Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2021 12:13 - Нови 78 , 478 лева общо на гърба на всички ни !?! Цената на некадърността на местната ни управа , става все по - голяма . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1531 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Това е тъжната равносметка за всички жители на Община Търговище , получила се като краен резултат от две последователни Решения на Административния ни  съд , постановени съответно на 08  и 15 февруари 2021 година - публична информация , с която всеки заинтересован наш съгражданин  може и лично да се запознае   . . . 

      Мисля ,  че е много редно точно днес - денят  преди официалния старт на Предизборната кампания за Парламентарните избори , които ще се проведат на 04 . 04 . 2021 г. , това да стане ясно на всички наши жители - и потенциални избиратели след месец на вота , за да може всеки един от тях  да направи своя личен , и максимално добре информиран избор , при това  !  

    За какво по - точно става въпрос сега ?   - ами за наложени финансови корекции от страна на заместник - министъра на Регионалното развитие и благоустройството , ръководител на Управляващия орган на Оперативна Програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 , които ги налага след проверка на Сигнали  за допуснати нередности при възлагането на две  Обществени поръчки за предоставена  безвъзмездна финансова помощ от ЕС . 

   Единият Договор е сключен с " Д - Медия " ООД , на стойност 9 , 350 лева без ДДС , с предмет : "Изработване на информационни брошури и брандирани торбички от плат" от 09.03.2017 г. , при които и наложен максималният процент -  25 % .   Другата финансова корекция от 5 % е наложена върху сключеният с "Ивелинстрой" ЕООД на 04.10.2017 г. Договор -  на стойност от цели 1 , 209 , 664 лева без ДДС , относно извършването на Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ЦДГ № 7 "Снежанка" , в града ни !  

   И при двата Сигнала за нередности става въпрос за неправомерно отстранени фирми от съответната комисия , провеждаща самата процедура , и  наличие на ограничително условие , което води до извода , че би могло Обществената поръчка да бъде възложена на някои от другите кандидати , което пък  от своя страна да доведе до едно много по - ефикасно разходване на средствата , предоставени  от Европейския съюз ! ! !  

   Това е същността , уважаеми Дами и Господа - отново според мен ставаме свидетели на уреждане на "правилни" кандидати и в двата случая , на които по този начин  се дава изпълнението на съответните  Обществените поръчки , като за целта просто се елиминират останалите кандидати - Силно Видими Резултати -  Конграчулейшън !  

   Истината е , че управата на д-р Дарин Димитров НЯМА Никакво желание вече шеста година  да провежда на Светло цялата процедура около Обявяването и провеждане на процедурата , а и самото възлагане впоследствие .  От години аз настоявам в местните ни вестници да бъдат публикувани  Обявите  , качени на Портала на Обществените поръчки - Нищо подобно не се случва , обаче . . .  Оправданието ИМ е стандартно : ами не сме задължени да го правим , и това е !!! 

   Тъмнина им трябва на тия хора , за да могат най - лесно да уредят този , с когото са се разбрали предварително - Това Става Ясно на Всички ни вече . . . 

   Отново ставаме свидетели на тежък Провал , които след онези над 220 000 лева !!!  ( с  които удобно бяха "обути" да плащат на Републиканския бюджет  Общинските ни училища ! ,  във връзка с неправомерното ползване на Държавната субсидия за Обществените превози в Общината ) , изглежда направо малък дори сега  !  

    Виновни отново Няма да има , си мисля - за Провала на  "Транспорт - Гейт" , аз  още миналата есен поисках Оставката на Емине Якубова като Председател на Общински съвет - Търговище от ДПС  , понеже беше  отбелязана на Първо място в Доклада на АДФИ  като съответното  Длъжностно лице ( Зам. Кмет , тогава !  ) , виновна за този Провал  . . .  

   Ще се постарая допълнително да се запозная и в този конкретен случай сега  , за да преценя и обявя  според мен Кой ? би трябвало да поеме своята лична и политическа отговорност и при този тежък нов пореден   ГАФ  .  

    А  утре пък  ще се опитам да открия същинската предизборна кампания с един критичен разбор на регистрираните кандидати за депутати в нашият 28 МИР .  

     КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !  


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323386
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031