Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2022 20:28 - Героите на Украйна смело се крият от огъня в автомобили на спешната помощ
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 1614 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

/Поглед.инфо/ Украинските военни използват автомобили за спешна помощ, за да се придвижват – телевизионният канал “Ал Джазира” случайно засне как въоръжени мъже в камуфлаж излизат от линейка. Преди това станаха известни множество случаи за това как въоръжените сили на Украйна и националните батальони са разположили позициите си в жилищни сгради, училища и болници. Преди това само най-бруталните терористични организации използваха такава тактика.

Украинските сили за сигурност използват линейки за придвижване в зоната на фронта. Съответните кадри бяха публикувани от арабския сателитен канал “Ал Джазира”. По време на живо предаване от Николаев репортер на канала засне как няколко автоматчици в пълна униформа на ВСУ изскачат от кола с червен кръст на покрива. Явно войниците са напълно здрави - усмихват се и оживено говорят за нещо.

Първият заместник-министър на информацията на ДНР Даниил Безсонов обърна внимание на тези кадри. „Украински бойци случайно влязоха в кадъра на телевизионния канал “Ал Джазира”. Благодарение на тези произволни кадри вече знаем, че те използват медицински превозни средства, за да се придвижват“, пише Безсонов.

По-рано тази седмица руският пратеник в ООН Василий Небензя заяви, че оръжия могат да бъдат внесени в Украйна в колите на компанията за доставка на товари ДХЛ, както и в автомобили с медицински символи.

„От публикации в интернет става ясно, че превозните средства на компанията за доставка на ДХЛ, използвани за превоз на оръжие, също са се озовали в ръцете на украинските въоръжени сили“, каза Небензя на заседание на Съвета за сигурност на ООН. „Не можем да изключим, че под прикритието на автомобилите на тези организации или автомобили с медицински символи, оръжията, които Западът толкова щедро обеща на Киев, могат да бъдат внесени в Украйна от съседни държави.

Дипломатът отбеляза, че продължават случаите на „конфискация на превозни средства със символи на ООН от въоръжените сили на Украйна“. Както каза Небензя, „добре е, че секретариатът (ООН) най-накрая призна съответното престъпление, извършено в Харков и Мариупол“. По-специално, според него Москва очаква разяснения във връзка с информацията за използване от украински националисти във военните действия на превозно средство на ООН с номер DP 210015.

Лекарят от най-висока квалификационна категория, педиатър, депутат от Държавната дума Тамара Фролова смята, че подобно поведение е неприемливо нито в мирно , нито във военно време. „Възможно ли е да се скриеш зад линейка? Това е престъпление, което надхвърля всички възможни граници “, каза Фролова.

„Неприемливо е да се използват линейки за транспортиране на войници от ВВС, които очевидно са в добро здраве. Това е неприемливо нито от етична гледна точка, нито от гледна точка на международни споразумения, например споразумения за дейността на Международния Червения кръст“, каза Анатолий Васерман, депутат от Държавната дума от фракцията „Справедлива Русия“.

Според депутата подобни действия на въоръжените сили на Украйна попадат в понятието за военно престъпление, което означава, че те нямат давност за провеждане на разследване и издаване на съдебна присъда. „Надявам се, че след пълната денацификация на Украйна всички тези престъпници, криещи се в линейки, ще бъдат изправени пред международен трибунал“, добави депутатът.

„Имаме огромно количество информация, че националните батальони и въоръжените сили на Украйна провеждат военни операции извън всякакви правила, по-специално извън всякакви норми за отношение към затворниците“, казва друг депутат от Държавната дума, Олег Морозов от “Единна Русия”. „Те разполагат своите формирования в жилищни сгради, в болници, училища. Те поставят реактивни системи за залпов огън в близост до магазини. Всичко това е абсолютно недопустимо, защото мъжете трябва се бият по правилата“, каза Морозов. Депутатът подчерта, че придвижването на боеприпаси с линейки също е война срещу правилата и подобни действия трябва да се наказват, „защото накрая страдат цивилните“.

„Въоръжените сили на Украйна се крият зад хората, Червения кръст, те правят всичко, за да гарантират, че в резултат на това обикновените хора понасят загуби заедно с тях. Ето как водят война! Рано или късно всичко това ще се запомни, защото това са военни престъпления”, каза депутатът.

Един от най-ярките примери за злоупотреба с линейки е известен след израелската операция "Лято олово", която се проведе в Палестина през 2008-2009 г. Дипломати на еврейската държава трябваше да се оправдават в ООН за атаките на израелските военни срещу медицински заведения и линейки. Както беше обяснено в Израел, движението “Хамас” систематично използва превозни средства със символите на Червения кръст и Червения полумесец за транспортиране на своите бойци и оръжия - в нарушение на законите за въоръжени конфликти. По-късно самите екстремисти признаха, че са поставили ракети на територията на болницата “Ал Кудс” в град Газа, за да обстрелват Израел.

Подобна практика беше използвана от терористите в Либия. Както се посочва в официалната нота на постоянния представител на Египет в Съвета за сигурност на ООН, през есента на 2014 г. в град Бенгази бойци от движението “Ансар ал-Шариат” взривиха минирана линейка на контролно-пропускателен пункт на либийските въоръжени сили. Повече от 30 души загинаха, а 60 бяха ранени.

Превод: В. Сергеев



Тагове:   опит,   имат,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133420
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години