Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2021 18:28 - Истинското име на Атила е Богдан Дело - Бич божий
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 2070 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 20.12.2021 14:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      На първите снимки виждате гербът на Атила – Улдиз.
Унгарците твърдят, че Атила е от маджарски произход и гробът му се намира някъде из Панония. Турците твърдят, че Атила е родоначалник на турската нация (макар че такава нация не съществува, както няма гърци, македонци, румънци и др.) и това се прокламира от доктрината Туран, окичвайки се със знака на Върховната Божия сила IYI, която се приема като династически тотем на царския род Дуло.
Руснаците твърдят, че Атила бил руснак, а техни археолози се побъркват от копане, за да търсят гроба му в Русия, в Кавказ и в южните бивши съветски републики.
Други учени пък се опитват да изкарат Атила, че е монголоид. Дори имаше опити да го изкарат негър.
Донякъде унгарците, турците и руснаците са прави, защото техният древен произход е български. А какъв е Атила? Щом като е доказано, че неговият син Ирник е българин, значи Атила също е българин.
Щом като царският род Дуло е български, а Атила е произхождар от това семейство, значи е българин.
Не са малко чуждите историци, които наричат българите – хунобългари. Всъщност всички историци отлично знаят, че Атила е българин, но щом като самата държава България не устоява своята позиция и мълчи, те злоупотребяват и провеждат пропагандна операция по кражба на чужда история.
Названието Дуло всъщност ние произнасяме неправилно.
То се е изписвало така – Дѣло. Объркващата стара българска буква ѣ гласно се произнася като Ъе, Ят или двойно Е. Няма никакво "У".
Сиреч трябва да казваме не Дуло, а Дъло, Дяло или Дело. Като най-правилното е Дъело, което се чува просто Дело. Ето какво пише един български изследовател: "....продължение за рода “Дуло“(в памет на всички които са загинали поради лъжа от думи и картини, които са чули и са се заблудили(били са подведени)): Не трябва да се бърка записа на постигналия човек, когато той го предава на подходящи, достигнали зрялост хора и записи с думи и картини, които се представят на хора които не могат да отсеят полезното от вредното (житото от плявата). Та всеки един български род си има характерности, а на стария хански род “Дуло“ характерното им... е било, че гледат и правят на дело, а не на думи, поради това, че не слушат другите, а спазват нравствените и житейски закони. Поради това и са били избирани за свещени и водачи на българите. Всъщност всеки един род крие в наименованието си същността на характера на своите предци...
Само хората които гледат чисто на дело, без да съдят по чуто и разни предварителни нагласи, може да виждат трезво нещата и да живеят здрави и щастливи....та затова и хората които най-добре отговарят на тези характерности са ги нарекли “Дуло“ или "Дело". Днешната модерна цивилизация, се крепи на мотото “разделяй хората и ги владей“... Хората когато са единни никой не може да ги заблуди, поради това тези които искат да управляват императорски, се стремят да ги раделят като ги лишат от техните съплеменници, които са по мъдри и опитни(разбира се те са по-малката част от обществото).
Затова използват всякакви средства за създаване на стрес, страх и съмнения, всред хората. Когато обаче хората са достатъчно единни чрез добродетели, отровата не може да проникне всред тях и те остават единни и непоклатими пред лицата на изкушенията...
Nedelko Maslev
Знака на рода Дело, който представлява три прави черти, средната с четал(спиране, умряло) от горе, гласи: “Не слухти другите не ги съди, имай собствен дух“, а това може да стане само от добре възпитани хора.
Мързеливите, злите и хитрите, няма начин да не слушат другите, защото искат да живеят на техния гръб - това е!
За да изпълниш, закона на българите, трябва да имаш достатъчно събрана: човечност, за да си милостив, трудолюбие - за да се издържаш сам, и любов - за да не мразиш и нападаш различните.
Който се вглежда-слухти постоянно в другите, никога няма да има достатъчно ум, за да събере необходимите добродетели. Това е! Знака на рода Дело означава затворен чатал. Което значи разклонение - развитие - говорене от теб самия. Защо пиша това ли!? Защото, откакто Българите са били победени от страстите, още отпреди 1000год., досега не са успели да се измъкнат напълно от тези страсти. Дано в сегашно време българския народ да намери сили и да успее ... няма невъзможни неща."
Традиционно се твърди, че името Атила е образувано от готски atta , което означава "баща", чрез умалителния суфикс - ила, "малкият баща".
Готската етимология е предложена от Якоб Грим и Вилхелм Грим в началото на 19 век. Ото Менхен-Хелфен , който разглежда готската етимология, отбелязва, че хунските имена „не са истинските имена на хунските принцове и господари. Това, което имаме, са хунски имена в германски облекла, модифицирани, за да отговарят на готския език, или популярни готски етимологии, или и двете".
