Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2022 11:47 - Байдън: „Нуждаем се от повече пари, за да планираме втората пандемия. Ще има нова пандемия.”
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.07.2022 11:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Байдън: „Нуждаем се от повече пари, за да планираме втората пандемия. Ще има нова пандемия.”

21 юни 2022 г от Майкъл    

image

Трябва ли да се готвим за пристигането на „втора пандемия“? Човекът в Белия дом със сигурност изглежда така. Много хора не приемат много сериозно това, което Джо Байдън има да каже, защото е очевидно, че той е в напреднало състояние на умствен упадък. Но именно тази липса на умствена острота го кара да се подхлъзва и да разкрива неща, които хората около Байдън не искат той да разкрива. Това е една от причините, поради които Байдън е държан далеч от репортерите през повечето време, но от време на време има кратка възможност репортерите да общуват директно с него. Станахме свидетели на една от тези кратки възможности тази седмица и начинът, по който Байдън отговори на въпроса на един репортер, накара много хора да се почешат по главите ... 

„Каква част от доставките на ваксини за тези малки деца има и колко от децата в нацията ще можете да се ваксинирате, преди да имате нужда от повече пари от Конгреса?“ – попита репортер.

„Ще издържим поне тази година. Нуждаем се от повече пари, но в крайна сметка не се нуждаем само от повече пари за ваксини за деца. Имаме нужда от повече пари, за да планираме втората пандемия. Ще има нова пандемия“, каза Байдън.

Ако Байдън просто се опитваше да каже, че е неизбежно някой ден да се появи нова пандемия, това нямаше да е толкова голяма работа, защото това е просто здрав разум.

Но това, което той всъщност каза, изглежда предполага много повече от това.

Той предполагаше, че ще са необходими повече пари, докато той е в Белия дом, за да се подготви за „втората пандемия“. Така че това изглежда показва, че той вярва, че още един ще дойде много скоро.

И, разбира се, в историята е имало много пандемии, но като използва термина „втора пандемия“, той очевидно съчетава следващата, която идва с пандемията от COVID.

Така че, когато Байдън казва, че ще има „още една пандемия“ , той не говори за нещо, което ще се случи след 20 или 30 години.

 

И така, какво знае той?

Това е много рядък случай, в който всъщност съм съгласен с Байдън. Силно предупреждавах, че идва нова пандемия, и обясних точно защо вярвам в това .

Очевидно Байдън не вярва в това, което аз вярвам.

И така, каква информация го е накарала да заключи, че със сигурност ще има нова пандемия?

Вярва ли, че маймунската шарка ще прерасне в такава криза?

Във вторник Fox News съобщи , че общият брой на потвърдените случаи в Съединените щати вече е нараснал до 113...

Вирусът на маймунската шарка се е разпространил в 20 американски щата и столицата на страната.

Досега са съобщени 113 инфекции, като повечето са в Калифорния, Ню Йорк, Илинойс и Флорида.

И Daily Mail ни казва, че предполагаем случай в Ню Джърси може да стане 114-ият потвърден случай...

Пробата от маймунска шарка е взета в Джърси Сити, според официалния акаунт на града в социалните медии, и е обработена в лаборатория за обществено здраве.

Той ще бъде изпратен до Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ за потвърждение.

Случаят ще доведе до общия брой на потвърдените случаи в Америка до 114 в 22 щата, включително окръг Колумбия.

Излишно е да казвам, че има други части на света, които са засегнати много по-силно.

В райони на Африка, където маймунската шарка е ендемична, досега тази година има повече от 1500 потвърдени случая и 72 от тези жертви са починали.

В останалата част от света, където маймунската шарка не е ендемична на този етап, има 3126 потвърдени случая и 120 предполагаеми случая .

Броят на потвърдените случаи продължава да расте с експоненциална скорост и Обединеното кралство продължава да е начело.

Докато пиша тази статия, има 793 потвърдени случая в Обединеното кралство и по-голямата част от тях са мъже, които правят секс с други мъже ...

Към днешна дата повече от 99% от случаите на маймунска шарка във Великобритания са сред мъже, като по-голямата част от тях са при мъже, които са гейове, бисексуални или правят секс с мъже. Учените предупреждават, че всеки, който е в близък физически контакт с някой, заразен с маймунска шарка или неговите дрехи или чаршафи, е изложен на риск от заболяването, независимо от тяхната сексуална ориентация.

В отчаян опит да спрат избухването на тази епидемия, здравните служители в Обединеното кралство ще започнат да дават ваксини на мъже от гей общността ...

Британските здравни служители ще започнат да предлагат ваксини на някои мъже, които правят секс с мъже и са изложени на най-висок риск от заразяване с маймунска шарка, в опит да ограничат най-голямото огнище на болестта извън Африка.

Лекарите могат да обмислят ваксинация за някои мъже с най-висок риск от излагане, се казва в изявление от вторник на британската агенция за здравна сигурност. Агенцията идентифицира тези с най-висок риск като мъже, които правят секс с мъже и които имат множество партньори, участват в групов секс или посещават места, където се извършва секс в помещенията.

Разбира се, никой не знае дали тези ваксини наистина ще бъдат ефективни. Както споменах по- рано , новият щам, който се разпространява, има приблизително 40 мутации , които го отличават от предишните щамове.

Все още има толкова много неща, които не знаем, и в четвъртък служителите на СЗО трябва да се съберат, за да обсъдят какво да правим по-нататък ...

Световната здравна организация (СЗО) потвърди, че в четвъртък ще се проведе среща, за да се определи дали маймунската шарка е извънредна ситуация от международно значение.

В крайна сметка ще са необходими много повече от няколко хиляди случая, за да се превърне това в същия вид глобална криза, пред която се изправихме с COVID.

Въпреки това, както отбелязах по-рано, броят на потвърдените случаи нараства с експоненциална скорост.

Ако това продължи да се случва и ако броят на потвърдените случаи просто продължи да се удвоява, няма да мине много време, преди да имаме истински кошмар.

Просто ще трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи.

Но независимо дали маймунската шарка се превръща в истинска глобална пандемия или не, има едно нещо, за което Джо Байдън и аз сме напълно съгласни.

Друга пандемия определено идва и няма да се наложи да чакаме твърде дълго, преди да дойде.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39996349
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31042
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930