Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2021 04:00 - Богомилското учение 15
Автор: eli23 Категория: Тя и той   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                           За отрицанието

 

    Силата на сътворението сътвори всичко, а силата на разрушението искаше да го разруши.

    Като сътвори най-сетне и жената, силата на сътворението ѝ рече: "Всичко това сътворих за теб. Нека, прочее, то бъде твое, което значи и мое, защото аз ще остана да живея навеки само чрез теб."

    И така всичко на земята биде създадено само за радостите на жената, а заедно с това и за радостите на силата на сътворението.

После, обаче, мъжът, в който се беше въплотила силата на разрушението, дойде при първата жена и биде приет от нея. Така от жената земните радости, станаха радости и на мъжа, за да започне трагедията на жената, трагедията едновременно и за самата сила на сътворението за изгубените радости, които станаха радости и за мъжа и за силата на разрушението, вече пълна владетелка чрез мъжа над цялото човечество.

    Преизпълнен така от радости при трагедията на жената, мъжът помисли, че всичко сътворено в света, включително и самата жена, е само за него. При нейния опит да си възвърне първоначалната свобода за радости, той в своя бяс рече:

    - Ти си създадена само за мене и трябва да ми бъдеш подчинена, защото същността на света съм аз, мъжът, а ти добиваш същност само след проявяването на моята първосъщност.

    Така мъжът отрече жената като същност за човеческия род, с което отрече и силата на сътворението като същност за човека.

    От тогава започна най-голямата трагедия за самия човешки род, защото в него зацарува силата на разрушението чрез отричане от мъжа творческата сила на жената.

    Насърчена от своя успех, силата на разрушението, проявена в бяс на отрицание взе в своята власт и отделните човеци, които станаха самолюбиви и горди, овладяни от чувство на презрение към подобните си и от стремеж да подчинят по-слабите и да ги превръщат в роби.

    Следователно всяко отрицание се счита като едно от най-силните проявления на силата на разрушението.

    Защото в общиарията всеки човек трябва да е преизпълнен само от творческата сила на силата на сътворението. Всички общиарци, без разлика на пол, са равни помежду си, както са равни помежду си всички човеци.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 678981
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031