Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2022 16:48 - Скандалната лаборатория на Кирил Петков в Биологическия факултет на СУ – 10 години на вересия в сградата
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 954 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Скандалната лаборатория на Кирил Петков в Биологическия факултет на СУ – 10 години на вересия в сградата 04.07.2022

Лабораторията на премиера в оставка Кирил Петков, която се прочу покрай отцепването на депутати от „Има такъв народ“ се помещава в сградата на Биологическия университет на СУ „Св. Климент Охридски“ с договор за 10 години на вересия, т.е., без да плаща наем за помещенията, покривайки само консумативите си.

 

Помещенията в сградата, към които води и отделен вход, са ремонтирани и оборудвани от харвардеца срещу 800 000 лева, съобщи още Чанков. И разкри, че е много доволен то това присъствие в Биологическия факултет, тъй като преди появата на Просто Кики като виден учен на територията на СУ, там имало някакъв напълно западнал ресторант на „някакъв зам.-министър“.

 

Чанков обясни също, че Кирил Петков се е появил в сградата със своята фондация и е инвестирал в т.н. лаборатория 800 000 лв.

Както ПИК съобщи, инвестираните пари във въпросната лаборатория са разпределени така: 300 000 лв. от „Америка за България“ и 500 000 лв. лично от Кирил Петков, вероятно от предприемаческите му дейности.

Грантът от „Америка за България“ е от 2018 г. Но година преди това Денков е служебен министър на науката и образованието в първото служебно правителство на Румен Радев – това на Огнян Герджиков. Кирил Петков, а преди това и Асен Василев, вече са промотирани на Радев от кръга „Прокопиев“ като бъдещите аватари на завладяването на държавата от него и тях.

 

Николай Денков също е част от този кръг и именно той посредничи на Просто Киро да стане и учен в СУ чрез завземането на територията й от Алма Матер. Пътят им минава и през ректора на СУ Анастас Герджиков, който именно заради тези контакти загуби поста си на „ректор на ректорите“.

А Николай Денков стана министър на образованието във второто и третото служебно правителство на Румен Радев заедно с Кирил Петков и Асен Василев във второто, откъдето те поеха към властта. След това влезе в тяхното правителство и стана основател на партията им.

По-любопитното е обаче, че според управителя на сградата Стефан Чанков Просто Киро и ортакът му Кокорчо не плащат никакви наеми, извън консумативите, защото „все пак наши преподаватели, докторанти и студенти работят в тази лаборатория“.

Разкритието наистина е разтърсващо, защото това означава, че преподавателите и обучаващите се в Биологическия факултет на Софийския университет работят ангария на Просто Киро и Кокорчо.

Изключително любопитно е обаче какво се случва с продукта, който те изработват. И Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Анастас Герджиков дължат публично обяснение с цифри и думи на тази повече от странна ситуация частна лаборатория и фондация на двама политици да се подвизават на територията на висше учебно заведение, което по закон е абсолютно забранена зона за всякакво политиканстване.

Защото според подписания 10-годишен договор между СУ и харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев това беззаконие ще продължи още 6 години. И схемите на днешните им далавери са заложени още тогава.

Запознати споделиха пред ПИК, че покрай алъш-вериша на Просто Киро и Кокорчо с депутатите от ИТН преди няколко седмици, лабораторията вършила изключително важна работа. Последният предател на Слави – Кирил Симеонов, по-известен като Брадъра, дори се похвали, че е ходил там.

Informiran.net!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706555
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031