Хюн Джин Ким отбеляза, че Атила има по-естествена и вероятна тюркска етимология. Омелян Прицак смята ̕Άττίλα (Атила) за съставно заглавно име, което произлиза от тюркските * es (велик, стар) и * t il (море, океан) и наставката /a/. Ударената задна сричка til асимилира предния член es , така че става * като. Това е номинален падеж под формата на attнl- (< * etsнl < * es tнl ) със значението „океанският, универсален владетел“. Питър Голдън, цитирайки Прицак, подобно на Ласло Расоний свързва името на Атила с бележка от Менандър, в която терминът Атилан е използван като име на река Волга (тюркски Atil /Itil ; "голяма река"). JJ Mikkola го свързва с тюркски āt (име, слава). Герд Алтхоф смята, че е свързан с турски atli (конник, кавалер) или турски at (кон) и dil (език). И всички ги хваща амнезия за онзи древен арийски съюз, който се опитва да обедини всички отцепили се български племена и да върне старите си територии. Това е Идел-Булгар. Идел – Итил – Атил – Адил. Наименованието на днешна Италия идва оттам, след като Алцек се връща в древните земи на Тирените (Етруските). А Атила е бил владетел на Идел-Булгар и оттам идва неговото прозвище.
Напълно е възможна връзката с река Волга, тъй като Идел-Булгар възниква точно в този район. Това е причината руснаците да си присвоят версията, че Атила е руснак. Само че по онова време Русия не е съществувала. Там е било България. Първото известно название на река Волга е Ра. След това я наричат Идел, Итил, Атил и Адил. После името се сменя на Болга, защото там са живеели българите, а по-късно наименованието се видоизменя на Волга. А истинското име на Атила е Богдан Дело. От името Богдан произтича неговото прозвище Бич Божий, с което уж го наричали римляните. Но правилното значение е Божий данък. С правилното произношение на неговата фамилия е известен единствено българския цар Петър II Делян, който вдига въстанието през 1040 година срещу ромейското робство. Въпреки че гърците отново замазаха истината, обявявайки че фамилията му идвала от от гръцката дума „долос“, която означава "хитър лъжец". Тюрките също наричали Атила с името Делю. За чехите е Братислав. За хазарите е Кий.
Арменците го наричат Мардир. Келтите – Артур. Монголите – Тохта и Батий.
В Древна Япония е бил известен като Токио. Викингите го знаели като Тилл.
Атила е имал няколко столици, но само една от тях е била главна.
Нашите историци отново мълчат и следите идват от нашите врагове Османците.
Те наричали Панагюрище с името Атлъкьой.
Днес нашите учени превеждат това название като Град на конниците, съдейки по факта, че панагюрци са били превъзходни ездачи и по време на турското робство са били Войнугани.
Но самите турски привърженици на доктрината Туран не крият, че столицата на Атила се е наричала Атлъкьой и се е намирала в Средна гора. Този район е бил столица още от древни времена.
Тук е главната престолнина на Одриското царство.
Името на Връх Бунай, намиращ се над Панагюрище, се превежда като "правителство, столица". В такъв случай къде би трябвало да се намира гробът на Атила?
Според легендата мъртвото тяло на великия владетел било поставено в три ковчега – златен, бронзов и железен. Хунските воини намазали лицата си с кръв и цяла нощ препускали в кръг около своя мъртъв цар. После отбили водата на някаква река, заровили ковчега на Атила на дъното на коритото, а отгоре отново пуснали да тече водата.
Всички участвали в погребението били убити, за да се запази мястото в пълна тайна. Но неговите приближени и роднини са знаели тайната. И тя е била известна на всички царски и аристократични български родове през вековете.
В Средна гора има един връх Богдан. Официалната версия за произхода на наименованието му е, че е кръстен на един хайдушки войвода Богдан, родом от Якоруда. В 1669 – 1670, когато насилствено са потурчвани селата в Разлога, Богдан войвода оглавява съпротивително движение и дава сражение на османските части на Пехливан Мехмед паша край село Иланско (днес Смолево). Мястото днес се нарича Богданово боище. След сражението османците опожаряват Якоруда.
Само че какво общо има Богдан войвода с този средногорски връх, който се намира прекалено далеч от Якоруда. Според Талвидарите върхът носи името на Атила, защото гробът му се намира там. Тогава коя е реката, в чието корито лежи ковчега на легендарния български владетел? От всички страни връх Богдан е притиснат от гори, но на юг и на север се откриват прекрасни гледки към върховете Барикади и Вълк. В южното подножие на върха, сред буковата гора се тъмнеят огромни скали, покрити с мъх и здравец, които се наричат Детелинова пещера.
От връх Богдан водят началото си реките Пясъчник, Крива река и Луда Яна. С един мой приятел, пенсиониран археолог, се опитахме да направим проучване и да открием точното местоположение на гроба, но районът влиза в територията на Копривщица и местните историци ни забраниха всякаква дейност.
Обяснението беше абсурдно "Няма да позволим на панагюрци да се окичват със слава". Моят познат се опита да им обясни, че не търсим никаква слава, а истината. Атила не е нито панагюрец, нито копривщенец, а е Българин и славата ще бъде за цяла България. Така гробът на Атила още дълго време ще остане в тайна, докато не го открият някои иманяри и унищожат ценната ни история.




