Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2022 13:26 - Украйна облича униформи на осъдените от „Кракен“, за да пусне на свобода цивилни в Украйна
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.06.2022 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Украйна облича униформи на осъдените от „Кракен“, за да пусне на свобода цивилни в Украйна

VT публикува доста материал за разстреляните цивилни автомобили в началото на войната, много от които са заснети през нощта със светлини на мобилен телефон

от  Джим У. Дийн, управляващ редактор - 5 юни 2022 г  

image

ПРАВИТЕЛСТВОТО Украйна облича униформи на осъдените от „Кракен“, за да пусне на свобода цивилни в Украйна ПРАВИТЕЛСТВОТО САЩ могат да живеят без иранска ядрена сделка, но може ли Израел? ПРАВИТЕЛСТВОТО Подтикване на Европа към война: Прилагане на корпоративните лостове ПРАВИТЕЛСТВОТО Ердоган отново играе ключовия човек в средата

Киевският батальон „Кракен“ търпи загуби в Харковска област

...от Южен фронт

[ Бележка на редактора:
 Няма по-опасни войници от осъдените, обути във военно снаряжение и след това оставени без надзор да действат. Но Яковец Виталий Викторович все още е жив, за да разкаже своята история.

Всеки украинец в страната би могъл да предвиди в какво ще участват тези осъдени военни формирования при военни условия. Те обикновено избягват битки и плячка на обществеността.

VT публикува доста материали за разстреляните цивилни автомобили в началото на войната, много от тях са заснети през нощта със светлини на мобилен телефон, а след това сутрин, за жертви, които не са спрели по команда или са считани за по-лесни за ограбване след взрив на AK-47 в гърдите или стомаха.

Най-тъжното, което видях от едно от тях, беше видео на простреляна кола, където беше живо само кучето, което сякаш мислеше, че мъртвите собственици спят, а кучето ги чакаше да се събудят.

Трудната част е, че сега знаем, че Украйна има видео екипи, които тичат по бойните полета и правят „инсцениран видеоклипове на инциденти“ като доказателство за руски зверства. Все още не знаем конкретното участие на страните от НАТО, които подпомагат обучението на такава работа.

Ако имаме това, разкрито от разпитите на затворници, никога няма да го видим в западните медии, тъй като медиите са напълно в чантата за отчитане на едната страна на историята. Все още чакаме да видим фоново отразяване на войната от 2014 г., фалшивите споразумения от Минск и обстрела на Донбас, тъй като Западът го третира така, сякаш никога не се е случвало … Джим У. Дийн]


. Работата на Джим включва изследвания, екскурзии, архивиране на наследството на Heritage TV и други. Благодаря за помощта. Кликнете, за да дарите

image

Публикувано за първи път на 5 юни 2022 г

40-годишният родом от Закарпатието, Яковец Виталий Викторович, е член на саботажно-разузнавателната група на Кракен, свидетелства:

image

„Имахме старша от групата – Гречка. Когато го попитах къде отиваме, той каза, че отиваме в тайна. Цяла нощ трябваше да лежим в засада. Спряхме на половината – нещо се случи. Или тайната е била преместена, или нещо се е случило.

Стрелбата започна с картечници, а след това и изстрел от цевта. Изтичах нагоре в планината, близо до дерето. По нас започнаха да действат зенитни оръдия – от наша страна. На другия ден пак се стреля от другата страна и нещо долетя. Обиколих дерето, а там бяха руснаци. Предадох се.”

На фона на активните операции на украинските националисти в региона, те често са обект на руски ракети и артилерия. На 3 май от руските ракетни удари бяха унищожени контролните пунктове на части на Кракен в Золочев и други азовски крепости в Стари Салтов.

В същия ден руската артилерия нанася удари по украинските позиции в Шестаково. В резултат на това бяха убити и ранени няколко десетки войници от батальона Кракен.

Бойното формирование „Кракен“ е харковско подразделение на националистическия полк „Азов“, който е част от Националната гвардия на Украйна. Създаден е след началото на руската специална операция в Украйна и се състои основно от местни престъпници. Батальонът придоби слава след украинската контраатака в района на Харков в началото на май.

След капитулацията на батальон "Азов" в Мариупол режимът в Киев започна да популяризира подразделението "Кракен" като някакъв вид елитни специални части, състоящи се от украински патриоти. На практика обаче членовете на отряда вече губят територии в региона.

Kraken се формира основно от радикали и изнасилвачи и убийци, освободени от затвора. Членове на националистическата формация провеждат наказателни нападения, използвайки така наречените „ескадрони на смъртта“, за да проникват в домовете на местни жители, заподозрени от СБУ в проруски настроения, да ги подлагат на физическо насилие и да ги отвеждат в неизвестна посока. Десетки задържани вече са в неизвестност.

Местни жители свидетелстваха за зверствата на батальона Кракен. Според местните жители още през февруари над 500 жители са били арестувани в Харков. Никой не знае къде са сега. Млади момичета бяха отведени в базите Кракен, бити и изнасилени. Някои от тях изчезнаха.

В първите дни след началото на руската специална операция украински бойци попречиха на цивилни да се евакуират в Русия.

„Преди два месеца хората от Харков прескачаха, а сега никой не отива в Русия. Доколкото знам в началото на пролетта от града до руската граница успяха да преминат около 200 коли.

Хората се организираха: тръгваха в колони от по 10-15 коли. Но по пътя те биха могли да бъдат ограбени или убити от бойци на национални формирования. Ясно е, че хората са отишли ​​в евакуацията с пари и лични вещи“, каза местен жител.

В началото на май украински бойци застреляха бежанци, които се опитваха да напуснат Волчанск в конвой от 34 коли в посока Харков. Огънят по колоната е открит от украинския пропускателен пункт. Повечето от колите успели да се обърнат, но няколко души загинали на място.

Националният център за контрол на отбраната на Руската федерация по-рано предупреди за престъпната дейност на членовете на Kraken. Руското министерство знае за десетки отвлечени граждани, които не се върнаха у дома, след като бяха отведени от бойците на Националната служба за сигурност.

Няма информация за съдбата им. Десетки местни активисти бяха принудени да напуснат страната, защото киевските власти ги преследваха заради проруските им възгледи.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39757762
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031