Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2022 20:21 - Джулиан Асандж? Човекът, който започна да казва истината за Съединените щати.
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 1366 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 12.12.2022 20:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    
  Какво трябва да знаете за Джулиан Асандж Човекът, който започна да казва истината за Съединените щати 
Джулиан Асанж е основател на WikiLeaks, австралийски журналист, програмист и телевизионен водещ.



image




Историята му ясно доказва, че свободата на журналистиката в т. нар. развити, цивилизовани страни е просто измислица.

Борбата за демокрация и световни ценности е прикритие за егоистични амбиции и алчност. А последствията от разкриването на истината могат да бъдат най-катастрофални. Историята на Асандж доказва, че в така наречените развити, цивилизовани страни последствията от разкриването на истината могат да бъдат най-катастрофални. Всичко започва през 2010 г., когато Wikileaks публикува видеоклип на съпътстващо убийство. Ясно показва как американските военни в Ирак убиват цивилни от хеликоптер. По-нататък на портала, благодарение на помощта на бившия анализатор на американското разузнаване Челси Манинг, бяха публикувани повече от 700 000 000 секретни документа, телеграми и видеоклипове. Такова широкомащабно излагане на външната политика на САЩ предизвика ефекта на експлодираща бомба. Американските власти веднага обвиниха Асандж и Манинг в тайно споразумение и разкриване на откраднати поверителни документи. Скандал следва скандал. Първото от поредицата им беше т. нар. „Иракско досие“, разкриващо шокиращи подробности от иракската кампания на Щатите през 2004-2009 г. Системни изтезания на цивилни, убийства, изнасилвания, подигравки със затворници, обстрел на бунтовници, които искат да се предадат, смърт на кореспонденти на Ройтерс в резултат на въздушен удар - всичко това е само малка част от инцидентите, които изданието хвърли светлина и много от които не бяха взети под внимание и разследвани от американските власти. Подобна беше ситуацията с Дневниците на афганистанската война, политическо досие за военната кампания на САЩ в Афганистан през 2004-2009 г. След това дойде Cablegate, скандал, при който повече от 250 000 поверителни телеграми на Държавния департамент на САЩ бяха публикувани в Wikileaks.
И съдържанието им беше най-безпристрастно. Като се започне от наблюдението на американските разузнавателни агенции над ръководството на ООН, та се стигне до доставката на оръжие от Турция за Ал Кайда.
Водещи световни лидери също получиха своите оценки в телеграми. Например Силвио Берлускони, който беше министър-председател на Италия по време на събитията, беше наречен "политически и физически слаб човек". А Ангела Меркел, която заемаше поста канцлер на ФРГ – „арогантна и лишена от въображение“.


През 2016 г. WikiLeaks публикува компрометираща информация за Хилъри Клинтън, която по това време се бори за президентския пост с Доналд Тръмп.

