Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2022 16:54 - Дм. Песков - четирите украински области, които Русия анексира след непризнати от Украйна и Запада референдуми, са под защитата на нейния ядрен арсенал
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.10.2022 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Русия унищожи за седмица една трета от електроцентралите в Украйнаimage сн. АП

Руската армия нанесе вчера нови масирани удари по енергийната инфраструктура на Украйна, като същевременно призна, че войските ѝ са изправени пред „напрегната“ ситуация на терен, особено в Херсон. Украйна съобщи, че една трета от електроцентралите ѝ са разрушени и предупреди за предстоящи смущения в електроснабдяването. В същото време сериозно се обтегнаха и отношенията между Киев и Техеран на фона на поредицата от руски атаки с дронове, които Киев твърди, че са произведени в Иран, предава БТА.

Русия призна, че изпитва проблеми на фронта

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна вчера, че ситуацията на бойното поле в Украйна е „напрегната“. „Като цяло обстановката в зоната на провеждане на специалната военна операция може да бъде определена като напрегната“, каза той в интервю за държавната телевизия „Росия 24“. „Противникът не се отказва от опитите си да атакува позициите на руските войски“, заяви Суровикин.

Положението е „много трудно“, особено в Херсон, столицата на едноименната област в Южна Украйна, окупирана от Русия от пролетта и анексирана през септември. Причината по думите му са украинските удари, насочени срещу „социалната, икономическата и промишлената инфраструктура“ на града. Сред повредените от ударите обекти са язовирната стена на електроцентралата „Каховка“ и Антоновският мост, свързващ северния и южния бряг на река Днепър. Обстрелът прекъсва доставките на електричество, вода и храна в Херсон, заяви генерал Суровикин и добави, че това е „пряка заплаха за живота на жителите“.

Една трета от електроцентралите в Украйна са унищожени

Руските атаки през последната седмица са унищожили близо една трета от електроцентралите в Украйна и са довели до сериозни прекъсвания на електроснабдяването преди наближаващата зима, заяви в „Туитър“ украинският президент Володомир Зеленски.

Ситуацията в Украйна е критична след руските удари от последните дни и прекъсванията на тока преди наближаващата зима, каза заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко.“Положението в момента е критично в цялата страна, тъй като нашите области са зависими една от друга“, заяви Тимошенко. Той предупреди, че цяла Украйна трябва да се подготви за евентуални прекъсвания на тока, водата и отоплението.

Ядрен чадър и ядрени бомбардировачи

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков намекна вчера, че четирите украински области, които Русия анексира след непризнати от Украйна и Запада референдуми, са под защитата на нейния ядрен арсенал.

Това изявление бе направено в момент на повишено напрежение и на фона на очакваното провеждане на учения за проверка на бойната готовност на ядрените сили от страна както на НАТО, така и от Русия, отбеляза Ройтерс.

Запитан от репортери дали въпросните региони са под защитата на ядрения чадър на Москва, Песков отговори: „Всички тези територии са неотменими части от Руската федерация и те са добре защитени. Тяхната сигурност се осигурява на същото ниво, както (това се прави) за останалата част от територията на Русия.“

Миналия месец Путин предупреди, че Москва е готова да употреби ядрени оръжия, ако това е необходимо за защитата на „териториалната цялост“ на Русия.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза на 6 октомври, че тази заплаха е приближила света „до Армагедон“ повече от когато и да било след Карибската криза от 1962 г., когато мнозина са се опасявали, че може би предстои избухването на ядрена война.

Руското министерство на отбраната каза, че два негови стратегически бомбардировача Ту-95МС са извършили 12-часов полет над Тихия океан, Берингово и Охотско море. Руското министерство каза, че мисията на бомбардировачите е била изпълнена по предварително изготвен график „над неутрални води“ и в съответствие с правилата за международно въздухоплаване.

Ирански дронове

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че ще предложи на президента Володимир Зеленски официално да скъса дипломатическите отношения с Техеран на фона на поредицата от руски атаки с дронове, които Киев твърди, че са произведени в Иран.

Русия изпрати по цели в Украйна десетки дронове камикадзе, които поразиха енергийна инфраструктура и причиниха смъртта на четирима души в столицата Киев. Украйна твърди, че атаките са били извършени с иранските дронове „Шахед-136“, въпреки че Техеран отрича да е доставял безпилотни летателни апарати на Русия.

Попитан дали Русия прибягва до ирански безпилотни апарати във военната си кампания в Украйна, Песков отговори, че не разполага с такава информация. „Използва се руско оборудване с руска номенклатура“, каза той и добави, че „всички допълнителни въпроси трябва да бъдат насочени към министерството на отбраната“.

Държавният департамент на САЩ каза, че по негова оценка при нападенията в Киев са били използвани ирански дронове. Белият дом обвини Иран в лъжа заради твърденията му, че Русия не употребява ирански безпилотни летателни апарати в Украйна. Лидери от цяла Европа заявиха, че използването на ирански дронове би означавало сериозна ескалация на конфликта и би трябвало да предизвика нови санкции срещу Техеран.

НАТО ще достави системи за противовъздушна отбрана на Украйна в близките дни, за да помогне на страната да се защити от безпилотните летателни апарати, заяви вчера генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. В изказване на конференция по сигурността в Берлин Столтенберг каза, че в отговор на атаките съюзниците ще увеличат доставките на системи за противовъздушна отбрана. „Най-важното, което можем да направим, е да доставим това, което съюзниците са обещали, да се активизираме и да доставим още повече системи за противовъздушна отбрана“ добави той. „В близките дни НАТО ще достави системи за борба с дронове, които да противодействат на конкретната заплаха от дронове, включително ирански“, каза още Столтенберг.
Хроники.бг



Тагове:   НАТО,   янки,   РФ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13132763
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години