Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2020 21:28 - "Хормонът на младостта" мелатонин. Ям вечер, за да ставам по-млад нощем
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 673 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Първата тайна е пълноценният здравословен сън.   Определението за "бухал" и "чучулига" отдавна влезе в живота ни.   През 1970 г. шведският психолог О. Оквиста идентифицира три основни типа човешки биоритъм: ранен - ​​"чучулиги", късен - "сови" и среден между тях - "гълъби". Но каква е реалната ситуация от гледна точка на биологията?   Природата фино е определила предназначението на всеки вид на Земята. Тя даде на нощните хищници изострено обоняние, бдителност и фин слух. Човекът е лишен от всичко това. Човекът е „дневен хищник“. "Ловим" през деня, търсим храна на работа.   „Първосвещениците“ на нашата хормонална система - хипофизата и епифизата са настроени да работят през деня. Това означава, че с настъпването на нощта епифизната жлеза дава команда за освобождаване на специфичен хормон, който стартира процесите на обновяване и подмладяване в организма.     Докато спим, тялото работи. Мускулите се отпускат, притока на кръв се подобрява и бъбреците участват в процеса. През нощта те активно премахват от тялото всички продукти на разпад, натрупани през деня.   Сърцето продължава да изпомпва кръв. Ритъмът се забавя малко, но работи!   Черният дроб работи денонощно. През нощта той ревизира тялото, неутрализира мъртвите клетки и заедно с жлъчката ги отстранява от тялото. Нощта за него е времето на "генерално почистване".   От 23 до 02 часа хипофизната жлеза активира синтеза на хормон на растежа и цялото ни тяло започва да израства нови клетки.   И Епифизата  контролира всичко това, освобождавайки в кръвта „хормона на младостта“ - мелатонин.  
image




Мелатонинът е магически хормон, който се отделя в следи и само през нощта. Но дори това количество е достатъчно, за да стартира и свърже процесите на самолечение на организма.   И хормонът на растежа, и хормонът на младостта се произвеждат почти едновременно между 23:00 и 02:00. До пет сутринта активността им спада и с първите лъчи на слънцето те се заменят с хормона на будността и доброто настроение - серотонинът.   Ние не сме адаптирани да водим  нощен живот И за да останете млади, трябва да си легнете рано.   Втората тайна е протеиновата храна вечер.   За съжаление ритмите се губят. Вечер гледаме телевизия, сядаме пред компютъра. И много често вечер имаме нездравословно вълнение. В този момент си казваме - „Аз съм бухал“.   Познавате ли се?   За синтезът на мелатонин е необходима  нощ. Най-малката светлина, удряща ретината, блокира този процес. Мелатонинът не се освобождава - растежният хормон престава да се синтезира. В резултат на това надбъбречните жлези продължават да отделят хормона на стреса. Кръгът е завършен.     image





Как да възстановите и регулирате този процес.   Мелатонинът се произвежда от една аминокиселина, триптофан, която се съдържа в животинските продукти. На първо място, това са храни с високо съдържание на протеини - мляко, извара, месо.   Ето защо е толкова необходимо да се включват храни с високо съдържание на протеини във вечерната диета, така че сънят да е здрав и спокоен, а епифизната жлеза спокойно да произвежда хормона на нашата младост.   Третата тайна е масажът на шията.   Светлината, удряща ретината, предава възбуждане на мозъчната кора чрез множество зрителни нерви. Но мелатонинът се нуждае от тъмнина, най-малката искра светлина забавя процеса на освобождаването му.   Има специален зрителен нерв, който отива директно към епифизата, стимулирайки я. Това е стегнат кичур, който минава по задната част на врата. Леките кръгови масажиращи движения в тази област ще ви помогнат да се настроите на здравословен сън. И нищо няма да попречи на тялото да стане по-младо, докато спим.   Тайните на подмладяването са прости. Но само прости, систематични и ежедневни действия ще дадат желания резултат.
Книга рецептов молодости



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13294314
Постинги: 11657
Коментари: 18470
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК