Постинг
10.11.2020 16:34 -
Крем супа от червена леща и картоф
Автор: mariyastanimirova
Категория: Рецепти
Прочетен: 875 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 10.11.2020 16:39
Прочетен: 875 Коментари: 2 Гласове:
6
Последна промяна: 10.11.2020 16:39
Крем супа; бърза, ароматна и вкусна!
Порции: 4
Необходими продукти:
- 350 гр. червена леща
- 1 среден картоф
- 5 с.л. доматена паста
- 10 с.л. олио
- 1 и 1/2 с.л. сол
- 1/2 с.л. черен пипер
- 3 с.л. червен пипер
- 1 и 1/2 с.л. джоджен
Начин на приготвяне:
В 10 с.л. олио се запържват червената леща и нарязания на ситно картоф. Добавят се всички подправки, освен джоджена, и доматената паста. Оставяте да се запържат и след това добавяте 1 л. топла вода. Оставяте на котлона докато лещата и картофът са напълно сварени.
Пасирате, добавяте джоджена и връщате на котлона за 5 минути.
Сервирате крем супата топла със запържен червен пипер.
Добър апетит!
Порции: 4
Необходими продукти:
- 350 гр. червена леща
- 1 среден картоф
- 5 с.л. доматена паста
- 10 с.л. олио
- 1 и 1/2 с.л. сол
- 1/2 с.л. черен пипер
- 3 с.л. червен пипер
- 1 и 1/2 с.л. джоджен
Начин на приготвяне:
В 10 с.л. олио се запържват червената леща и нарязания на ситно картоф. Добавят се всички подправки, освен джоджена, и доматената паста. Оставяте да се запържат и след това добавяте 1 л. топла вода. Оставяте на котлона докато лещата и картофът са напълно сварени.
Пасирате, добавяте джоджена и връщате на котлона за 5 минути.
Сервирате крем супата топла със запържен червен пипер.
Добър апетит!
Вълнообразно
Твоята рецепта е хубава и бърза.
С по-малко подправки е от моята и ми се струва, че повече ще прилича на леща от моята:).
Ще я направя точно по твоята рецепта.
Поздрави, Мими!
Бъди здрава, ти и цялото ти семейство!
цитирайС по-малко подправки е от моята и ми се струва, че повече ще прилича на леща от моята:).
Ще я направя точно по твоята рецепта.
Поздрави, Мими!
Бъди здрава, ти и цялото ти семейство!
Аз мисля, че подправките правят чудеса с ястията! Благодаря за подкрепата и вие бъдете живи и здрави! Ще се радвам да споделиш и твоята рецепта. Поздрави!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 261