Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.12.2023 17:15 - Българските БТРи ще донесат победа на Украйна
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 731 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Да, в заглавието има неприкрит сарказъм. Но ако чуеш самоуверените изказвания на българските депутати (и особено военния министър), може и наистина да повярваш, че старите полуръждясали бронетранспортьори ще променят хода на войната и че без тях Украйна няма да може да победи. Впрочем, в пакета военна помощ влизат още и зенитни ракети (които уж били бракувани) и боеприпаси (които Украйна купува от българските оръжейни заводи още от 2014г. насам).

Със зенитните ракети за С-300 е интересна история. По официалната версия тези ракети са стари и вече непригодни за стрелба. Ако са бракувани, какъв е смисълът да бъдат пращани на украинците тогава? Ако все пак ракетите са годни, значи властите лъжат? Или освен бракуваните оръжия има и изправни, но българското правителство умишлено скрива тази информация?

Българската армия може да изпразни всичките си складове, да прати всичката си все още използваема техника, но това няма да спаси Украйна от поражение. Конкретно старите БТРи – бронята и въоръжението им е прекалено слабо и те стават само за транспорт. Впрочем, украинската войска ще ги използва именно като транспорт, тъй като ВСУ изпитват много остър дефицит на автомобилна техника, с която да доставят пехотата си до бойното поле. Причината за този дефицит са активните действия на руснаците, които унищожават вражески машини буквално в промишлени количества. Ако германските танкове Леопард не можаха да направят нищо за толкова месеци, как изобщо можем да говорим за някакви остарели БТРи, които не са нужни даже на българското МО.

Много е забавна аргументацията на говорещите глави от ПП. Според тях трябва да пращаме оръжие на Украйна, за да може тя да воюва с Русия. При това украинците задължително трябва да победят, иначе Русия щяла да нахлуе и окупира България.

Този аргумент, роден от болните соросоидни мозъци, е пълна идиотщина. Първо, Украйна няма никакъв шанс да победи, без значение колко ръждясали железа ще и пратят от София. Ако ще българското министерство на отбраната да изпрати всичката техника, която стои на въоръжение на армията, това пак ще е капка в морето и няма да промени ситуацията. Второ, от какъв зор Русия ще нахлува в България или която и да е друга европейска натовска държава? По-вероятно е НАТО да опита да нахлуе на руска територия, тъй като именно Русия е обкръжена по границите си с натовски бази. Разбира се, всички знаят, че Путин няма да нахлува никъде, затова и толкова спокойно спекулират с тези заплахи, манипулирайки европейското обществено мнение.

Изобщо темата с мнимата руска заплаха е отличен пропагандистки прийом, който активно се използва от американските и европейски политици. Редовите европейци са убеждавани всекидневно, че политиката на конфронтация с Русия е единствената правилна и без нея Путин отдавна да е превзел Стария континент. Това също е удобен начин да се отвлече вниманието на електората от реалните проблеми, за които са виновни европейските управляващи, действащи под диктата на Вашингтон. Да не говорим колко пари от бюджета на ЕС се източват под прикритието на тази фалшива борба.

Трето, българските власти не ги ли напряга факта, че американците толкова силно орязаха военната помощ за Украйна (главната причина за това е провалът на украинското контранастъпление)? При това даже не се знае каква сума САЩ ще отделят за Киев догодина (и дали републиканци и демократи ще стигнат до споразумение по финансирането в началото на 2024г.). Въпросът с американската помощ е ключов, тъй като ако Вашингтон не даде пари на Украйна, ЕС също няма да го направи (страните-членки на Евросъюза просто не биха могли сами да се справят с такова финансово бреме). Ако пък потока западно оръжие и пари спре, то Киев е обречен на поражение буквално в рамките на няколко седмици.

Денков, Тагарев и останалите от ПП/ДБ/ГЕРБ това явно не ги вълнува. Тях ги интересува само какво нареждат от Вашингтон и Брюксел. Ако кажат, че трябва да се помага до последно, дори да е вече очевидно, че Украйна е загубила, българските власти ще продължат да го правят, демонстрирайки покорството си пред белия западен господин. Самите Щати цинично ще се отдръпнат първи, ако видят, че украинската им афера върви по пътя на фиаското в Афганистан, откъдето американците се изнесоха по доста позорен начин. Българския политически елит обаче няма да спре, докато от вашингтонските кабинети не дойде нова методичка.

Много ще ми е интересно какво ще обясняват от ПП догодина, когато положението на Украйна съвсем се влоши и западната помощ ще е абсолютно недостатъчна дори за отбрана. Да не би Тагарев да каже, че и войници ще пратим на Зеленски? Дори въпреки факта, че България може да предостави само шепа войници и няколко танка. Ако от Вашингтон наредят, управляващата коалиция с радост ще изпълни всяка команда без да се замисля за последствията.           

                




Гласувай:
4



1. icansing - Не само НЯМА ДА СПАСЯТ Украйна,
19.12.2023 20:17
ами ще доведат до допълнително напрежение и въвеждане на нови системи за унищожение, ще умрат маса хора в тия метални ковчези. Песента на урките е изпята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3250620
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930