Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2021 18:58 - В ГЕРБ мирише на преврат. Кой сега ще е в позата ”партер”
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1408 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 14.04.2021 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  В ГЕРБ мирише на преврат. Кой сега ще е в позата ”партер”  

image Тази сцена винаги се повтаря...

  | 15122|13.04.2021
https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/gerb-mirishe-prevrat.html?fbclid=IwAR2CXaPnFZjm42cJSxMszmyvHQiOs6fxWepJoDUwkkSSxw1aq96hSCs7_GQ


Всичко ще започне с благодарности, почести, може и орден да има. Той ще гледа умно, а гласовете на верните му партийни съратници, ще звучат като погребални слова. И ще са точно такива. Съдбата обаче е неумолима: Борисов е пътник. Опит да просъществува партията му още известно време. Засега планът е в касата. На някое посолство...  

В ГЕРБ все още всички искат да се харесат на вожда. И в други партии е така - у много българи това сякаш е вродено. Кариера, благополучие и куп други благини минават през любовта на началника. Подчинени, зависими и благодарни за нещо са готови на всичко, за да бъдат не просто забелязани, но и харесани. За да се случи, прибягват до ролята на „най-добрият приятел на човека“.

 

Ситуацията е такава, че Борисов няма шанс за четвърти път да стане премиер. Причините са много, известни са. В публичното пространство хора от неговия кръг излъчват съвсем други послания.

 

Кандидати за премиерския стол с плам и жар „убеждават“ публиката, че именно Борисов трябва отново да е начело на изпълнителната власт. На лицата им обаче е изписан копнежът Борисов да изчезне някак си, като преди това посочи един от тях за негов заместник. В редичката са Даниел Митов, бивш външен министър (Ех Митов, Митов, октомвриец млад…), Томислав Дончев, Деница Сачева, Екатерина Захариева и още неколцина.

 

Усвоили тънкостите на лицемерието те заявяват лоялност и преданост на Борисов, но зад тази фасада се роят други планове и блянове. Всички те са наясно, че Борисов е анахронизъм в новата политика, която си пробива път. Очевиден е страхът му от срещи с журналисти, а маршрутите с джипката се пазят в тайна. Научаваме и виждаме какво и къде се случва от видеата на Севда. В краен случай от снимки на Мата Хари…

 

Наричат ГЕРБ лидерска партия. Всъщност от доста време тя е тоталитарна. В ЕНП им се иска Борисовата формация да е дясна, заради гласът и заради послушкото Борисов, но и там са наясно, че половината ГЕРБ и самият вожд са бивши комунисти.

 

Затова е най-логично „първият партиен и държавен ръководител“ да си отиде, както са си отишли Вълко Червенков и Тодор Живков – чрез вътрешнопартийни преврати през 1956 и 1989 г. Лицемерието засега прикрива този процес в ГЕРБ, но напрежението под повърхността се усеща осезаемо. Достатъчен е един знак отвън и Борисов ще бъде изолиран с няколко благодарствени думи за довиждане. Разбира се от най-близките му съпартийци, по традиция. Дали ще го нарекат демократична промяна, историческо решение в името на бъдещето и пр., е без значение. Ще е преврат.

След който е много вероятно Борисов да бъде разследван и съден за корупционни практики и злоупотреба с власт. А Севда ще разказва истории за човека с главно "Ч", за „постановката“ с чекмеджето и златните кюлчета, както личната медсестра на Живков Ани Младенова за чорапите и изхабените яки на ризите на бившия Първи…

 

Тази версия може да изглежда неправдоподобна на пръв поглед и ще бъде отричана до последния момент. После ще стане факт и всички ще свикнат.

 

Диктаторът трябва да е наясно: тези, които го издигат, те и ще го свалят. Думи на перуанския писател Марио Варгас Льоса.

 

Всичко се свежда до позата "партер" в борбата. Може няколко пъти да си отзад дори с 200, но идва момент да застанеш на колене. Такъв е животът: което е несправедливо за едни, е справедливо за други. Колелото се завърта.

 

Ще гледаме.

 

Огнян Стефанов




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. orlinstefanov - Същата логика се проследява при ...
14.04.2021 19:23
Същата логика се проследява при преврата с отхвърляне на Сталиновата власт, преминала към човек от обкръжението му и след отстраняване на потенциалните му заместници. Анулирането на Стамболов е в подобен сценарий. И няма да помогнат на ББ самохвалните удряния в гърдите, че е победил в лидерските сблъсъци (всъщност чрез патерицата от СДС и с масирания корпоративно-ромски вот)... Няма да ме изненада, ако се нацупи за неразбран, и отпраши с награбеното към сигурни дестинации по примера на Васил Божков - Черепа или на Цветан Василев.
цитирай
2. zahariada - Да
14.04.2021 19:57
Може би.
цитирай
3. missana - Мен пък ми мирише, че на някого логиката
14.04.2021 21:26
е ахилесова пета!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741522
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031