Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2022 11:50 - Новото изобретение за вятърна енергия на покрива е до 16 пъти по-ефективно от слънчевите панели
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 1057 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.11.2022 11:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Новото изобретение за вятърна енергия на покрива е до 16 пъти по-ефективно от слънчевите панели

imageОТИМПУЛСНИЯТ ПРОВОДНИК 3 НОЕМВРИ 2022 Г 

 image

https://www.youtube.com/watch?v=s3a-SJecEOQ&feature=emb_imp_woyt

НАКРАТКО
  • Фактите:
    • Ново устройство за събиране на вятъра на покрива е в състояние да генерира 50 процента повече електричество от слънчевите панели за същата цена.

    • Той е създаден от базирана в Тексас стартираща компания, наречена Aeromine Technologies.

    • Патентованата технология на Aeromine беше утвърдена чрез съвместно изследване с Националните лаборатории Sandia и Тексаския технически университет.

  • Отразяват върху:
    • Помислете за другите технологии, представени в тази статия, които са много по-революционни и променящи играта от слънчевите и вятърните технологии.

    • Защо тези технологии никога не виждат бял свят?

    • Защо няма дискусия за тях в мейнстрийма?

Ново покривно устройство за събиране на вятър е в състояние да генерира 50 процента повече електричество от слънчевите панели за същата цена, според неговите изобретатели, базирана в Тексас стартираща компания, наречена Aeromine Technologies.

Новата технология замени лопатките, намиращи се в традиционните вятърни турбини, с аеродинамична система, която събира енергия от въздушния поток, създаден над сградата, което я прави безшумна и безопасна за птици и други диви животни.

Обичате да четете The Pulse? Ако сте редовен читател на нашата работа и обичате това, което правим, помислете дали да не станете член с платен абонамент и да ни помогнете да разширим работата си. Можете да поддържате само за $5 на месец и да се насладите на множество предимства за членове. Щракнете тук, за да научите повече.

Тези модули произвеждат същото количество енергия като до 16 слънчеви панела. Както се посочва в уебсайта на компанията им:

Патентованият аеродинамичен дизайн на Aeromine улавя и усилва въздушния поток в сградата при скорости на вятъра до 5 mph, подобно на аеродинамичните профили на състезателна кола. За разлика от турбините, които изискват въртящи се роторни перки и много движещи се части, което ги прави податливи на проблеми с поддръжката, неподвижното и издръжливо решение Aeromine генерира повече енергия в по-малко пространство.

Според изпълнителния директор на Aeromine Дейвид Асарноу, ветеран в индустрията за климатични технологии,

„Това променя играта, добавяйки нова стойност към бързо развиващия се пазар за производство на електроенергия на покрива, помагайки на корпорациите да постигнат целите си за устойчивост и устойчивост с неизползван разпределен възобновяем източник на енергия. Патентованата технология на Aeromine носи производителността на вятърната енергия на пазара за генериране на място, смекчавайки ограниченията, породени от въртящите се вятърни турбини и по-малко ефективните слънчеви панели.“

Дейвид Асарновimage

Системата Aeromine може да използва малък отпечатък върху покрива на сградата, оставяйки достатъчно място за съществуващата соларна и комунална инфраструктура. Той предоставя на собствениците на търговски имоти, които са изправени пред увеличени разходи за енергия и нарастващо търсене на функции като станции за зареждане на електрически превозни средства, с ефективен нов инструмент в стремежа им към енергийна независимост.

Патентованата технология на Aeromine беше утвърдена чрез съвместно изследване с Националните лаборатории Sandia и Тексаския технически университет.

Ежедневно се появяват нови чисти и „зелени“ технологии и няма съмнение, че много от тях ще бъдат внедрени. Само миналия месец докладвахме за нововъзникваща технология, която буквално генерира електричество от нищото. Тези видове технологии обикновено са по-добри от вятъра или слънчевата енергия, тъй като не разчитат на елементите.

Един от електроинженерите, Джун Яо, от Университета на Масачузетс Амхърст, заяви, че те „буквално правят електричество от нищото“. Наричат ​​го „Air-gen“ и той генерира чиста енергия 24/7, благодарение на електропроводимите протеинови нанопроводници, произведени от  Geobacter. Можете да прочетете повече за това тук .

Нашите любими примери

Някои от любимите ни технологии са тези, които наистина надхвърлят ограниченията на по-примитивните технологии като вятърна и слънчева енергия.

Сангулани (Максуел) Чикумбутсо, изобретател от Зимбабве, изобрети електрическа система , която работи от батерия, която се зарежда с електромагнитно излъчване, което присъства естествено в околната среда. Може да работи вечно.

Според твърденията на Maxwell, енергията за захранване на батерията се взема от електромагнитни вълни, които съществуват навсякъде около нас и отново присъстват естествено в нашата среда. Чрез неговата работа са разработени множество превозни средства и генератори на електроенергия.

Когато тази история избухна, редица „ проверяващи фактите “ просто я етикетираха като невярна, без да е направено никакво разследване или журналистика от тяхна страна, но това не изглежда да е така. Можете да прочетете и научите повече за неговата история и конкретни примери за технология, която е разработил тук .

По-долу е още един от нашите любими примери, който също включва дискусия относно това защо наистина вълнуващите енергийни технологии рядко попадат в основните разговори. Имаме потенциала да надхвърлим слънчевата и вятърната енергия.

Проучваме резултатите от теста на енергийно устройство, което проследяваме почти десетилетие. Изобретателят Парамахамса Тевари показва резултатите си от свръхединство, които са възпроизведени от друг екип.

Готово ли е човечеството?

Това е труден въпрос за задаване, тъй като защо някои предполагат, че хората не са готови за нещо? Кой би могъл да каже такова нещо? Е, това е важен въпрос, който трябва да разгледаме, когато разглеждаме тези енергийни технологии и ги поставяме в контекста на нашето настоящо общество. Технологии като тези на Chikumbutso и Tewari не оставят нито един аспект на човечеството и нашето общество незасегнати. Нашият начин на живот, умове, ценности и вярвания ще се коригират, когато признаем какво правят и могат да правят тези устройства. цялата ни икономическа система ще трябва дълбоко да се промени.

Отворени ли сме да получим отговори на мистериозни въпроси? Желаем ли да променим начина, по който живеем и да се отнасяме един към друг? Готови ли сме да се откажем от ограниченията, които нашите настоящи обществени системи и инфраструктура са ни наложили?






Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39917038
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930