Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2020 17:43 - Толерантността и Свободата
Автор: whitepigeon Категория: Политика   
Прочетен: 1390 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 23.11.2020 18:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                    Толерантността и Свободата


За последните 20 години разбирането за толерантност в обществото ни се  промени драстично. И от една чудесна добродетел, се превръща в един обсебващ  инструмент, ограничаващ Свободата, мислите и взаимоотношенията ни.
     Не мога да разбера, как човек бяга от същноста си и приема новоизмислени  ценности за нормални, които принизяват личноста и прогниват обществото. Притеснително е, че все повече от теб се иска да казваш това което "трябва" ,  а не това, което мислиш. Ако някой те кара да казваш на черното - бяло, ако  някой те ограничава да казваш истината под знамето на толерантността. Това не  е Толерантност, а е Диктатура и подмяна на разбирането ни за НОРМАЛНОСТ. 
 Не е нормално да вземаш от работещия и да даваш на (ЗДРАВИЯ) мързелуващ. Това  е ограбване, а не толерантност.   
Не е нормално някой да се настани в домът ти. Ти да го храниш, а той да руши  и да пали. Ти да го обгрижваш, а той да посяга на жена ти и децата ти. Ти да  го учиш, а той да подменя семейните и обществени ценности, с които си закърмен  и израсъл. 
 Не е нормално, заради 10лв. насилникът смазал от бой бедната бабичка, да има  повече права от нея.
 
 Резултатите от криворазбраната толерантност са отчайващи:  Вече не трябва да се възмущаваш, когато двама мъже се "лигавят" в домът си, пред  малко дете, само защото то вече е осиновено от тях...!? Независимо, че те  обсебват съзнанието и подменят възприятието му за Нормалност.
 Не може да казваш думи, които ЕВЕНТУАЛНО биха "наранили" някого. Дори ти и да  не знаеш за това.
 Не може да се скараш на собственното си дете, независимо какви глупости прави.   Не може, вече да казваш думата циганин или негър и др., независимо от  очевадната пред теб реалност. И се чудя думата "Бял", пък защо да не е обидна?
 Не може да се зарадваш, да целунеш, или прегърнеш непознат. Дори и да се  държиш мило, е вече съмнително! Колкото по студени, отдалечени и чужди сме  един от друг, толкова сме по модерно Толерантни.   

На времето (когато живееха "не толкова толерантни" човеци, както сега) на  Толерантността и казваха простичко ЧОВЕЧНОСТ - дума обхващаща цялата палитра  на човешки и обществени добродетели, от които една малка част е и  толерантноста. И ако ЧОВЕЧНОСТТА преизпълва и обогатява и двете страни в  дадена ситуация, то в съвременната-толерантност в повечето случаи, тя е за  сметка на една от страните. 
 Истинската Толерантност трябва да е плод на убеждение. Не случайно в най-  МЪДРАТА книга е писано: "Ако правиш нещо не по убеждение е грях".  
 И най страшното е, че "шизофреничната" толерантност ни раздалечава един от  друг. Учи ни да не си казваме истината в очите, прави ни егоисти и отнема част  от Свободата ни. Страшно е, че може да бъдеш съден, ако си казал ИСТИНАТА, ако някой се почувствал засегнат от това.    

 Не искам да бъда неправилно разбран. Толерантността е възвишенно и прекрасно  човешко качество, което задължително трябва да присъства в Обществото ни. Но  само когато не е за сметка на някой друг.  
  И ако искаме да живеем в един по добър свят то:  - "Не прави на другия това,  което не искаш да правят на теб"! Обичайте се!

            А какво е Нормално...?   Нормално е всичко, което протича в Природата по естествен начин, има добри  плодове и е способно да еволюира.     



Гласувай:
5



1. panazea - Здравей !
23.11.2020 20:48
Радвам се , че пак пишеш !
Поздрави на семейството !
Панацея
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: whitepigeon
Категория: Туризъм
Прочетен: 1100540
Постинги: 44
Коментари: 938
Гласове: 3601
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031