." Той е един от многото експерти, които се чувстват по този начин, и обяснява защо.

  • Отразяват върху:

    Трябва ли правителството да използва сила върху гражданите си, за да се съобрази, или просто да препоръча мерки за безопасност и да обясни защо го прави?

Какво се случи:  Д-р Джей Батачаря, професор по медицина в Станфордския университет, наскоро даде интервю, обяснявайки защо смята, че мерките за блокиране са по-вредни от COVID-19. В началото на пандемията, Bhattacharya, заедно с д-р Eran Bendavid, друг професор по медицина в Станфорд, публикува  в Wall Street Journal становище,  озаглавено: „Коронавирусът толкова ли е смъртоносен, както се казва?“


Те направиха съвсем ясно, че ако прогнозите, дадени от Световната здравна организация, са верни, тогава „извънредните мерки, извършвани в градовете и щатите около страната, със сигурност са оправдани“. Но те също така дадоха да се разбере, че „има малко доказателства, които да потвърдят тази предпоставка - и прогнозите за броя на загиналите вероятно биха могли да бъдат прекалено големи порядъци“.

„Страхът от Covid-19 се основава на високата му прогнозна смъртност - 2% до 4% от хората с потвърден Covid-19 са починали, според Световната здравна организация и други. Така че, ако 100 милиона американци в крайна сметка се разболеят, два милиона до четири милиона могат да умрат. Ние вярваме, че тази оценка е дълбоко погрешна. Истинската смъртност е делът на  инфектираните,  които умират, а не смъртните случаи от идентифицирани положителни случаи. “- Д-р. Еран Бендавид и д-р Джей Бхатачаря

Той не е сам в мислите си. Доклад,  публикуван в British Medical Journal, предполага, че мерките за карантина в Обединеното кралство в резултат на новия коронавирус може вече да са убили повече възрастни във Великобритания, отколкото коронавирусът е постигнал по време на пика на вируса.

Bhattacharya влиза в чудесна дискусия и дава своите разсъждения в интервюто по-долу.

 

В  Центъра за доказателствената медицина (CEBM)  в Университета в Оксфорд е един от много организации, които се противопоставят на СЗО оценява, те изчислиха, общата референтна рамка в световен мащаб най-много 0,51% в началото на пандемията и оценки дори са по-ниски в момента.

CDC също така публикува нови  оценки за инфекция / фаталност , които също имат много хора и експерти, които поставят под съмнение тежестта на вируса, това беше доста след като Джон П.А. Йоанидис, професор по медицина и епидемиология в Станфордския университет, заяви, че степента на смъртност от инфекция е близо 0% за хора на възраст под 45 години. Оказва се, че е бил прав.

Много учени и лекари в Северна Америка също изразяват същите чувства. Например наскоро „Лекари за информирано съгласие“ (PIC) наскоро публикува доклад, озаглавен „Лекарите за информирано съгласие (PIC) сравняват COVID-19 с предишни сезонни и пандемични грипни периоди“. Според тях степента на инфекция / фаталност на COVID-19 е 0,26%. Можете да прочетете повече за това и да получите достъп до техните ресурси и разсъждения  тук .

Въпросът е, че много здравни специалисти и експерти смятат, че COVID-19 не е толкова опасен, колкото се измисля или е бил създаден. Има хиляди от тях и мнозина са изпитвали цензура и подигравки само за споделяне на своите изследвания и мнения. От началото на тази пандемия перспективата / възприятието непрекъснато се излъчва от масовите медии и всеки противоположен разказ, без значение колко здрав и достоверен е източникът, изглежда получава сурова реакция от страна на гражданите.

Група канадски лекари в провинция Онтарио се събраха и написаха отворено писмо до премиера на Онтарио Дъг Форд. Писмото е подписано от 20 лекари и преподаватели по медицина от факултети в университета в Торонто, университета Макмастър и университета в Отава и от болници като Sick Kids. Писмото е изпратено до брод на 27 септември и се аргументира срещу връщане към мерките за блокиране като начин за справяне с нарастващите случаи на COVID-19. Можете да прочетете повече за това  тук .

 Д-р Роналд Б. Браун от Училището за обществено здраве и здравни системи към Университета на Ватерло наскоро заяви, че смъртността от COVID-19 е „най-лошата грешка в историята на човечеството“. В момента Браун завършва втората си докторска степен, този път по епидемиология в Университета на Ватерло. Не много отдавна Браун публикува статия в „ Медицина при  бедствия и подготвеност за общественото здраве“ , озаглавена „ Уроци за общественото здраве, извлечени от пристрастия при надценяване на смъртността от коронавирус “.