image


image


Тагове:   Атила,   биЧ божий,


Гласувай:
3



1. dobrodan - Чеденце историчаво :):):),
15.12.2021 18:49
отде го взе това """"сведение""""???
Значи Онория (папската щерка) му взела здравето край Рим, но са го носили грижливо до Панагюрище........малко поумрял?
Извинявай, но това е наглост.
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е ПОГРЕБАН ИМПЕРАТОРЪТ НА СВЕТА.
НИТО ЩЕ НАУЧИ НЯКОГА. ОСВЕН АКО НЕ ИЗЛЕЗЕ СЛУЧАЙНО ПРИ НЯКОИ РАЗКОПКИ.
цитирай
2. bojo12345 - Сигурно всеки четящ ще си припомни нещо от историята на Атила и хунската империя.
15.12.2021 18:57
Препоръчвам на истинските българи да четат както могат, 13 томната история ТАНГРА, с автор Токоразисто - томовете са скъпи, според някои, но може да ги свалите и оттук:

http://4eti/tangra1/
цитирай
3. radostinalassa - Ти познаваш думата извинявай? От колко време?
15.12.2021 19:14
След като са носили бастет от Египет дотук, за да я погребат в родината, то какво ти пречи да донесат и Атила? Какво против имаш?
цитирай
4. radostinalassa - Притеснява ме Тангра
15.12.2021 19:17
той е бог на монголоидите май, а ние винаги сме били арийци.
цитирай
5. radostinalassa - Искаш да кажеш, че Атила е бил тюрк, нали?
15.12.2021 19:51
Но той е твърде хубав и има мустаци. Тюрките са безкосмести, с малки очички с епикантус. Грозни, с изкуствено направени белези по лицата.
цитирай
6. radostinalassa - Фекалотерапия? Джоска въведе нов термин
15.12.2021 20:01
Левкемията е Бич Божий. Не си навирай носа там.
цитирай
7. joysii - Фекалотерапия? Джоска въведе нов ...
15.12.2021 20:54
radostinalassa написа:
Фекалотерапия? Джоска въведе нов термин
Левкемията е Бич Божий. Не си навирай носа там.

=================
Моля? Ти без мен не можеш да дишаш,бе. Каква Джоска в коментар под този постинг?В какво ме намесваш?
цитирай
8. radostinalassa - Изтрих те, защото си написала фекалотерапия
15.12.2021 21:12
Става дума за трансплантация при левкемия.Трябва да знаеш, че аз не съм мазохистка. Но само Гого все още може да ми вдигне кръвното, както и и умиралника, който живее с психиатърка, а знаем на кого заприличват те, както и половинките им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13294259
Постинги: 11657
Коментари: 18470
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК