Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2020 19:44 - Предимствата на черния кимион
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 688 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image   В хадисите на пророк Мохамед е казано: „Семена от черен кимион лекуват от всички болести, освен от смъртта“. Полезните свойства на семената от черен ким са известни отдавна в източните страни. Какво е толкова специално в него, наистина ли отново става въпрос за панацея?     Познания на лечителите   Семената от черен кимион или чернушка растат в страните от Средиземноморието и Югозападна Азия. Археологическите находки сочат, че семената на това растение са били използвани в древни времена. Маслото от кимион е намерено в съдове в гробниците на фараоните, между другото се определя, че египтяните са го използвали за козметични цели. Хипократ знаеше за лечебните свойства на черния кимион. Магьосниците и лечителите, предписвали да приемат лекарството срещу всякакви неразположения, в древно индийското медицинско изкуство кимионът се е считал за панацея. Какво е толкова ценно в незабележимо изглеждащо растение?   Предимствата на черния кимион   Маслото от черен кимион е богато на мастни киселини, особено линолова - то се бори с порочната активност на холестерола по отношение на кръвоносните съдове. Витаминният състав е впечатляващ: витамините A, E, D, C и B имат благоприятен ефект върху цялото тяло. Не по-малко важни са микроелементите - калций, калий, магнезий, желязо, натрий, цинк, селен. Оказва се, че почти цялата полезност на периодичната таблица се съдържа в маслото от черен кимион!   Широко приложение   Черният кимион е човешки помощник и уважаван лек в народната медицина. Благодарение на витаминния състав, маслото е профилактично средство в сезона на настинките - и ще помогне на болен човек да се възстанови възможно най-скоро. Сърдечно-съдовата система със сигурност ще оцени помощта си в борбата срещу холестерола и плаките. Нервната система ще се възстанови благодарение на подобрената вътречерепна циркулация и укрепените мембрани на нервните окончания. Една чаена лъжичка масло на ден ще намали вълчия апетит, което не може да не повлияе на фигурата.   Красавиците отбелязват магическите свойства на черния кимион. Шампоани и балсами, обогатени с масло, трансформират косата, като я правят мека и блестяща. Кремовете подхранват кожата, а миглите, благодарение на продуктите на основата на черен кимион, стават гъсти и силни.   Широко използване на семената от ким и в готвенето. В Индия се добавя като подправка към почти всички ястия - зеленчуци, ориз, сладкиши, чай се приготвя с него. Когато chernushka дойде в Русия, те също намериха приложение за това в кухнята - започнаха да мариноват зеле с него, поръсиха гевреци, и кисели краставици с семена от ким отидоха за сладка душа! Полезните подправки могат да се използват за овкусяване на супи, тесто, желе. От семената можете да направите лечебна напитка - смесете ги с мед, добавете няколко стръкчета мента и налейте гореща вода.   С една дума, растение с уникални свойства, които наистина са оценени от привържениците на здравословния начин на живот и които не са безразлични към традиционната медицина.
Етномир   Харесва ли ви статията? Моля, харесвайте!   И не забравяйте да се абонирате за канала, за да не пропуснете нови интересни статии!   Улица Мир в парка-музей на ЕТНОМИР   Улица Мир в ЕТНОМИР е уникален проект, сърцето на етнографски парк. Няма да има достатъчно ден, за да разгледа внимателно всички къщи, които въвеждат архитектура, култура, традиции, занаяти и гостоприемство на различни народи по света. Това е най-невероятната улица в света. Тук можете да направите екскурзия около планетата - от Япония до Северна Америка. Можете да пътувате самостоятелно, както и като част от обиколка на забележителностите на улица Мир. Вратите на всички къщи са отворени за гости!


Тагове:   здраве,   пророка,   черен ким,


Гласувай:
2



1. work75 - подправка!
17.03.2020 20:31
уникална е, на всичко което печеш става невориятно вкусно...хлебчета погачи пици да не забравим пържолата...полята обилно с оцет....ВКУСНОТИЯ...!!! И малко винце...!!!
цитирай
2. radostinalassa - Никога не съм виждала черен кимион
17.03.2020 21:00
Сега вече ще го намеря, щом лекува всички болести, а и се яде.
цитирай
3. work75 - подправка!
20.04.2020 21:26
С НАРЯЗАН ЧЕРВЕН ЛУК ЕДНА ГЛАВА С ПОСИПАНО С КИМИОН ИЛИ ЧОРОЛТО.НА МАЛКАТА СКАРА ЗА САНДВИЧИ С МАЛКО ОЛИО И СОЛЧИЦА И НАКРАЯ ОЦЕТ ОБИЛНО НЕВОРИЯТНО Е....ИСТИНСКА ВАКСИНА СРЕЩУ ВСЯКАКВИ БАЦИЛИ И КОВИД ПОДОБИЯ И ДРУГИЯ ДЕН НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СПРЕ ПРАЩИШ ОТ ЕНЕРГИЯ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131244
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години