Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2008 21:52 - AIG няма да се сражават с нефилимите
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1050 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.07.2008 00:52


От AIG (Answers in Genesis), най голямата организация на учени християни, известни най вече с креациониската си дейност, най после решиха да вдигнат едно от старите табута и да постнат на сайта си мнение за Нефилимите от човек на име Bodie Hodge.

Моята позиция бе публикувана в по преден пост, Като тя съвпада почти с позицията на Чък Мисслер от Khouse. Моята модификация на неговото мнение е следното; аз обяснявам защо са се появили тези нефилими и защо Божите синове са дошли на земята. Това е благословение за хората, Чиито прародители бяха грубо изхвърлени от рая, за да не страда потомството им заради греховете на родителите неоснователно при тях идваха ангели (Бнаий Ха"Елохим) които освен благословенията които носеха правеха жените да забременеят свръхестествено, подобно на Мария и да родят деца които бяха като месии за тогавашните поколения. За да не си повтарян старите открития, ще спомена само че нефилим произлиза от „нафал“ както всички твърдят защото живеейки на земята те се провалиха и извратиха. За разлика от Иесус които бе провален от хората за да изпълни всички предписания за него и за спасението ни. Тези до и след потопни „месии“ бяха велики хора само до известно време, но подобно на Толкиновите герои бяха покорени от лукавия.

Това изследване е направено от един от най младите членове там, но заслужил с добро представяне като аероинженер и преподавател в Илинойс., както прочетох в биографията му.

Направо започвам със забележките по статията му. Въпроса за нефилимите има история, която не е отразена в статията му, защото още най дълбока древност вярващите са разглеждали въпроса. Бодие започва направо с коментаторите от 19-ти век, които имат мнение като неговото, което той модифицира. Такава позиция е некоректна. Некоректна е позицията на цитиране на стихове в подкрепа на твърдението си за Божите синове, без да се покаже, че това са пророчески стихове с обещания за вярващи и дори за християните в бъдещето. Автора разбира се разглежда няколкото версии които разбира се имат пропуски, стараейки се да бъде умерен той всъщност дава лошо тълкуване и неубедителни доказателства против ангелския възглед, на които е отговорено аргументирано.

Но къде е корена на проблема, нека се опитам първо да анализирам основата на политиката на АИГ. Това е научна организация и те не си поставят за цел мисионерство, а явно желаят да дадат на християни учени възможност за изява и доказване на истинската наука като сътворение на Бога, независимо чрез кого идва. Това е и причината те да не коментират въпроса, тълкуването на Библията е важно както разбирам за тях, но не желаят с идеите си да конфронтират личните убеждения на някой хора. Позицията им е доста различна от моята, аз както сте забелязали удрям наляво и дясно и не ме интересуват личните чувства на хората не възприемащи правата вяра. Както съм забелязал учените в АИГ търсят по широка публика от мен и съответно не се изказват по неудобни въпроси, аз също не крия педесятно харизматичния си метод на тълкуване на Библията, който явно не се практикува там. Макар и да се занимават с теология представените от тях учения не са нищо ново, като например тези на Кхаус.

Най тъжното в случая е, автора не отива в обещаната земя където са нефилимите, а е подобен на хората които слушат лошото представяне на обещаната земя и от това си правят извод за това какво са нефилимите. Отъждествявайки своя възглед с човешкото тълкуване или „Ситовия възглед“ нефилимите да са само хора родени от потомците на Сит.


http://www.answersingenesis.org/

http://www.answersingenesis.org/articles/aid/v2/n1/who-were-the-nephilim

http://www.answersingenesis.org/events/bio.aspx?Speaker_ID=48



Тагове:   AIG,   нефилимите,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634359
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив