Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2022 21:32 - Защо не трябва да пием водопроводна вода?
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 1461 Коментари: 17 Гласове:
1

Последна промяна: 02.01.2022 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В нея слагат хлор, който избива всичко живо в нея.


Но винаги остават гъбичките.
И броят на рака нараства.  Защо чешмяната вода е категорично невъзможна за пиене, защо дестилираната вода е вредна, каква опасност представляват водите на киевския резервоар и защо в столицата е създадена помпена система - казва Владислав ГОНЧАРУК, академик на Националната академия на науките на Украйна, директор на Института по колоидна химия и химия на водата.



Тагове:   вода,   хлор,   гъби,


Гласувай:
1



1. tera - Цял живот пия тая вода,
02.01.2022 22:49
а по време на соца само това се пиеше.

Ти какво си пила тогава? Да не си извънземна?

цитирай
2. blog13 - Мисля да го догледам до края. Сега ...
03.01.2022 11:47
Мисля да го догледам до края. Сега съм на петата минута и имам леко съмнение, че това дето го говори тоя е верно. Значи хлорът убива полезната микрофлора - остават гъбичките. Но в червата на човека има достатъчно полезна микрофлора, особено ако се яде кисело мляко. Също и сурови туршии.
Особено, веднага след евентуално ползване на антибиотици.

Обаче има и други неща (не знам дали са засегнати в останалата част от филмчето). Гъбичките са в хляба. И това е по-големия проблем. Дрождите от хляба не се убиват при печенето му. В хляба те са много повече отколкото в питейната вода. Маята е вредна до някъде, защото е основният враг на полезната микрофлора в червата. Чел съм, че човек може да си синтезира витамин В12, без да го внася чрез храната (т.е. ако не се храни с животинска храна), но при условие, че не яде хляб приготвен с мая.
Иначе маята е и полезна, защото съдържа голямо количество други витамини.

Другият въпрос, който възниква от темата е, че ако проблемът е в убиването на полезните бактерии от хлора, те могат да бъдат вкарани допълнително след хлорирането на водата. И това даже може да бъде направено от всеки в къщи. Просто взимаш малко листа от гората, поддържаш ги мокри, за предпочитане, да не са потопени във вода, защото така има повече кислород, и от време на време ги промиваш, а промитата вода добавяш към тая от чешмата.

Накрая искам да обърна внимание, че на много места в България, в повечето случаи водата не се хлорира. От време на време се хлорира, но редко.
цитирай
3. radostinalassa - Филмът има още една част, но я крият някъде
03.01.2022 11:54
Аз пия дестилирана вода, на принципа на размразяване на лед. Но след няколко часа, ако не я изпием или още в началото в нея се слага малко хималайска сол или нещо друго. Целта е да се премахне от водата калция и вредните вещества. Нямам понятие дали гъбичките след размразяване са още живи. Живи са щом могат да живеят в Космоса, но във вид на спори.
цитирай
4. radostinalassa - Маята е полезна , ако е във вид на квас
03.01.2022 11:58
Т.е. вода и брашно хващат полезни бактерии от въздуха и за няколко дни става квас.
Тук става дума за убиване с хлор на патогенни микроби.
Наистина не винаги водата мирише на хлор, сигурно правят икономии. Но по тръбите са утаени доста гадости. Ако размразя минерална вода, тя дава 5 пъти по - малко сгъстен лед в центъра на съда. Чиста си е , но не напълно.
цитирай
5. blog13 - 3. radostinalassa Значи тоя к...
03.01.2022 13:01
3. radostinalassa
Значи тоя каза, че и дестилираната вода не е добра, защото е агресивна.Т.е. когато няма никакви соли в нея, тя веднага разтваря соли от организма.С това негово твърдение бих се съгласил (като се изключи, че е толкова сложно, та никога не се знае).
Каза също, че във водата трябва да има баланс между калции и магнезии и натрии и калии.Така че, калцият не трябва да се маха. А в дестилираната вода, калции практически няма.В хималайската сол, може и да има - не й знам състава, но е много вероятно да има.
Гъбичките ги има и в дестилираната вода и след замразяване. Има ги навсякъде - и в природните води и във въздуха.
Теорията на тоя за гъбичките е, че след като бъдат систематично избивани полезните най-вече бактерии (във водата и др. има най-вече полезни бактерии, болестотворните са малко), тогава се увеличава количеството на гъбичките, които са заселили най-вече водопровода и от там бълват спори.
Но от друга страна, тия спори за да се развиват има значение и в каква среда ще попаднат- а те попадат в човека, където би требвало да има солидно количество полезна микрофлора.
Замразяването на водата е полезно от гледна точка, че се унищожава тежкия водород в молекулата на водата (деутерии). Условията за неговото образуване са при варене и особено, когато се долива в тенджерата със студена вода.
И точно теорията за гъбичките дето е развита е силно съмнителна.
цитирай
6. blog13 - Другото което казва по-късно е, че ...
03.01.2022 13:13
Другото което казва по-късно е, че хлорните съединения които се използват за дезинфекция реагират с веществата във водата и се получава остатъчно хлорно съединение, което е токсично.По-голямата част от хлора за дезинфекция (белина, съдържа и атомен кислород, както и озона и кислородната вода) излита за не повече от денонощие и даже за шест часа.
Обаче въпросното остатъчно хлорно съединение със сигурност има токсична норма на концентрацията.Както и още стотици други вещества, които също са вредни.Т.е. - сложно е.И има значение, колко е тоя остатък във водата. А изходната база е концентрацията и вида на веществата които са разтворени във водата. Колкото повече има от определени вещества във водата, толкова повече ще има и от въпросното токсично остатъчно хлорно съединение.
Така че има значение колко е то. Както и каква е концентрацията на още страшно много отрови - като почнеш от амоняк и нитрити, нитрат, тежки метали и много други. Вкл. сероводород, за който тоя се изказа ласкаво, но не е баш така.

4. radostinalassa
Квасът не е мая. Това са точно въпросните полезни бактерии, близки до млечно-киселите, същите които населяват и червата на човека. Появяват се от въздуха, както казваш и съдържат също така и известно количество гъбички. Но пропорцията е важна. Когато хлябът е бил заквасен с хлебна мая, пропорцията постоянно се изменя по начин, че гъбичките в червата винаги доминират във фатална пропорция.

Водата може изобщо да не мирише на хлор, поради причина, че той е вече излетял. Но аз зная че не хлорират.
По тръбите има огромно количество микроорганизми, което по принцип са именно полезните микроорганизми. Те на свой ред създават условия за живот и на по-големи организми (червеи и др.), които се хранят с тях и екологията си я има дори в тръбите, както и в реките от които водата идва. Така че ньет проблем. Проблемът е в това, че тоя твърди, че микрофлората по тръбите е предимно от гъбички, а полезните бактерии липсват.
цитирай
7. blog13 - И накрая. Най-много хлор има в съ...
03.01.2022 13:25
И накрая.
Най-много хлор има в съвременните басейни, в които водата не се сменя, а циркулира през филтри, които отделят постоянно утаени от химията вещества. Веществата които се добавят са няколко, но белината и нейни производни е основната добавка.
Във водата на тия басейни трябва да има постонно определена концентрация белина. През нощта слагат повече, но тя излита и през деня е по-малко. Водата е кристална, ако басейнът е подържан правилно, т.е. ако не е спестена химията, най-вече хлора.
Веществата във водата на басейните се натрупват обаче в големи количества, въпреки филтарцията. И би требвало точно в тия басейни да има най-големи възможни остатъци от токсичните хлорни съединения и особено от гъбички.


цитирай
8. radostinalassa - Това твърдение, че неорганичният калций във водата, която пием е полезен...
03.01.2022 13:33
ме съкруши. Калцият е основната причина за хипертонията, атеросклерозата. Механизмът ми е ясен. Затова във високите планини живеят дълголетници, защото водата там е мека. А те не са вегетарианци.
цитирай
9. blog13 - ме съкруши. Калцият е основната ...
03.01.2022 13:50
radostinalassa написа:
ме съкруши. Калцият е основната причина за хипертонията, атеросклерозата. Механизмът ми е ясен. Затова във високите планини живеят дълголетници, защото водата там е мека. А те не са вегетарианци.


Това го казва тоя човек. И мисля че е вярно. Повярвай ми, че си блъскам главата с тия въпроси и още по-сложно от десетки години - занимавам се с акваристика, която включва всичко възможно за водата и взаимоотношението и с живите организми. На първо място това са именно микроорганизмите.
Във всяка вода има някакъв калции и магнезии. Вкл. в планинската. В планинската вода той е малко, защото водата скоро е паднала от небето, като почти дестилирана. Само че тая небесна вода, именно поради липсата на разтворени соли, и най-вече калции и магнезии има много малка карбонатна твърдост. Което означава, че е изключително нестабилна - пе-ха-то й може да пада и да става със скоростта на светлината. Понеже пе-ха зависи от концентрацията на въглеродния двуокис, който реагира с водата и образува въглена киселина. Но при фотосинтезата през деня, той намалява, а през нощта се увеличава. А резките промени на пе-ха са наистина фатални. Карбонатната твърдост не е свързана задължително с концентрацията на калции и магнезии (алкалоземни метали) - може да е свързана с алкалните (натрии и калии). Но обикновено е. Алкалоземните метали имат свойството да образуват неразтворим карбонат и разтворим бикарбонат. За разлика от алкалните които са разторими и в двете форми. От което обаче произтича примерно пе-ха на калиев карбонат от цели 11.2 - малко по-малко от пе-ха на сода каустик.
цитирай
10. radostinalassa - РН на кръвта ни се поддържа в тесни граници, за да не умрем
03.01.2022 14:01
Но калцият заменя силиция в съдовете, натрупва се холестерол и съдът се стеснява.
цитирай
11. blog13 - Калцият не е основна причина за х...
03.01.2022 14:05
Калцият не е основна причина за хипертония. В организма, калцият може да влезе през храносмилателната система, чрез витамин Д. Който е нужен. След това обаче, за да се натрупва в костите, е нужно редовно и значително физическо усилие. Ако има периоди на обездвижаване на организма, калцият от костите, които са основно депо на калции, започва да се отделя и костите стават крехки. Концентрацията на калции в кръвта се повишава и се образуват всякакви проблеми, вкл. камъни в бъбреците.

Твърдата вода може би е вредна, но имат значение много други неща. Вкл. адаптацията на организма на човека и начина му на живот. Минималната твърдост на водата обаче си остава 4 градуса карбонатна твърдост, която дори да означава същевременно и 4 градуса некарбоната (концентрацията на калции и магнезии), говори за много мека вода. А мека е водата дори и при 10 градуса некарбонатна твърдост.

Съмнително е, дали водата трябва да бъде мека и дали меката вода не е по-вредна от твърдата. Изобщо по принцип. Има много растения и риби, които живеят в природата в много мека вода. Изхождайки от това, и аз съм се опитвал да отглеждам риби и растения при мека вода, още повече, че на мене ми е лесно, поради параметрите на водата от чешмата.
С течение на времето обаче, акваристите разбрали, че меката вода се отразява зле, дори на растенията и рибите които в природата живеят в мека вода. Първоначално бях изненадан от тия твърдения, които други акваристи ми разправяха, в отговор на въпросите ми, защо имам проблеми, примерно с криптокорините. И те твърдят, че водата трябва да бъде алкална и твърда. И аз разбира се съм изненадан. Но впоследствие, стигнах до извода, че имам липса на калции. Не магнезии, не калии, не желязо и много други неща - калции. При това за почти всички растения. Парадоксално, но го установих като факт по трудния начин. И взех да подавам калции. Но въпреки това, от време на време, пе-ха ми падаше рязко и изненадващо. Сега съм разбрал вече, колко не зная. За това казвам- сложно е.
цитирай
12. blog13 - Но калцият заменя силиция в съдо...
03.01.2022 14:11
radostinalassa написа:
Но калцият заменя силиция в съдовете, натрупва се холестерол и съдът се стеснява.


Както ти казах - сложно е. По- съм склонен да мисля, че трябва да се яде малко, с преобладаващ дял на растителната и суровата растителна храна. Да се движиш много и най-вече редовно. С редовно и дозирано излагане на слънце - дори и през зимата. Водата да е умерено твърда.

От тука на там, всичко което някой говори, особено обяснението на атеросклерозата - тва са теоретически хипотези, които може и да са верни, може да не са верни и при всички случаи при комбинацията си с други фактори са ту верни ту неверни.

Т.е. дали калцият заменя силиция и дали го заменя, поради това че водата е твърда, а не поради това, че човек се храни с много животинска храна и малко се движи не се знае.
цитирай
13. radostinalassa - Да, калцият заменя силиция когато нямаме достатъчно силиций
03.01.2022 15:26
Силиций има най - много в полския хвощ, копривата, гулията, царевицата. В хумата е неорганичен, но някои полезни микроби в червата го превръщат в органичен.
Силицият образува с белтъците по кл. мембрана електрична решетка и отблъсква микробите и Ковида.
цитирай
14. blog13 - Силиций има най - много в полския ...
03.01.2022 15:59
radostinalassa написа:
Силиций има най - много в полския хвощ, копривата, гулията, царевицата. В хумата е неорганичен, но някои полезни микроби в червата го превръщат в органичен.
Силицият образува с белтъците по кл. мембрана електрична решетка и отблъсква микробите и Ковида.


Чистата глина, каолина е алуминосиликат. Има свойството да свързва в слаба връзка най-различни вещества (катийони или анийони, не помня в момента). Оттам и различните вещества които може да се съдържат в глината. Или свойствата й да абсорбира разни нещо.
А така също и базовите й свойства да бъде винаги част от състава на почвата.

В Софийски университет има отделна специалност по химия "Силикати".
Пет години учиш само за силикати. Сложно е.
цитирай
15. radostinalassa - Казват, че ако неистово ти се прияжда...
03.01.2022 16:20
царевица, като я видиш ти липсва силиций. Когато пия вода с хума не ми се яде царевица.
цитирай
16. blog13 - Силицият и калцият се съдържат в ...
03.01.2022 17:58
Силицият и калцият се съдържат в абсолютно всички растения. Съотношението им, както и това с другите елементи може да се види от съотношението в пепелта. В дървесната пепел има най-много калции. На второ място е калият. Силицият е по-малко. А от всички макро и микроелементи липсва само азота.
В пепелта от тревисти растения калият е повече от калция или е равен на калция.
Най-малко калции, а и силиции има във водните растения. Те са меки, защото нямат нужда от твърда скелетна тъкан.

От гледна точка на здравословното хранене, по-важно е съотношението между калции и фосфор. Елементът който обикновено е в повече е фосфорът. Иде от животинската храна. И трябва да се балансира с повече калции, който иде от растителната. Тва е общо взето.

За склерозата на кръвоносните съдове, по-голямо значение има не калция, а моно и дизахаридите и мазнините. В тях няма калции. Простите въглехидрати трябва да са малко. Сложните (целулоза и скорбяла) трябва да преобладават и да са основна съставка на храната. Белтъците също трябва да са малко.

Тва общо взето.
цитирай
17. radostinalassa - Да си чувал за калциране на ...
03.01.2022 19:00
аортата? Вижда се на рентген. Същото става и със съдовете. За да не нарани калция съда , тук се отлага холестерол. Захарта също уврежда капилярите , точно както и шип протеина. В природата няма чиста захар като храна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13134178
Постинги: 11560
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години