Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 19:36 - Как съвременните толтеки (знаещи) управляват хората
Автор: radostinalassa Категория: Тя и той   
Прочетен: 1045 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image



 Толтекски воин Вниманието на древния човек Древните хора били много внимателни наблюдатели. Те се опитвали  да зафиксират и анализират всяко природно явление, за да извлекат максимален опит и да се възползват от него (по-късно). Освен това древните хора не се разсейвали от своето съзерцание.   Древният ловец непрекъснато развивал умението си за съзерцание, защото животът му зависел от това. Ловецът е бил в състояние не само напълно да се потопи в околната среда, сливайки се с нея, но и да „изчезне“, да се разтвори, да стане невидим.   Докато древният ловец напълно изчезвал (от погледа) за (внимание) на онези около него, той самият не преставал да наблюдава внимателно всичко, което се случва около него. Така, например, той може спокойно да изчака момента, когато малко животно се приближи до него, за да го вземе веднага в ръка или да го прободе с копие.   Цивилизационни бонуси Методиката за получаване на знания от древните е много различна от метода за придобиване на знания от съвременните хора. В съвременните условия (битието) по-голямата част от хората получават знания избирателно. По принцип, за да използвате такива знания (на практика), за да печелите пари.   Този подход (за придобиване на знания) засяга начина на живот на модерния (цивилизован) човек, който няма нужда да се бие наравно с околната среда, природата и други хора. Който е свикнал да използва „бонусите на цивилизацията“ и под формата на полиция, защита от престъпници, медицина, лечение на болести, държавата, защитаваща гражданските права и т.н.   В сравнение с древния ловец, съвременният човек е слабоумен, невнимателен и лесна плячка (жертва).   Умът на съвременния човек е постоянно зает с нещо, а вниманието е почти напълно откъснато от заобикалящата го реалност. Загубен например в гората, един съвременен човек ще разчита повече на външна помощ, отколкото на собствените си сили и знания. В резултат на това болшинството от онези, които добре знаят защо Ксения Собчак реши да купи дял в бизнеса с раци, но които нямат идея как да се ориентират по Слънцето, ще умрат, без да дочакат помощ.  

image


Толтекски воини Формиране на личността В стремежа си да получат само частта от знанието, необходима за реализирането на собствените си цели, хората се отстраняват от фундаменталните основи и значения на всичко съществуващо. Докато наследниците на древните толтеки (хора на знанието) използват тази уязвимост на съвременния човек в своя полза.   Ето как Карлос Кастанеда пише за това в книгата си „Огън отвътре“:   „Провидникът-Толтеки бяха наистина необикновени хора“, продължи той, „мощни магьосници, мрачни и потайни. Те успяха да разгадаят тайните на знанието, с помощта на които преследваха други хора и напълно ги подчиниха на тяхната воля. За това те се съсредоточаваха на нещо - по техен избор - осъзнаване на техните жертви. " Съзнанието на съвременния човек е постоянно включено в безкраен поток от информация. Поддавайки се на един или друг интерес, участвайки в определен информационен процес, човек престава да мисли за това, което наистина може да бъде полезно.   Разбира се, невъзможно е напълно да се изключим от външната информация и да придобием знания единствено в резултат на нашия собствен опит.   Следователно е толкова лесно съвременният човек да стане жертва на „система“, която възпитава всяка човешка личност (индивидуалност) по строго определен начин. „Системите“, които се стремят да формират в съзнанието на всеки отделен човек, са полезни светогледни принципи на (социалното) поведение. Всъщност единственият начин за управление и подчиняване на хората е най-лесният начин:   Не чрез принуда или насилие, а чрез метода на ненатрапчивото убеждаване, при който от десет различни потока информация всичките десет ще образуват едно и също нещо - осъзнаването, че човек, такъв, какъвто е, независимо е мислил за всичко това.



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Доколкото
12.05.2020 06:24
Доколкото разбрах последното, ЗАКЛЮЧИТЕЛНОТО изречение, знаещите владеят монопол върху източниците на инфо (масмедиите?), "всичките десет потока инфо", с които те убеждават, че ТИ САМ мислиш това, което ТЕ са ти налели в главата.
цитирай
2. radostinalassa - Да, затова не трябва да се казва, че...
12.05.2020 14:49
аз съм чела сектантски материали. А да се върнем към Ведите и знанията в тях.
цитирай
3. krumbelosvet - Ведите са веди,
12.05.2020 22:01
науката е наука.
А връщането назад е особена тема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136728
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години