Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2020 19:02 - ЧОВЕКЪТ БЕЗ КРЪВ - МИРИН ДАЖО
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageМирин Дажо посвещава живота си да докаже на хората своите свръхспособности.
Истинското му име е Арнолд Герит Хенсом. Роден е на 6 август 1912 в Ротердам. Дажо е холандски дизайнер, художник, станал известен със своите свръхспособности. .
Остри игли и ножове преминавали през сърцето му, белите дробове и далак, понякога през няколко органа едновременно, без кръв. Той казвал, че предметите просто се дематериализират вътре в него, и затова не му нанасят вреда. От време на време остриетата били посипвани с отрова или били ръждясали. В реч в Цюрих, за да докаже на публиката, че това не е измама, Дажо бил пробит с три кухи тръби, през които тече вода.
Неговият помощник отбелязвал телепатичните му способности, а лечението на хора ставало в присъствието на лекари. Хората често припадали от това, което виждали.
Правени са рентгенови снимки, на които се виждали пронизаните с шпаги вътрешни органи. След изваждането им от тялото му оставали само малки точици. Подобни проучвания са провеждани и в Базел и Берн.
Драстичните промени в живота на Мирин Дажо настъпват в Arnold през 1945 година, след което той започва да вярва, че тялото му е неуязвимо. И решава да покаже на всички, че той е физически здрав. На първата си реч Дажо изял парче стъкло и погълнал шест остриета .Както самият той призна, тези неща никога не са оставали тялото му и били безналични вътре в него..
Напусна работата като дизайнер на 33-годишна възраст и се премества в Амстердам и започва да демонстрира по кафенета и барове своите способности. Скоро за него започва да говори за целия град.
Изпълненията си, Марин Дажо не прави заради слава или богатство – той искал да покаже на света, че има нещо по-голямо, отколкото реалността, и човек може да съществува отвъд материалния свят.
Хората трябва да разберат, че има висша сила, Бог, който дава тези способности като ясен знак, че има нещо повече отвъд материалистичния мироглед. Той е твърдял, че носи послание за мир и материалистичният път на човека води до нищото.
В Амстердам Арнолд Хенсом взема псевдонима Dazho Mirin (Esper. Daĵo Mirin, от mirindaĵo ), което означава „чудо“.imageСледващата стъпка, която предприема е да намери агент за организация по кафенета и клубове, по-късно в театри и църкви и всичко това, за да предаде своето послание към човечеството.
След като намерил агент профилът на чудотвореца бил изпратен за разглеждане от Университета в Лайден, за да получи лиценз за извършване на феноменалните си способности.
Първото научно изследване е проведено от професор Карп Netherl Carp, д-р Бертолд Netherl. Bertholt, и Stokvis ( Netherl. Stokvis ).
Лицензът, който му бил издаден удостоверявал, че Мирин Дажо може да изпълнява свръхестествените си умения в частни клубове заради необичайно си умение.
Демонстрациите на неуязвимост обаче започнал да провежда не под формата на шоу, а във вид на лекции, като най-напред се представи на хората от неговия свят.
Неговият верен сътрудник – Дирк Ян де Гроот казва, че Дажо има три ангели пазители, които го охраняват и го пазят от изпитанията на които подлага тялото си.
Дажо можел да се потопи във вряла вода без дори да се зачерви кожата му, да не говорим за изгореното.
Остри спици преминавали през сърцето му, белите дробове и далака, понякога през няколко органа едновременно без капчица кръв. В реч в Цюрих за да се докаже на обществото, че това не е измама, Дажо се пробива с осем кухи тръби, чрез които се доставя вода.
Феноменалният мъж можел също да става невидим и да се материализира.
Същевременно Дажо остава обикновен човек. Състоянието му, казва той, е неговото състояние да се активира и деактивира.
Телепатичните и лечебни способности на Дажо също са регистрирани неведнъж, като изцеленията били правени пред очите на наблюдаващи лекари.
През 1947 Мирин Дажо отива на турне в Швейцария където демонстрира таланта си в Цюрих в кантона болницата в присъствието на много лекари, лекари и журналисти.
Направените му рентгенови снимки показали, че мечът прониза вътрешните органи . След отстраняване на мечовете от тялото му, кръв нямало, а по тялото му останало само малки точици. Подобни проучвания бяха проведени в Базел и Берн.
Независимо от факта, че кинжалите и рапирите с които бил пробождан не му причинявали никаква вреда, зрителите често падали в несвяст . Някои зрители получавали и сърдечен удар. Това довело до забрана на изпълненията в големи зали и Дажо трябвало да се ограничи с изпълненията си на невероятните гледки из кафенета
и барове.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901877
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031