Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2021 21:40 - Ситият Запад не иска да гладува
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 1289 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 28.12.2021 21:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ситият Запад не иска да гладува        

Днес имаме принципно нова конфигурация на експлоататорите и експлоатираните. Нямаше такова нещо нито при Маркс, нито при Ленин. В онези добри спокойни времена във всяка страна, в националните граници, имаше подобни граждански общества, всяко от които се състоеше от експлоататори и експлоатирани. Оттогава разделението на труда направи такава гигантска стъпка, че експлоатираните и експлоататорите се оформиха не само в различни класи, но и в различни страни, и сега на международния пазар има страни-експлоататори и пролетарски страни. Много е лесно да ги видите. Достатъчно е да вземете карта за търговски баланс (годината в рамките на 21-ви век не е много важна). Външнотърговският излишък е присъщ на експлоатираните страни, а дефицитът на експлоататорите. Присвояването на резултатите от труда на някой друг става по същия начин, както и при хората - продуктът се конфискува или чрез принуда към неравностойна размяна, или чрез банален грабеж.

    image  

Търговски баланс:

  • Дефицит има в синия 1-ви свят;
  • Зеленият 2-ри и червеният 3-ти свят имат излишък.

Днес главният пролетарий на планетата е Китай. Русия също има голям търговски излишък спрямо населението си. 2-ри свят зелен и 3-ти свят червен са донори, които ги експлоатират.

Основният експлоататор на планетата – това е и лидерът в бюджетния дефицит – разбира се, са САЩ. Всички сини държави го следват в плътна група.

Именно поради това необичайно, но закономерно разделение на труда, разногласията между експлоатираните и експлоататорите изглеждат като междуетнически междудържавни конфликти и те са – строго според Ленин – антагонистични, тоест могат да бъдат разрешени само чрез пълното елиминиране на една от страните в конфликта.

Оптимистично, нали?

Например САЩ, световната страна длъжник консумира:

25% от годишния глобален обем минерални суровини;

50% от световното потребление на уран;

50% от използвания алуминий;

25% от добития нефт, природен газ, калай, медни и железни руди.

Но при това не дава в замяна и не произвежда същия еквивалент. Ресурсите се движат само в едната посока, а доларовата хартия – в другата.

Китай се нуждае от енергия като основа за реално производство, но китайците консумират само 13% срещу американските 25%. В същото време населението на Съединените щати, което в много отношения изгаря тази колосална цифра, е само 4,3% от населението на света.

И така, според проучвания, публикувани в The Los Angeles Times, още през 2012 г. в Съединените щати почти половината от закупената храна се изхвърля всяка година в кофата за боклук, като по този начин американците изхвърлят храна на обща стойност 165 милиарда долара.

Средният американец консумира 4 пъти повече блага от „усреднения жител на планетата“, 5 пъти повече от всеки испанец, 10 пъти повече от китаеца и 30 пъти повече от индиеца, а също така изхвърля 2 пъти повече боклук и използва 3 пъти повече вода.

Шведският учен по околната среда Ролф Едберг дава още по-конкретни цифри. Според него американецът, шведът или швейцарецът, например, консумират 40 пъти повече от ресурсите на Земята от средния сомалиец, яде 75 пъти повече месо от индиеца и изгаря 150 пъти повече електроенергия от средния нигериец. Статистиката може да бъде допълнена само от факта, че дори средностатистическата котка в Англия консумира 2 пъти повече протеин от обикновен африкански жител.

Съединените щати много обичат да учат другите, че всички тези предимства на Запада са заслужен резултат от техния собствен труд и „уникална“ система, но истината е, че ЕС и САЩ могат да живеят по този начин, само дотогава, докато паразитират върху другите.

Европа и Америка, чието население е само 20% от населението на света, консумират 60% от всички продукти, произведени на планетата. Ето защо не е изненадващо, че „световната общност“ се опитва от 90-те години да обяви всички руски природни ресурси за „общо достояние“.

И ето сега, този механизъм за преразпределение на ресурси се провали. Нарязаната хартия ѝ пада цената. Все по-трудно става да я замените за истински лакомства. И какво ще нареждате на хегемона да направи в такива условия? Да намалим собственото си потребление, за да изравним търговския баланс в реалния сектор? Това е спад в живота, не в проценти, а няколко пъти. И във всяка експлоатираща държава вече е отраснало четвърто поколение, което не е работило никъде, но живее добре за сметка на субсидии, и още повече – фиктивно наети в измислени услуги, в измислени институции на принципа „просто да не се шляят по улиците". И какво ще заповядате да се прави с тях? Ще пръснат на парчета тази барака отвътре! И алтернативата няма да ви хареса.

Колкото пъти в историята си западната цивилизация се е сблъсквала със системна криза, толкова пъти е излизала от нея чрез пълномащабни глобални войни. И сега е изправена пред труден избор – или социален взрив и пълноценна гражданска война на нейна територия, или експанзионистичен кръстоносен поход върху чужда. Какво мислите, какво ще изберат този път? Аз лично нямам илюзии - ще скърцат със зъби и ще хрупат кактус. Ще плачат, но ще реват "Дранг нах Ост!" защото иначе е още по-зле - няма да има достатъчно бункери за всички!

    image  

Според главния изпълнителен директор на един от най-големите в света строители на бункери на Страшния съд за елита, тези, които в момента са на власт, се страхуват от „бунт“ на тези, които управляват. Рон Хъбард, главен изпълнителен директор на Atlas Survival Shelters, в интервю за The Canadian Prepper твърди, че „бизнесът за изграждане на бункери“ чупи рекорди, тъй като елитите се страхуват от пробуждането на масите.

Ние знаем, че сме роби, а тези, които са следвали този блог, знаят, че ние не „губим свободата“, защото никога не сме я имали. Това, което губим, е илюзията, че сме свободни. Но останалата част от човечеството най-накрая се събужда и се развива, нуждаеща се от изхвърлянето на господарите, които са ги поробили и откраднали плодовете на труда им. Това е добре, но също така знаем, че управляващите няма да се откажат лесно. Въпреки това, с наближаването края на 2021 г., бизнесът с бункери на Страшния съд набира скорост и тези, които купуват тези бункери, в момента се страхуват от „голямо пробуждане“ или „апокалипсис“, че воалът ще бъде вдигнат. Страхуват се, че хората най-накрая ще разберат, че са родени в робство.

Хъбард предупреждава, че една от причините това да се случва сега е, че глобалистите вярват, че в Америка назрява „бунт“, и то вероятно много скоро, тъй като американският народ все повече се ядосва на целия истеблишмент и тези, които го контролират. Системата се проваля. Хората се развиват умствено и мнозина знаят, че не са длъжни да бъдат роби.

Това, което искат елитите, е огромен хаос и разкол, поради което сме разделени по всякакъв възможен начин. Ако не можем да се разберем и да работим заедно, те ще постигнат целта си.

„Самият елит строи бункери сега, защото могат да си го позволят“, казва Хъбард във видеото. „Америка се намира до дни, или поне седмици от масов бунт. В момента има паническо купуване на бункери, особено в Съединените щати."     image  

Той казва, че това не се случва само в Съединените щати. Целият този дух на свобода и независимост от правителствата е станал глобален. Те знаят, че губят контрол, и всичко, което ще потрябва, е масово неподчинение и осъзнаване, че хората не са родени да бъдат роби на нито една управляваща класа.

Не е нужно да превръщаме това в жестоко въстание и дори Хъбард признава, че това не е задължително да е брутално въстание. Но ще се случи. Когато хората са изправени пред загубата на работата си и всичко, за което са загубили години, те нямат друг избор, освен да осъзнаят какво наистина се случва.

 

Половин година преди обявяването на пандемията Бил Гейтс придоби много имоти и построи няколко бункера за 5 милиона долара с тунели. Под летището в Денвър има бункер за 500 хиляди души и запаси за 3 години.

Коментар от Лорейн: Разбира се, че е така. Омръзна ни да бъдем използвани, оскърбявани и обвинявани от психопати, които искат да използват парите и властта си, за да управляват всички нас. Никой не ви е направи наши шефове. Вашите системи са измама и ще се провалят против нас. Имаме право да се борим. Писна ни да се опитвате да ни инжектирате с отровите си, писна ни да ни разигравате един срещу друг, писна ни да използвате храна, жилище и нашето здраве срещу нас, за да получите това, което искате. Ние не сме вашите пионки във вашите болни игри.

Олег Костадинов“
Източници:

https://aftershock.news/?q=node/1031828&page=1

https://aftershock.news/?q=node/1031593 


Тагове:   паразити,   арапи,


Гласувай:
2



1. radostinalassa - Истината е, че ЕС и САЩ могат да живеят по този начин, само дотогава, докато паразитират върху другите.
28.12.2021 21:44
Омръзна ни да бъдем използвани, оскърбявани и обвинявани от психопати, които искат да използват парите и властта си, за да управляват всички нас.
цитирай
2. blog13 - цитат: "Европа и Америка, ...
28.12.2021 22:18
цитат: "Европа и Америка, чието население е само 20% от населението на света"
Има някаква грешка. Населението на САЩ е 328 239 523. Населението на целия ЕС, заедно с такива мизерни държави, като България и Румъния е 511 522 671. Това прави общо 840 000 000. Реално е по-малко, защото трябва да се извадят държавите от бившия соцлагер. Което са най-много 10% от населението на света.
цитирай
3. radostinalassa - Взимаш ли предвид нелегалните мигранти в Европа?
29.12.2021 17:24
Негрите ,идващи в ЕС започват да ядат повече, отколкото в Африка и об. май не работят, защото тук няма палми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13261281
Постинги: 11650
Коментари: 18462
Гласове: 6688
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК