Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2022 14:25 - маралине, ето, това е профи.анализ..воала..
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1287 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


гриф „Строго секретно”. 2014

https://infacto.bg/zavrshaneto-na-politikata-na-petrola/

В него се цитират данни на U. S. Geological Service, според които запасите от петрол в находището в Северна Дакота, Монтана и канадската провинция Саскачеван, известно като Bakken Oil Field, възлизат на 503 милиарда барела! 

При това количеството е от графата „песимистичен вариант”.
Иначе има данни, че там вероятно се крият 2 трилиона барела – умопомрачително количество, което гарантира на страната пълна енергийна независимост и перспективата да бъде господар на света поне още няколко века. 
Защото тези залежи са колкото петролните богатства на Саудитска Арабия и Венецуела, взети заедно! Или 8 пъти по-големи от запасите само на Саудитска Арабия, 18 пъти повече от Ирак, 21 пъти повече от Кувейт, 25 пъти повече от Русия, 500 пъти повече от Йемен

Да, световният бизнес е сцена…

В момента също се разиграва подобен театър, като днес целта е да бъдат извадени от равновесие „непослушни петролни държави” като Русия и Венецуела. На този фон може да се запитаме не е ли малко странно, че напоследък изобщо не се говори за петрола и цените на петрола, а новините от сектора рядко попадат сред най-шумните заглавия. Това също има обяснение. Оказва се, че публично насърчаваната война срещу тероризма много често се оказва полезна за ролята на САЩ като глобална велика сила. Това нагледно личи от съдбата на най-големия терорист за последните 30 години – Осама бин Ладен. 

Когато той създава Ал Кайда”, цената на петрола е 38 долара за барел. Когато е убит, цената е 110 долара за барел. На 2 май 2011 г. новината за смъртта му е №1 във всички медии по света. В същото време истинската новина, която би трябвало да стресне света, така и не получава достатъчно публичност:
в деня и часа, в който „тюлените” осъществяват операцията си в Пакистан, президентът Обама получава в Белия дом доклад с гриф „Строго секретно”./  горе



 Светът е Театър, нали...

/ ще продължа Анализа
 а, вие, вижте и линка, горе..

Министерството на енергетиката и медиите тържествено обявяват, че САЩ вече навлизат в епохата на „пълната енергийна независимост”. Веднага към предполагаемите залежи се юрват стотици компании и настава истинска петролна треска. Повечето американци вярват на приказката и се размечтават отново да карат огромни спортни коли, които гълтат лакомо бензин. Защото цената на бензина ще бъде ниска, тъй като петролната индустрия ще разработва евтино богатите си залежи от шистови петролни резерви благодарение на новите технологични чудеса. Уви, след еуфорията количествата се оказват доста по-скромни.

 
Всъщност става въпрос не за 500, а дори по-малко от 5 милиарда барела. При това суровината е на голяма дълбочина, и то като шистов петрол, чийто добив е изключително скъп и при сегашните цени на петрола не би било рентабилно да се добива, ако нивата не стигнат поне около 65 долара за барел. 
Но дори и тогава това е икономически риск, защото между 2011 и 2014 г. направените инвестиции възлизат на 36 милиарда долара, така че само за връщането на тези дългове при цена 65 долара за барел ще отнеме минимум 7 години – без нито цент печалба! 


следва, 2 част  





Гласувай:
3



1. notfun - ....хаа, Блякчо..аз не съм ти киффлата, да ми се лигавиш тук..интимно..
03.04.2022 16:25
..още на предният Анализ за Рокфелер и Ротшилд, НЕ си ми дал.
задоволителен отговор..
жалко, че ,уж си,подземен 'архитект' във РИОСВ, Русе..
/''ако ,имате съмнителни миризми, обадете се)))))

.........
Мерлине, пишеш витиевати..балализми., след като се 'забърка; с Икономиката, та мина.. на Раси и подРаси...пълна профаниада...АЗ, напр, съм Човек на Света..Космополит..
..и, Какво ли означава.тозз...'цивилизационен'..избор...или, още по зле -
''цивилизационна принадлежност..''
Ти, хал на хабер, си немаш, от История и Антропология
..да не говорим,за Окултни и Духовни НАУКИ, даже и Начална Езотерика..
не си чувал.....

само, Пропаганди, Разделение, Конфликт, и...партиен..келепир..личи ти.
цитирай
2. notfun - ..Магеснико, срам ме е,да мина по нататък..
03.04.2022 16:30

към Славянското, и Църковно.."'духовенство''...и ЕДинство с ''братският русски народ''..
.писала съм, моя близка Тема..
.......
къде си тръгнал..по гол гъссс, в копривата, батька..Краси Лукашеску..м ?
цитирай
3. notfun - ...научи се .Първом..да четеш, бързаш, като ссигане, пред майка си...чети, и после, дрънкай..клиШета от СМИ
03.04.2022 17:05
дала съм ти линка..на сайта..бляко..

Цената на петрола е обект на чиста манипулация, независимо дали това ни се харесва или не, твърди експертът Даниел Йергин, вицепрезидент на аналитичната компания IHS и автор на книгата „Цената. В търсене на петрола, парите и властта”. Според него 60% от цената на петрола е чиста спекулация. Всъщност в историята на петрола съществува само един кратък период от 1871 до 1895 г., когато е имало свободно ценообразуване. При това тези 24 години са белязани от такива ценови амплитуди, които повече никога не се повтарят за цялата история на пазара. Първата нефтена борса е открита през 1871 г., а през 1895 г. Standard Oil решава да я закрие и започва да определя цената монополно. Тогава президентът на Standard Oil Джон Рокфелер просто казва, че цена от 2 долара за барел напълно го устройва. След което се възцаряват странна хармония и стабилност. Компанията Standard Oil остава монополист чак до 1927 г., когато англичаните откриват огромното петролно находище в Киркук в Ирак и това завинаги променя географията на петролния пазар.
До този момент основните обеми от петрол се произвеждат предимно в САЩ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1932145
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930