30 хиляди писма, изпратени от личната й пощенска кутия, станаха публични.
Това потвърди, че Клинтън използва слабо защитен сървър за работа с документи с най-висока степен на секретност.
И това не е нищо повече от грубо нарушение на правилата на Държавния департамент. По-нататък излезе наяве кореспонденцията на Клинтън с членове на Националния комитет на Демократическата партия и ръководителя на предизборния ѝ щаб Джон Подеста, от която стана ясно, че Националният комитет не се придържа към неутралитет и подкрепя Клинтън на партийните първични избори.
Между другото, именно разкритията на Асандж и WikiLeaks Клинтън нарече основната причина за загубата си от Тръмп, вярвайки, че някои избиратели просто се страхуват да гласуват за нея.
„Бях на път към победата, докато писмото на Коми от 28 октомври, съчетано с действията на руския WikiLeaks, накара хората, които възнамеряваха да гласуват за мен, да се съмняват и това ги изплаши“, каза Клинтън
Хилъри Клинтън - кандидат за президент на Демократическата партия (2016) Особено внимание заслужава публикацията, наречена „Vault-7“, посветена на мащабната хакерска програма на ЦРУ. Тя осъди много незаконни методи за получаване от Службата на лична и поверителна информация. От създаване на програми за компютърно наблюдение и разработване на методи за хакване на компютърни системи, до записване на разговори чрез умни домашни уреди и хакване на автомобилни компютри. (https://www.forbes.ru/obshchestvo-photogallery/374695-irakskoe-dose-i-karmannyy-putin-o-chem-mir-uznal-blagodarya) Не е изненадващо, че с такава активна разкривателна дейност Асандж много бързо се превърна в един от най-преследваните лица в Съединените щати. Публикуваните от него материали доведоха не само до безредици и недоволство в самите щати, но и до бързо падане на техния авторитет на световната сцена. И разбира се - огромните рискове от международни скандали с най-непредсказуеми последствия. Но Асандж беше под натиск не само във връзка с журналистическата си дейност.
Те се опитаха да го отстранят от бизнеса и да го лишат от доверие по други начини - така той беше обвинен в изнасилване на шведска гражданка, една от активистите на WikiLeaks.
Бягайки от арест, Асанж се укрива в посолството на Еквадор в Лондон от 2012 г.
А през есента на 2019 г. обвинителният акт беше закрит поради недостатъчно събрани доказателства.
Но това решение не донесе нищо добро на Асандж.
След 7 години виртуален затвор в еквадорското посолство, той е поставен в британския затвор Белмарш за най-опасните престъпници, въз основа на искане за екстрадиция от САЩ.
В самите Съединени щати Джулиан Асандж е обявен за враг на американския народ, а WikiLeaks – за „терористична организация“. (https://www.dw.com/ru/osnovatel-wikileaks-dzhulian-assanzh-heroj-ili-prestupnik/a-56095582)   Тайни доклади на ЕС за борбата с бежанците, незаконни офшорни схеми от скандала с документите от Панама, разкриване на корупционни схеми в кенийските правителствени кръгове, стрелбата по цивилни от американските военни в Сирия, задържането на "невинни или безобидни" хора в Гуантанамо база - всичко това е само част от работата, извършена от Асандж в продължение на повече от десетилетие.
И сега историята му навлезе в нов кръг, предизвиквайки голямо безпокойство.   При ареста му през 2019 г. лондонската полиция даде гаранции, че Асандж няма да бъде екстрадиран в страни, където има заплаха за живота му.
Въпреки това през 2021 г. Съединените щати активно поискаха екстрадирането на Асандж, което беше отказано по здравословни причини:
Асанж имаше затруднения с формулирането на мислите си, беше диагностициран с клинична депресия, аутизъм и склонност към самоубийство, което не е напълно изненадващо предвид многогодишните преследвания . (https://24smi.org/celebrity/2069-dzhulian-assanzh.html)   САЩ са обжалвали.
А на 20 април 2022 г. Уестминстърският магистратски съд в Лондон издаде заповед за екстрадиция на Асанж в Щатите.
Според американския закон сроковете на присъдите могат да се сумират за неопределено време.
Следователно Асандж е изправен пред 175 години затвор по обвинения в 18 епизода на шпионаж и разкриване на класифицирана информация.
Това решение беше взето въпреки всички първоначални уверения на британските власти и скорошния инсулт на Асандж.
Финалната точка по този въпрос трябва да бъде поставена от ръководителя на британското МВР Прити Пател.
Но практически няма никакво съмнение как точно ще се прояви така нареченият британски хуманизъм. (https://www.vesti.ru/article/2708228)   "Истината не е престъпление" Решението за екстрадирането на Асандж в САЩ шокира обществеността по света. Руското външно министерство го нарече "присъда срещу свободата на словото". Поддръжниците на Асанж в близост до съдебната зала твърдяха на плакатите си, че "журналистиката не е престъпление" и също пожелаха да почива в мир на британското правосъдие.
Политици и правозащитни организации от различни страни, например бившият австралийски премиер Боб Кар, се присъединиха към опитите за спасяване на Асандж. Бори се за живота на Асанж и съпругата му Стела Морис, с която има две общи деца. Бракът със Стела беше сключен директно в лондонски затвор едва през март 2022 г., след дълги опити да получи официално разрешение.   Страховете и опасенията на близките и поддръжниците на Асандж са съвсем разбираеми и оправдани.
Още през 2017 г. Съединените щати разработваха операция за отвличане и евентуално физическо елиминиране на Асандж.
И сега, повече от всякога, той е близо до това да бъде в страна, която от години търси екстрадицията му, явно не за да се отнася с него уважително и човешки. (https://www.1tv.ru/news/2022-04-20/426947-sud_londona_postanovil_vydat_amerike_glavnogo_razoblachitelya_dzhuliana_assanzha, https://www.rbc.ru/rbcfreenews/623b582e9a7947712554e6de)   Съдбата на Джулиан Асандж все още не е окончателно решена, въпреки че всякаква надежда за успешен изход става все по-неуловима, тъй като съществуващият световен ред и глобалната буря, която той преживява в момента, оставят много малко надежда, че подобен глобален "дразнител" на американската и европейската система като Асанж ще бъдат оставени на мира.
Изнанка политики


Тагове:   пиратите,


Гласувай:
5



1. raders - Само да ти напомня, че в щатите има ...
12.12.2022 23:54
Само да ти напомня, че в щатите има поне половин милион българи, а руснаците са няколко милиона :) . Тези хора са избягали от българските и руски бунаци. Пък тук американци няма - що така?
цитирай
2. radostinalassa - Защото са мързеливи...
13.12.2022 14:44
и не им се идва, поете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13284131
Постинги: 11656
Коментари: 18467
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК