Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2020 19:18 - Ракът не е болест, а системата за самовъзстановяване на организма
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове:
3



image  Теория на канадската изследователка / от унгарски произход/ Ева Вертес. Млада канадска изследователка Ева Вертес излезе с тази идея преди няколко години (изказване на конференция на TED). Започва да се занимава с научна дейност на 14-годишна възраст. На 17 години тя получава признание от научния свят за първите си изследвания, които засягат една от причините за болестта на Алцхаймер.   image

Ева Вертес - Автор на изследването - TED Talk Момичето беше на четиринадесет години, когато за първи път направи опит да се занимава сериозно с наука. Професорите от местния университет не приеха сериозно искането на момичето да я наеме. Всички с изключение на д-р Джейкъбс. Той реши да даде шанс на начинаещия. Тогава Ева се интересуваше много от неврология и искаше да проучи как тежките метали влияят на нервната система. Резултатите от експерименти с насекоми се оказаха съвсем очаквани: тежките метали сериозно нарушават нервната система на плодовите мухи. В възлите на коремната нервна верига (аналог на гръбначния мозък) се появяват прекъсвания, невроните се заплитат. Резултатите систематично повдигнаха нов въпрос: как да се предотвратят тези нарушения. Самата Ева вярва, че продължава своята страст към науката, наследена от баба й, също Ева Вертес. След като емигрира от Унгария, тя, талантлив химик, работи в института Бантинг в Торонто и умира на 44 години от рак на стомаха ...   Изследване на болестта на Алцхаймер Болестта на Алцхаймер се превърна в ново „хоби“ на младия изследовател. Смъртта на клетките при това заболяване причинява дефицит на паметта, разсъждава тя. Но ако пуриновите производни насърчават растежа на клетките, тогава може би те също предотвратяват смъртта им?   В хода на изследванията, които тя продължава и до днес, беше възможно да се установи, че едно от производните на пурина, гуанидин, всъщност намалява клетъчната смърт с около 60 процента. Именно за тази работа младото момиче получи първата си научна награда.   Изследване на ракови стволови клетки Ева премина от тежки метали и пуринови производни към ракови стволови клетки. Момичето беше смаяно от факта, че неоплазмите, оказва се, започват именно със стволови клетки. Но колкото повече тя изучава тази тема, толкова по-малко страх причинява ракът у нея и толкова по-ясно се появява напълно неочаквана хипотеза: образуването на раков тумор е началото на процеса на самолечение на организма.    





Ракова клетка в 3D „Когато се лекува рак, трябва да се мисли не за убиване на раковите клетки, а за управление на процеса на самолечение на организма“, казва Ева Вертес.   Появата на раков тумор в белите дробове на пушач (рак на белия дроб), алкохол на черния дроб (рак на черния дроб) е опит на организма да приведе органите в ред. При тях започва активно размножаване на стволови клетки, които могат да се превърнат в тъкан на белия дроб или черния дроб. Единственият проблем е, че стартиралият механизъм все още не е добре установен, за да завърши правилно.   Защо, да речем, никой не е чувал за рак на сърцето или специфичен мускул в тялото? Но в същите мускули огромен брой кръвоносни съдове е благоприятна среда за ангиогенеза - процесът на образуване на нови кръвоносни съдове за снабдяване на тумора с хранителни вещества. Често се откриват микротумори в мускулите, но те не се развиват в рак. "Оказва се," заключава Ева Вертес, "има някакъв антиангиогенезисен фактор, който мускулите притежават, или дори повече - фактор, който насочва ангиогенезата, който показва къде трябва да растат кръвоносните съдове." Тази роля може да бъде заявена от мускулен протеин, наречен MyoD. Именно той е отговорен за трансформацията на други видове клетки в мускулни клетки. (Забележка - MyoD, известен също като протеин за откриване на миобласти, играе важна роля в регулирането на мускулната диференциация).   В съответствие с тази хипотеза механизмът може да изглежда така: наранен мускул с помощта на хемокини - химични регулатори - „призовава” раковите клетки към себе си. Те се прераждат в мускулни клетки. Процесът на "ремонт" е завършен. Защо този механизъм не работи в белите дробове или черния дроб? „Може би - казва Ева Вертес, - факт е, че поради голямото натоварване върху тях, честите наранявания и постоянната употреба, по-добре и по-бързо се адаптират към бърза реакция на травма, за прецизно регулиране на този процес на възстановяване. Човешкото тяло е много интелигентна машина и не трябва да се намесваме в нейната работа. "   "Дори днес, гледайки към бъдещето, мога да предположа", казва тя, "че ще дойде времето, когато ракът ще се използва като терапия. Някои заболявания, които водят до разрушаване на клетките, като болестта на Алцхаймер, може в бъдеще да можем да лекуваме рак например инжектиране на новообразувание в мозъка и превръщането му в мозъчни клетки. "



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13332022
Постинги: 11678
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК