Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2008 14:08 - За коментарите, анонимността и други демони
Автор: divini Категория: Забавление   
Прочетен: 2483 Коментари: 21 Гласове:
0



Предполагам вече сте установили моята ненаситна любов към анонимните коментари, особено злостните и тези, които надминават даже и моята злонамереност – нещо, което си е достойно за отбелязване (щото по принцип моята злонамереност граници няма).

Някой или някои ще каже, или кажат, че имам опцията да забраня писането на коментари в блога ми от анонимни, оперативно интересни, лица. Е знам, че я има тази опция, обаче аз, като един истински злонамерен демократ се движа от следния принцип: Аз им давам право да пишат (току виж написали нещо умно и аргументирано) пък си запазвам други право, а именно да ги трия.

И така си живеем задружно и щастливо, както и злонамерено, разбира се. Така за да бъда обаче честна, случва се понякога, човек, който по принцип няма навика да пише като анонимен, да се увлече по някой текст и просто да не се усети, че не се е логнал. На мен ми се е случвало веднъж или два пъти. Друг случай е, когато човекът не е абонат на блог.бг, а на друга орбитална станция, но пък оставя име, ник или линк към друг блог.

Хубавото на коментарите тук е, че освен стопанина на блога и поставилият коментара може да си го премахне. Причина за това може да е:

от страна на коментиращия

Видял е каква глупост е написал и за по уместно е решил да я изтрие
Объркал е блога и пише на хора, които хабер си нямат за какво говори
Обиден на един или повече участници в разговора решава, че те не са достойни за мислите му
Или просто по грешка, случайно, от цъкане не където трябва

От страна на стопанина

Не му се нрави мнението на коментиращия
Не му харесва тона на коментиращия
Комбинация от двете
Или пак случайно
Или ако вземе да изтрие целия пост

Още по-хубаво е, че анонимният коментар може да бъде пипан само от стопанина. Така че, анонимният колкото и да се кае и вайка от това, което е написал то си седи публикувано до решение от по-висша инстанция.

Друго много любимо в коментарите е писането на латиница. Така... тук също е редно да бъдат направени някой уточнения. Има случаи, когато писането на латиница е наложено от технически ограничения на пишещия – обяснимо и приемливо обяснение. Такива хора, по принцип или поне аз това съм наблюдавала, в началото или края на текста си казват “Sorry ama taka se naloji, zashtoto….”

Обаче има и такива модели, които просто се кефят да пишат с латински букви. А още по-хубаво е ако внедряват и числа вместо букви. Тогава се получава нещо от рода на: “Ku4eto mi si ima ky6ta”.

Пред латино любителите има и няколко технически пречки, а именно съпоставянето на латинския символ към българския звук. Ето и какво имам предвид (списъкът не претендира с пълнота):

U” -  за мен лично това е еквивалент на “у” тъй като ми е в пъти по-лесно да пиша на phonetic, а не на bds, обаче за други “u” може да е – ъ, ю или дори и
Y” – може да е “ъ”, “я” и “у” или каквото друго ви хрумне
Я” – тази буквичка също може да затрудни пишещия латиноман – “ia”, ‘”ja” “ya” “ija”  и така нататък и така нататък. За “ю” важи абсолютно същото.
Ч” – една любима буква, както беше отбелязано в едни текст тук. Ч-то може и бива представяно като: “ch”, “~”, “4” , “tch” и др.
Ш и Щ – 6 и 6t sh sht  и всякакви други комбинации.

За по-нагледно ще дам пример, взет от блога на една много симпатична дама, а коментарът естествено е анонимен:

1. анонимен - SELYNITE VANKAAAAA!

SELYNITE VANKAAAAA! STIoITE SI NA SELO!

Колко тълкувания мога да направя само!

Първото “SELYNITE VANKAAAAA!” може да е някоя, неизвестна за мен френска певица или актриса и просто анонимния да й е фен, и да споделя възторга си по този начин.

Може и да търси някой Ванка, с който да имат техен си кодов сигнал под формата на словосъчетанието  “SELYNITE”.

Ако приемем за начин на действие заместването, то ще отнеме часове докато минем всички комбинации..

И последно само да си кажа и ви оставям на мира. Не обичам написаните само с главни букви коментари, все едно този, който ги пише си въобразява, че може да ми крещи....

Поздрави




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianchefff - :)
10.05.2008 15:32
браво.
Хубаво е.
Размина ти се сгъцването.
цитирай
2. divini - @ feldmarschall :)
10.05.2008 15:33
Цитирам се: Аз им давам право да пишат (току виж написали нещо умно и аргументирано) пък си запазвам други право, а именно да ги трия...
:)

За противоположни мнения нямам нищо против, спор да става :) но да е аргументиран и по темата ... а не тук например темата е за коментарите и да дойде някой да пише как баба му вари компоти и за това Костов е виновен...:)

Трила съм коментари, които съм сметнала за обидни към участниците във виртуалния разговор..

Поздрави
цитирай
3. divini - @ ianchefff
10.05.2008 15:34
е е е е аз заради сгъцването го писах това, ти пък сега ми го размина няма справедливосссссст... но щом така предпочиташ :)))
цитирай
4. ianchefff - диж,
10.05.2008 15:39
така предпочитащо ща сгъцам, че ше спреш да пишеш повече!!
а ся, цензурирай ме!!
цитирай
5. divini - е това е достойна за
10.05.2008 15:42
уважение заплаха, но аз съм толкова злонамерена, че и сгъцана ще продължа да пиша... А пък дали ща цензурирам или не си моя работа (тук тропвам ядно с краче)

:)
цитирай
6. divini - А ето за това става дума
10.05.2008 16:06
Това за компотите и Костов беше просто пример, но вие изведнъж се хаванахте за него и незнайно как се стигна до темата за господин Митов и неговия блог и темата в него.

Но пък и темата в поста на господин Митов, няма никакво отношение към ДСБ и СДС, как сте стигнали до там не мога да знам.

Как стигнахте до извода, че ДСБ е креатура на БКП също не мога да си представя, но неща, които звучат налудничаво и безсмислено няма защо да се коментират, а още по-малко да се отричат..

Та това също е точен пример как всъщност темата на поста няма абсолютно никакво значение за кометарите, които следват :)

Поздрави

п.с. - не се обиждайте, но едва ли можете да предизвикате вътрешнопаритийна война :)
цитирай
7. анонимен - Ще ти сщупйа
10.05.2008 16:29
пръстите бе
цитирай
8. divini - Лично аз никъде не видях
10.05.2008 16:31
ознование за започване на спор, още по-малко да се е провел спор..

А колкото до пожеланието, да ви се връща
цитирай
9. divini - я анонимен
10.05.2008 16:32
благодаря за коментара и благодаря, че е на кирилица, само да уточним кои пръсти ще се чупят и по какъв повод :))???
цитирай
10. ianchefff - фелд,
10.05.2008 16:42
ти не беше ли националист?

Ако отговорът е "да", тогава Сидеров не е ли твоята икона за молитви?
Ако отговорът е "не", значи съм се обръкАл...;-)

анонимен 10,
сгъцал си се нещо.
Да ти кажа, отскоро продават по аптеките лекарството "антисгъцин".
Пробвай да го приемаш известно време, може и да ти помогне да се оправиш...
цитирай
11. анонимен - Ei provincialisti
10.05.2008 17:34
kato vi po4na, ta podred
цитирай
12. divini - ммм
10.05.2008 17:39
колко миличко
цитирай
13. gantree - @ divini
10.05.2008 20:28
Офффф ... не, не, няма оправяне за такива оцъклени фелдмаршали.
Никак не става. Опитвал съм многократно да се държа спокойно, внимателно и любезно дори с много по-арогантни и прости от него, и пак не става. Няма оправяне. Няма логика, няма мисъл, нищо. В блога си аз лично ги трия вече дори без обяснения. Ако не го правя - окуражават се и смислен разговор по всяка възможна тема заминава веднага по дяволите.
цитирай
14. divini - @ gantree :))
10.05.2008 20:40
Днес ми е малко по-щуро от обикновено и съм добричка :) тоест весело ми е, а и не обичам да трия, освен това добрият тон все още се крепи... но обмислям да направя нов блог, където постовете да нямат загавие, а текст само по една дума или едно изречение.. например "Голям ров затруднява движението в София" рано или късно в коментарите ще се намеси Костов, междусъюзническата война, състоянието на пазара на спанак в Азърбайджан и не знам какво още :))

По принцип не обичам да коментирам в постовете си, особено ако темата на която са е важна според мен и то може би, защото в един момент в коментарите стигаме до ядрената физика в контекста на отглеждането на репички...

Но това тук беше написано за забавление и закачка и за това си пиша активно.. определно не очаквах да докараме нещата до тук, но ..:)))

Поздрави
цитирай
15. gantree - @ divini
10.05.2008 21:01
Искаш да кажеш, че не си очаквала разговорът да се пренесе от онази тема тук. :) Да, обаче фелдмаршалите са способни на всичко, като ги изкараш от кожата им. Хукват навсякъде в търсене на опорна точка и реванш :))) Аз, тъй като ги трия по най-тоталитарния начин (без никакви обяснения) изглежда вече съм придобил някакъв своеобразен имунитет срещу нашествията на такива хлебарки. Като му покажеш, че "нЕма смисъл", и то си млъква, животинчето :)))

Гледам, и Темпларя ги е подкарал с бърсалката, и - правилно. Старо форумно куче е той, и знае, че не си ли сложиш фейс-контрол на вратата - няма спасение, тъй като простотията е непобедима. Един Бог знае колко време още трябва да мине, щом за осемнайсет години сме само до под кривата круша.

Поздрави.
цитирай
16. divini - един чул друг не видял
10.05.2008 22:06
ей такова е горе-долу положението тук...:) Един човек каза за блога, че започнал да се пълни с графомани... няма значение за какво става дума той да си напише неговото...
По някога тук ми заприличва на разговор между две възрастни дами със слухови затруднения или (ако тонът не е на това ниво) между пенисонирани моряци, цял живот били презокеански плавния...
- Утре сигурно пак ще е хубаво времето!
- Обаче ми вдигнаха сметката за парното!
- А мушката не искат да цефнат..
- то кое по напред парно ли ток ли..
- дядото каза, че съм ги преполяла...
А всъщност разговорът е започнат от случаен минувач, който ги е питал колко е часът...

Но нали знаеш кой е виновен за всичко :) та сигурно и за това е виновен :)))))
цитирай
17. gothic - Я, тук днес имало сгъцване. . . :)))
10.05.2008 23:17
Я, тук днес имало сгъцване...:)))
цитирай
18. vselenche - А ЗАЩО да ги триете...
11.05.2008 01:45
Или цензурирате? Не е ли по-важното, че ВИ четат???
Така може пък и да се посакратят идващите годинки, предвид изминалите 18!
Поздрави!
цитирай
19. divini - oх добре се посмях
11.05.2008 13:50
feldmarschall - искаш ли да проверим дали с право или без мога да те изтрия...но само за това, че добре се посмях няма.. Сега ще се смея до довечера...много ти Благодаря Велики хахаххахахахахах сега ще викна приятели и те да видят за да се посмеят и те... аз обичам приятелите ми да се забавляват... не съм егоист
хахаххахаха
цитирай
20. divini - feldmarschall
12.05.2008 14:45
ти книжки четеш ли или само брошурки с пропаганда ?
цитирай
21. divini - а тук не си прав
12.05.2008 16:01
ние Костовистите вестник Седем не четем, вече, ама ти го знаеш това, защото много четеш. Освен това, тъй като четем само Костов носовете ни са високо вирнати на високо и не можем и с 2 см. да ги смъкнем..

И само едно въпросче: между нацузъм и национализъм правиш ли разликата?

Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051536
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439