Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2022 17:10 - Новият брутален фашизъм в Русия
Автор: kolevr38 Категория: Политика   
Прочетен: 1374 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 07.08.2022 17:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Режимът на Путин е класически фашизъм.

Не Украйна, а Русия трябва да бъде денацизирана и дефашизирана

Капка Тодорова
25 март 2022 

Руски икономист: Режимът на Путин е класически фашизъм
Нападение над съседна държава, непризнаване на суверенитета й, на езика й, на правото й на самоопределение. „Юнармия“ със стотици хиляди членове на възраст от 8 до 18 години, които от години тренират въоръжено нападение и отбрана. Официална идеология, поставяща Русия на по-високо еволюционно стъпало от останалите държави. Мечта за панславянска империя. Приказки, че Москва е новият Рим. Символи, наподобяващи свастика. Всичко това е част от режима на Путин и напомня много на едни други времена - 30те и 40-те години в нацистка Германия. Но нацист ли е Путин?
По света го наричат Путлер в аналогия с Хитлер. Но всъщност Путин не е нацист. Той е фашист и верен последовател на Бенито Мусолини.

Действията му сякаш следват въображаем каталог със стъпките, които правят една власт фашистка. Трябва да се признае, че Путин е отличен ученик на Мусолини и изпълнява всички нужни условия, за да се нарече властта му фашистка.

Ироничното е, че руският президент нареди нападение над Украйна с лъжата, че там управляват нацисти и страната трябва да се денацифира. Обвини еврейският й президент Зеленски, че е нацист, което само по себе си е абсурдно.

След анексията на Крим някои социолози и политолози направиха паралел между Путин и Мусолини, но бяха критикувани от свои колеги. Повечето не виждаха проблем в диктатурата на Путин и не вярваха, че тя ще излезе извън пределите на Русия. Удобно затваряйки си очите за Чечня, Грузия и десетките опити за дестабилизация на страните от бившия Варшавски пакт, проваления пуч в Черна Гора, финансирането на бунта в Република Сръбска в Босна и т.н.

Нападението над Украйна, при това по толкова брутален, буквално примитивен унищожителен начин, причини сътресение не само в света н аполитиката, в икономиката, в обикновения живот на милиарди на планетата. Разместиха се доста пластове и сред политолозите и социолозите и с едискредитирах авсички онези, които попречиха на по-предвидливите си колеги да предупредят какво идва.

Владислав Иноземцев е един от икономистите и политолозите, които още след анексията на Крим се опитаха да предупредят, че режимът в Москва вече има ясни фашистки черти. Самият Иноземцев бе част от екипите, които трябваше да модернизират руската икономика през 90-те и нулевите години, но тези хора отдавна са изхвърлени от системата.е Украйна, а Русия трябва да бъде денацизирана и дефашизирана






Гласувай:
5



Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevr38
Категория: Политика
Прочетен: 273058
Постинги: 183
Коментари: 269
Гласове: 368
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031