Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2020 09:57 - Какво ще стане, ако пренебрегнем правителството?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 348 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.10.2020 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Какво ще стане, ако пренебрегнем правителството?

image

Ами ако хората (включително много от тези, които работят за правителството, като полицията и военните), започнат да игнорират правителството?

От Андрю П. Наполитано
LewRockwell.com

Ами ако всички започнем връщане към нормалния живот сега, когато правителството твърди, че най-лошото от пандемията е зад нас? Какво ще стане, ако всички ние направим съзнателен избор да се придвижваме както преди или да останем под прикритие въз основа на нашето собствено упражняване на собствените ни информирани свободни воли, а не въз основа на правителствени укази? Ами ако всеки от нас реши дали е по-здравословно да дишаме чист въздух отвън или рециклиран въздух под маска?

Ами ако голям брой от нас вземат тези решения сами?

Ами ако указите на губернаторите наистина не носят силата на закона? Ами ако губернаторите са поели властта да ни казват как да живеем или от въздуха, или от противоконституционни и остарели държавни закони?

Какво ще стане, ако е дълбоко противоконституционно законодателството на щата да дава правомощията си на управителя на щата?

Ами ако, когато това се случи, всички едикт на губернаторите, основани на опита за преминаване на властта, са нищожни? Ами ако просто се държим по начин, който показва, че разбираме, че тези указания са незаконни?

Ами ако спортистите от гимназията и колежа играят своите есенни спортове, без да се вземат предвид губернаторските указания? Ами ако началниците на държавни училища и президенти на колежи и университети отворят места на открито, за да могат хората да решат сами дали искат да останат вкъщи или да излязат и да гледат футболен мач или футболен мач?

Какво ще стане, ако полицията, много от които имат деца в училищна и колежска възраст, приветства атлетите и се присъедини към наблюдателите на тези игри? Ами ако правят това, независимо от командите на началниците си, защото тези команди са незаконни и те знаят, че е незаконно да се подчиняват на незаконна команда?

Какво ще стане, ако ресторантите обслужват пълния си брой клиенти и хората станат толкова щастливи, че ресторантите отново са задръстени? Ами ако собствениците на ресторанти и клиентите направят тези избори сами?

Какво ще стане, ако малките предприятия заемат пари от банките - изравнени с пари в брой, защото лихвените проценти са толкова изкуствено ниски - и използват тези средства, за да рестартират бизнеса си? Ами ако клиентите на тези фирми изберат да ги покровителстват? Какво ще стане, ако търговските центрове се отворят отново и позволят на хората да се разхождат, където и да ги отведе?

Какво ще стане, ако пожарната и полицията, и служителите за борба със заетостта и здравните служители се присъединят към масово изложение на личната свобода в нашето някога свободно общество? Ами ако губернаторите, които ни възпираха, загубят толкова голяма подкрепа, че само хората, които са изплашили до смърт, ги слушат?

Ами ако това възраждане на свободата повдигне духа ни, обедини ни като нация и е стъпка към реализирането на нашите права на живот, свобода и стремеж към щастие?

Ами ако - както пише Томас Джеферсън в Декларацията за независимост - нашите права на живот, свобода и стремеж към щастие са неотменими?

Ами ако едно неотменно право може да бъде отнето само в свободно общество за нарушаване на нечии права и то само след осъждане от справедлив съдебен процес? Ами ако едно неотменно право - понякога наричано естествено право - не може морално или конституционно или законно да бъде отнето от правителствен указ или от законодателство или дори от референдум?

Ами ако неотменните права са неразделна част от човечеството на всеки човек?

Ами ако цялата цел на независимата съдебна система е да бъде антидемократична? Ами ако целта му е да запази и защити живота, свободата, собствеността и стремежа към щастие на онези, към които правителството е насочено, защото ги мрази или се страхува?

Какво ще стане, ако животът, свободата и стремежът към щастие не са просто размисъл на Джеферсън за свободен народ, а са основата на моралните, конституционни и правни ценности на Америка, създадени през 1776 г., подновявани винаги, когато всеки държавен служител - от чистачка до президент - полага клетва на длъжност и са в основата на всички американски закони?

Какво ще стане, ако правото на живот на всеки човек, свобода и стремеж към щастие е изборът на всеки човек относно упражняването и преследването на тези права?

Ами ако имаме други неотменими права като свободата на словото, правото да се събираме спокойно, правото на поклонение, правото на пътуване и самозащита, правото на справедливост от правителството, правото на рискове, право да притежавате и да се радвате на собственост, и правото да останете сами?

Ами ако държавните служители се присъединят към масово гражданско неподчинение на местните и държавни правила, регулиращи личното поведение в частната собственост? Ами ако губернаторите, които ни контролират, осъзнаят, че нямат реална подкрепа и по този начин са станали беззъби?

Ами ако правителството не успее да защити неотменими права, ние просто го игнорираме?

Ами ако игнорирането на правителството е мечта? Ами ако повечето хора се страхуват от правителството? Какво ще стане, ако само малцина в правителството приемат на сериозно възвишения език за правителството, извличащо всичките си справедливи правомощия от съгласието на управляваните?

Какво ще стане, ако правителството използва сила, за да изпълни своите незаконни постановления? Ами ако правителството използва всяка криза, за да разшири своята власт? Ами ако, когато кризата премине, правителството запази властта, която е взело по време на кризата? Ами ако историята на американското правителство е историята на нарастващата власт и намаляването на личната свобода?

Ами ако пренебрегнем правителството на наша опасност? Ами ако, когато правителството потъпче правата ни, ние го променим или премахнем? Какво ще стане, ако идва времето за това? Ами ако това време е тук? Ами ако - както писа Джеферсън - когато хората се страхуват, че правителството има тирания? Ами ако, когато правителството се страхува от хората, има свобода?

Коментар на редактора на новини за въздействието върху здравето : И това, Америка, е съдията Андрю П. Наполитано, в най-доброто от него ...

#WhatIfWeIgnoretheGovernment

Прочетете цялата статия на LewRockwell.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39949174
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930