Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2021 08:43 - ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ СВЕТА ДНЕС, ТРЯБВА ДА ОТУЧИТЕ ТОВА НЕЩО
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2268 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.03.2021 08:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ СВЕТА ДНЕС, ТРЯБВА ДА ОТУЧИТЕ ТОВА НЕЩО

27 февруари 2021 г.

image

https://www.youtube.com/watch?v=lr6La_GxRwc
Зигмунд Фройд , писател на персонала
Waking Times

Понастоящем опасно се стремим към хаос, тотална световна война, гражданска война, безпричинство и пълен срив на гражданското общество, а за индоктринираните е трудно да разберем защо точно това се случва. Тъй като стресът от това нараства, дезинформираните се хвърлят върху приятели, членове на семейството и непознати, които не са напълно абонирани за техния мироглед. Битката наистина е да се разбере как работи светът и с такива епидемични фалшиви възприятия хората избират грешни цели за гнева си.

Ако някой се отучи, обаче, много от нещата, на които сме научени за това как работи нашият свят, превъзпитаме себе си и се преориентираме към по-пълна и правдива оценка на света днес, картината става по-ясна , нещата имат по-голям смисъл и се отваря път към единството. Едно нещо, за което всички можем да се съгласим, е, че всички сме били измамени по голям начин, най-вече на една арена, която засяга всички, всеки ден, по всяко време. Пари.

False = Парите са реални, а икономиката е капиталистическа

Обучен да се покланя на парите и идеята за безкраен растеж, е трудно да разберем колко неестествен стрес се внася в нашия свят от финансова система и световна икономика, която работи изрично с цел печалба от няколко ключови играчи. Парите са фиат и стойността им се контролира от частни организации, които имат силата да заробят целия свят с дългове .

Освен това системата не е капитализъм, а по-скоро нещо отвъд капитализма. Може би пост-капитализмът , тъй като той по-скоро прилича на зомби-призрака на капитализма, бездушно изяждащ всичко по пътя си, без изобщо да се интересува от устойчивост.

Наскоро говори по този въпрос, финансовият анализатор Макс Кайзер обясни резултата от това, че централните банки управляват лихвените проценти изкуствено ниски, за да обогатят тези в горната част на пирамидата. Това е една основна част от много голям и скрит пъзел.

„Няма стимул за спестяване на пари, има само стимул за извършване на измами. Така че, ако няма стимул за спестяване на пари, тогава няма капитал, а без капитал няма капитализъм. Така че, за съжаление, сега имате ситуация, в която оцеляването е на най-измамно склонните. Това е какистокрация, която се управлява от най-малко способните в едно общество. " ~ Макс Кайзер

Това кратко интервю с Макс Кайзер от Люк Рудковски хвърля повече прозрение по този въпрос:

Системата, която имаме днес, наистина е по-близка до сложна плантация за роби. Всички пари, които днес използваме публично, са заети от частни банки и ние плащаме скъпо за привилегията да ги използваме.


Това е така, защото  парите се създават от дълга  при едно към едно увеличение на публичния дълг. Държавният дълг е  20 трилиона долара . Това означава, че (приблизително) 234 милиона американски американци ще трябва да платят приблизително 62 000 щатски долара, за да ги изплатят. Това включва бебета, деца, бедни хора и бездомни хора. Има дори такива, които твърдят, че е  математически невъзможно  да се изплати дълга. И почти  всяка държава има дълг към всяка друга държава . Това е върхът на лудостта.

 

Както каза бившият губернатор на Федералния резерв Маринер Екълс,  „Ако нямаше дългове в нашата парична система, нямаше да има и пари“. ~ Гари "Z" Макги

Стресът в нашия свят, произтичащ от глобална банкова система, създадена да поробва, се усеща навсякъде, от безкрайни войни до недостъпно здравеопазване и все по-скъпа храна. И все пак, докато малко хора наистина разбират как става това, ние се борим за пропаганда и контрол на ума.

Осмислянето на света днес не е лесна задача за онези, които все още не са се отказали от стандартната американска диета на пропаганда и ментално програмиране. Индоктринацията работи по няколко ключови начина. Първо, вярванията се насаждат и подсилват чрез повторение, и второ, нежеланите вярвания се игнорират и се отхвърлят като ресни. Това, което остава, е ум, който се фокусира върху това, върху което би трябвало да се фокусира, изграждайки реалност около фалшива и непълна картина на света.

Това е храна за размисъл за свободно мислещите, с цел преодоляване на дребното разделение, за да се създаде по-проспериращо и единно бъдеще.






Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749684
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031