 

По-долу е изявление, което Браун наскоро даде на Джон Калифорния Манли,  журналист, който пръв отразява историята :

Предметът на тази статия е най-малкото разрушителен, въпреки че не е толкова очевиден от заглавието. Ръкописът цитира пушенето, документирани доказателства, показващи, че свръхреакцията на обществото към пандемията на коронавирус се основава на най-лошата грешка в историята на човечеството, според мен. Ръкописът ми премина през интензивен процес на партньорска проверка. Вие сте първият медиен човек, който се отзова на моята покана.

Д-р Браун добави, че документите на CDC и СЗО показват, че смъртността от случаите на грип е подобна на коронавируса, което предполага, че блокирането е безсмислено. В статията му се задават въпроси защо грипният сезон 2017-2018 г. в Съединените щати не е „получил същото интензивно медийно отразяване като COVID-19“.

Повече от 500 германски лекари и учени се подписаха като представители на организация, наречена „Извънпарламентарна анкетна комисия на Corona“, за да разследват какво се случва на нашата планета по отношение на COVID-19. Те също са объркани от това, което се случва. Можете да прочетете повече за това  тук .

По-горе са няколко от многото примери, за които съм писал през последните няколко месеца, които обикновено споменавам в по-голямата част от статията си, посветена на COVID. Просто се опитвам да разбера смисъла, че явно изобщо не сте луд, ако смятате, че мерките за блокиране са ненужни и ненужни.

Едуард Сноудън ли беше прав? Правителствата капитализират ли COVID, за да ни отнемат повече права и да въведат постоянни мерки, които ще останат в сила, както бяха направени след 11 септември?

Другата страна на монетата:  Според здравните отзиви на Facebook за проверка на факти,

Твърдението, че отговорът на пандемията на COVID-19 е неоправдан, прие много форми. Някои включваха  заблуждаващи сравнения с други респираторни заболявания като грип и туберкулоза , докато други разчитаха на  погрешни интерпретации на доклади за смъртността от COVID-19  и  неподкрепени сведения за изфабрикувани резултати от тестове за COVID-19 . През септември 2020 г. се появиха множество публикации във Facebook, които правят същото твърдение (вижте примери  тук  и  тук ), като този път се подчертава коефициентът на смъртност от инфекция, специфичен за възрастта (IFR), добавен към уебсайта на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) ) на 10 септември 2020 г. (вижте  архива на уебсайта с бележката за актуализацията). Тези публикации станаха вирусни, като получиха повече от 37 000 споделяния.

Те отбелязват, че ниският IFR не се равнява на вирус, който не е опасен, и всъщност сочат точно обратното.

Те продължават да обясняват това

Учените са забелязали, че някои оцелели страдат от  увреждане на различни органи , включително белите дробове и сърцето, както и нервната система. Такива щети могат да доведат до хронични здравословни проблеми, както  съобщава тази новинарска статия в  Science  , въпреки че понастоящем не е ясно точно колко дълго такива щети продължават и колко често се случват. Въпреки това, дългосрочните ефекти върху здравето на COVID-19 могат да бъдат толкова тежки, че лекарите и изследователите се подготвят да  предоставят рехабилитационни услуги  на пациентите, за да улеснят връщането им към функционален живот [2,3] .

И накрая, дори малък IFR може да доведе до голям брой смъртни случаи, ако вирусът се разпространи сред голяма група хора. В действителност, въпреки относително малкия IFR на COVID-19, САЩ са регистрирали над 200 000 смъртни случая от COVID-19 по време на публикуването на този преглед, докато в световен мащаб има повече от 1 милион смъртни случаи от COVID-19, според Ресурсния център за  коронавирус  от университета Джон Хопкинс.

Можете да прочетете пълния им пост  тук .

За вкъщи:  Как става така, че има толкова много здравни експерти и специалисти в областта, напълно разделени в това, което вярват? Защо мненията не могат да се споделят открито, прозрачно и да получават същото внимание като противоположното мнение? Какво става тук? Трябва ли да бъдем принудени да действаме по начини, които нашето правителство също изисква от нас, или тези действия носят повече вреда, отколкото полза? Трябва ли правителството да има правомощието да упълномощава действия, които е било в състояние да упълномощи? Как можем да променим нашата здравна индустрия, така че тя да не бъде доминирана напълно от големи фармацевтични интереси?






Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39924030
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930