Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2020 20:38 - Безценен елемент, без който всички опити за запазване на младостта и здравето ще се провалят. Част 1.
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 346 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image





 снимка от pixabay.com Ако резултатът от козметичните процедури в салоните е в крак с "носа на Гулкин". Ако съдовата мрежа по кожата , въпреки всички усилия, продължава да расте коварно. Ако захарта не иска да бъде нормална, дори ако се спазват всички лекарски предписания. Ако .... Тези, ако са твърде много. И факт е, че може би тялото ви просто няма достатъчно от елемента с атомен номер 14!   Негово величество е СИЛИЦИЙ.   Какъв е смисълът да приемате колагенови капсули и да купувате скъпи кремове, ако в тялото го няма? Неговата задача е да държи колагеновите и еластиновите влакна заедно, така че кожата да е стегната и еластична. Поне колко можете да приемате колаген, но ако няма с какво да го задържите - уви и ах! Също така, силицият е мощен антиоксидант. Състоянието на косата и ноктите е право пропорционално на този елемент. Един от елементарните признаци за липса на силиций е повишената чупливост на ноктите. При нормален прием в организма той е в състояние да спре различни възрастови промени. Важно е да запомните, че средно след 21 години количеството колаген в кожата намалява с 1%. По време на менопаузата колагенът намалява с 30% през първите 5 години, а еластинът намалява с 0,55% годишно. Следователно стабилното доставяне на силиций в тялото е директен начин за поддържане на младостта. Връзката между силиций и съдово здраве е забелязана още в началото на 20 век. Факт е, че силициевите съединения предотвратяват развитието на атеросклероза. Това е установено от немския професор по физиология, лекарят  Вили Кюне. По-нататъшните  изследвания само потвърдиха този факт. Ако в тялото (кръвта) липсва силиций, тогава количеството му намалява в стените на кръвоносните съдове. Липсата на елемента се компенсира от калций, който прави съдовете твърди и чупливи. Калцият в структурата си има "шипове", върху които се утаява холестеролът. Подобно „заместване“ е директен път към атеросклероза, инфаркт и инсулт. Добрата новина е, че когато дефицитът на силиций се запълни, този процес може да бъде спрян и функцията на съдовете да бъде възстановена (това важи и за капилярната мрежа). Съветският учен М.Г. Воронков.






image


Снимка от pixabay.com В човешкото тяло има 81 химични елемента. 74 от 81 елемента се усвояват само с участието на силиций. И съответно липсата му "дърпа" липсата на други елементи, дори ако ги приемате в достатъчно количество. Те просто няма да бъдат усвоени! Анализът на съдържанието на силиций разкрива интересни факти. В човешкото тяло нормата е около 5% силиций. При инсулт и инфаркти съдържанието му е под 1,2%, онкологичните заболявания - 1,3%, вирусният хепатит - 1,6%, захарният диабет - 1,4%. Съдържанието на силиций в хипофизната жлеза достига 2%, в цереброспиналната течност и щитовидната жлеза - 2%, в малкия мозък и церебралната мембрана - 5%. Той поддържа нормална координация на движенията. Забелязва се, че ако елементът не е достатъчен, тогава, когато човекът се движи, „дърпа“ надясно. Калциево-силициевата връзка определя здравето на нашата опорно-двигателна система. Именно балансът между тези два елемента е показателят за процеса на стареене! При фрактура тялото увеличава десетократно съдържанието на силиций на мястото на нараняване. От него зависи еластичността на връзките, сухожилията, хрущялите. Както писах по-горе, ако силиций не е достатъчен, тогава калцият го замества. И ако прави еластичните конструкции твърди, тогава нищо добро за нашата физическа активност не „блести“.  

image



Снимка от pixabay.com Като се има предвид в колко метаболитни процеса участва силиция, е трудно да се назове онази област от човешкото тяло, която не би била засегната от неговото влияние.   Това влияние не беше научено вчера. Историята на използването на силиций за лечение на заболявания датира от Парацелз. Той се използва активно от основателя на хомеопатията Ханеман. От 20-ти век учените не изпускат този елемент извън полезрението си.   Силиция наистина е УНИКАЛЕН И СВЪРШНО ВАЖЕН елемент за нашето тяло!
TELO


Тагове:   силиций,   плаки,   хе,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13282374
Постинги: 11655
Коментари: 18466
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК