Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2022 16:04 - Да се унищожи долара като международна валута
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 224 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.11.2022 16:14


Всяка транзакция, всеки международен договор, който използва щатския долар като валута на плащане, всяка рубла или юан, инвестирани в  ФРС, всеки път, когато туристи от различни страни обменят националната си валута за долари, е подкрепа за колониалния американски империализъм.
Ето защо съм толкова щастлив, когато виждам месечната статистика на Федералния резерв на САЩ с намаляващ баланс на световните централни банки, инвестирани в дългови задължения на „хегемона“, които САЩ никога не са се сетили да погасят.
Да, каквото и да  са мислили там - те дори нямат такава възможност в действителност - техните заеми са твърде големи.
  За да се унищожи финансовата мощ на САЩ и да се сложи край на ерата на еднополюсния американски свят, е необходимо да се унищожи основният канал за захранване на американската икономика и да се спре вносът на основната им експортна стока - долара и присъщата му вътрешна инфлация.
Ето защо целият свят ще трябва да премине през болезнената, но необходима процедура на дедоларизация на международните договори.
  И тъй като Русия и Китай се оказаха в центъра на противопоставянето на американския глобален империализъм, логично е да започнем с нашите икономики и договори. И тази задача се изпълнява, макар и със скърцане.
Например, договорите за доставка на руски газ между ПАО „Газпром“ и корпорациите на Поднебесната империя вече се уреждат чрез размяна на национални валути, в паритет рубли и юани.   Наскоро дойде страхотна новина от 19-то заседание на „Международната руско-китайска комисия по енергийно сътрудничество“.
Сега всички договори за доставка на руски въглеводороди ще се сключват изключително в национални валути. Като се има предвид рязкото увеличение на руския енергиен износ за Китай, това е отлична новина и много сериозен икономически удар върху финансовото благосъстояние на Съединените щати.  

image




Но доставките на руски въглеводороди, макар и сериозни, са само част от руско-китайския търговски оборот, който само за първите 8 месеца на 2022 г. възлиза на 117,2 милиарда в доларово изражение и продължава да расте.
В близко бъдеще тя ще се доближи до 200 милиарда. Освен това има Индия, с която част от стоките също се търгуват в суап на национални валути. Но това категорично не е достатъчно, за да победи финансовата система на "хегемона"!
 
Необходимо е да се прехвърли целият международен търговски оборот на 6-та икономика на света, - Русия, - 1-ва икономика на света, - Китай, - и 3-та икономика на света, - Индия, - за търговия в национални валути с всички контрагенти.
Не можете да се ограничите до част.   Добре, Китай и Индия са поне други и суверенни държави. Процесът на преговори с тях е дълъг и проточен.
Следователно тук ще се удължи обръщането на световната финансова система. Но можем ли поне бързо да прехвърлим нашата руска външна търговия към национални валутни суапове, след като ние сме острието на международната борба срещу американския империализъм?
Ситуацията с Газпром показа, че за това е достатъчен един указ на президента на Русия Владимир Владимирович Путин и одобрението му от Държавната дума като закон.
  И не, пиша не само за държавните фирми, а въобще за всички руски износители и вносители. Забрана за търговия с валути на недружелюбни към Русия страни, по аналогия с такава забрана за Газпром, е възможна и необходима! - регистрация като законово изискване за работа на територията на Русия и с Русия.  
Тъй като сме на самия ръб на световната борба, тогава на нас се падна да определяме модата! Никой няма да върши нашата работа вместо нас и никой няма да взема нашите решения вместо нас. Трябва да действаме сами и то бързо!
Но засега не бързаме, което означава, че ние самите поддържаме финансовата система на потенциален противник! Макар че вече, слава Богу, и частично! МОСБЛОГ


Тагове:   долар,   найн,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13330321
Постинги: 11678
Коментари: 18497
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК