Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2018 21:50 - Синият йод действа пагубно на трихомонадите, които според данните на някои учени, водят не само до венерически заболявания, но и до инфаркт и рак.
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 1710 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Що е то син йод и с какво той е полезен за здравето? Това разказва украинският лекар по народна и нетрадиционна медицина Владимир Гуртовой - терапевт, рефлексотерапевт, специалист по функционална диагностика.

Йодът е открит от европейски химици: французинът Бернар Куртуа и англичанинът Хъмфри Деви през 19 век. Но това, което за западните учени тогава било новина, на китайците е било известно още 3000 години преди нашата ера. Оказва се се, че древните лечители са отделяли този елемент от морски гъби и водорасли и налагали тъкан, напоена с този йод върху рани, за да не гноясват. И раните наистина зараствали бързо. 

И въпреки всичко това йодът е нужен на нашия организъм. Но за да бъде безопасно да се приема и вътрешно и да помага за лечение и оздравяване, се наложило да променят цвета му. Това било направено от доктора на биологичните науки В. Мохнач от Санкт Петербург. Той съединил йод със скорбяла (нишесте) през 1937 г. и го изпробвал върху себе си през годините на войната, когато заболял от тежка форма на бактериална дизентерия. По неговата рецепта обаче средството не се получава напълно еднородно: химическите частици (атоми, молекули, йони) не се разпределят равномерно по обем и затова понякога синият йод причинявал изгаряния на лигавицата на гърлото и хранопровода. Този недостатък бил поправен от друг естествоизпитател - Б. Сторожук, през 1980 г. 

Метод за приготвяне на син йод по метода на Сторожук: 

• В емайлирана или порцеланова чаша с вместимост 250 мл се наливат 50 мл студена вода. В нея в началото се прибавя и се разрежда една чаена лъжичка, пълна догоре, с картофено нишесте. След това се добавя една чаена лъжичка 5-процентен спиртов разтвор от йод.

• Долива се вода, която 2-3 минути преди това е кипнала. Получената смес непрекъснато се бърка с лъжица.

• Получава се тъмносин кисел и това е синият йод, който може да се употребява.

• Държи се в хладилника 15-20 дни. Така ще бъде годен дотогава, докато се обезцвети. Преди употреба, съдът се разклаща.

Профилактично-оздравителната дневна доза за възрастен човек е 7-8 чаени лъжички. Но до тази доза трябва да се достигне постепенно, увеличавайки дозата с 1-2 чаени лъжички на ден. Непременно се запива с мляко или кисел. Не използвайте йода с просрочена годност. Продължителността на приема е индивидуална. На някои хора син йод е необходим цял живот, на други - един месец. Синият йод съхранява лечебните си свойства, докато е налице тъмният му цвят. Синият йод трябва да се приема или 5 дни поред с последващи 5 дни прекъсване, или през ден. Ако отгоре се появява слой вода, разбъркайте го или излейте водата. Ако излеете появилата се отгоре вода, непременно пийте синия йод с мляко. 

Синият йод е особено подходящ и ефективен за профилактика на редица заболявания. С цел профилактика ежедневно приемайте не по-малко от 5 чаени лъжички в продължение на 5 дни за целия месец. Продължителността на профилактичния курс е един месец. 

- При базедова болест и прекаран по-рано инфаркт допустимата доза е 4 чаени лъжички.

- При простуда, грип, ангина - изплаквайте гърлото и намазвайте сливиците, приемайки вътрешно по 1 чаена лъжичка всеки ден.

- При конюнктивит: закапвайте в очите по 2-3 капки в продължение на една седмица сутрин и вечер специално приготвен разтвор: 1 чаена лъжичка син йод се разрежда в 10 чаени лъжички топла дистилирана вода. Със син йод могат да се промиват очите.

- При язвени увреждания на дебелото черво синият йод се вкарва във вид на клизми по 50 мл ежедневно в продължение на една седмица.

- При лечение на болести на стомашно-чревния тракт можете да приемате по 1 чашка преди ядене 2-3 пъти на ден, добавяйки в синия йод прясно приготвени сокове на вкус. 

- При хранително отравяне - болки в корема, повръщане, диария, се приема по една супена лъжица на всеки час, докато се нормализира състоянието.

- При дизентерия се приема почти половин литър на ден, но на супени лъжици. Приема се в продължение на няколко дни.

- При язва на стомаха: приготвя се един литър син йод - всички компоненти се увеличават 5 пъти. Добавя се плодов сироп на вкус, поставя се на трапезата и се яде с лъжичка, когато ви се прииска, но непременно преди ядене. Надвечер се изяжда цялата порция. Курсът на лечение е един месец. Язвата зараства, а след още месец съвсем изчезва. Имайте предвид, че синият йод е не само йод, но и нишасте, скорбяла. При прием на препарата именно нишестето “покрива, обгръща” язвичките, защитавайки по този начин лигавицата от травмиране. И така тя бързо зараства.

- При стоматит препаратът се разрежда с топла вода и този разтвор се използва за изплакване на устната кухина по 2-3 пъти на ден. Можете да използвате и за малки деца като им напръсквате устната кухина със син йод. За възрастните може да се използва във вид на апликации - бинт, напоен със син йод. Пълното оздравяване настъпва на 2-я - 3-я ден.

- При възпаление на венците: разтворете син йод във вряла вода в еднакви пропорции и изплаквайте по 2 пъти на ден. Възпалението преминава на втория ден.

- При кандидоза: приемайте по 50 мл син йод 3 пъти на ден, а с 30 мл изплаквайте устната кухина. Гъбичките ще престанат да се образуват, гъбичните образувания се откъртват, а повърхността на лигавицата изцяло се възстановява. Така и преглъщането става по-безболезнено.  

- При остеомиоелит: еднолитров буркан от сместа се изпива за един ден по 100 мл наведнъж. Всеки ден се приготвя прясна смес. Лечението е на месечни курсове със седмични прекъсвания.

- Синият йод действа пагубно на трихомонадите, които според данните на някои учени, водят не само до венерически заболявания, но и до инфаркт и рак.   

- Той може да се препоръча като профилактично средство при тези болести, а също така при инсулт, стомашно-чревни заболявания и всички йододефицитни състояния, ако не е разрушена щитовидната жлеза. 

- Синият йод нормализира кръвното налягане. И колкото по-рано започнете да го приемате при инсулт и последствията от него, толкова по-ефективен се оказва резултатът от лечението. С помощта на синия йод се подобрява еластичността на кръвоносните съдове. А благодарение на неговите седативни свойства, той е и добро успокоително средство. За целта си пригответе лекарството по следния начин:

• Сварете кисел от една чаена лъжичка картофено нишасте, една чаена лъжичка захар, няколко кристали лимонена киселина и 200 мл вода.

• След като се охлади, добавете в него една чаена лъжичка аптечен 5-процентен йод.

• Приемайте по 2 до 8 чаени лъжички на ден, половин час след прием на храна. Започнете с 2 чаени лъжички на ден като постепенно увеличавате дозата. Курсът на лечение е 5 дни с последващо 5-дневно прекъсване. Можете да си направите няколко такива курса.  

- При изгаряния се правят апликации: марлята трябва да е нагъната на 4-5 слоя и да се напръсква със син йод, докато изгарянето започне да заздравява и превръзката падне сама. 

- При женски заболявания се впръсква разтвор или се напояват тампони със син йод.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13348098
Постинги: 11680
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК