Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2019 17:55 - Путин към Елтън Джон: Няма как да налагате силово вашата гледна точка
Автор: radostinalassa Категория: Забавление   
Прочетен: 478 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Полемиката между президента и попзвездата се задълбочава
 image

„Виждам двуличие в твърденията Ви, че желаете „щастие“ за ЛГБТ хората и че нямате „никакъв проблем с това“, написа Елтън Джон на Путин в Инстаграм. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Между президента на Русия Владимир Путин и британския композитор и певец сър Елтън Джон започна задочен спор на тема нарушават ли се в Русия правата на лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър (ЛГБТ). В събота, 29 юни, на пресконференция в Осака на срещата на G20 президентът Путин отбеляза, че според него Елтън Джон греши, че в Русия има проблем с правата на представителите на ЛГБТ общността, съобщава Би Би Си.

Путин направи това изявление в отговор на публичния призив по негов адрес, който сър Елтън Джон публикува в петък на своята страница в социалната мрежа Инстаграм.

Вижте още: ЕЛТЪН ДЖОН ОБВИНИ ПУТИН В ЛИЦЕМЕРИЕ

Ето как се разви тази полемика. На 27 юни президентът Путин даде подробно интервю на британския вестник „Файненшъл Таймс”, в което, разсъждавайки за „либералните ценности”, каза, че „самата идея е изживяла времето си, защото е влязла в конфликт с интересите на огромното мнозинство от населението”.

Относно правата на ЛГБТ Путин каза следното:

„Има традиционни ценности. Не искам да обиждам никого, знаете, че нас и без това ни обявяват за хомофоби. А ние нямаме нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Да са живи и здрави, нека живеят така, както им е удобно. Но някои неща ни се струват прекалени.

Що се отнася до децата, измислиха, и аз не знам, вече пет или шест пола. Дори не мога да ги възпроизведа… не знам какво е това. Нека всички са доволни, ние нямаме нищо против никого. Но не бива да забравяме и културата, и традициите, и традиционните семейни основи, с които живеят милионите местни хора”.

(Внушението, че на Запад „са измислили шест пола“, не звучи за първи път в изказванията на кремълските последователи. През януари зам.-председателят на Държавната дума Петър Толстой дори спомена, че от ПАСЕ (Парламентарната асамблея на Съвета на Европа) са поставили искането в състава на руската делегация да бъдат включени представители на шестте пола. По-късно той призна, че е разбрал неправилно регламента на организацията, но от последвалите му изказвания не личи, че и сега го разбира правилно.)

На 28 юни Елтън Джон публикува в Инстаграм обръщение към Путин.

„Бях дълбоко смутен, когато прочетох вашето последно интервю във „Файненшъл Таймс”. Категорично не съм съгласен с вашата позиция, че политиката, която признава културното и сексуално многообразие, е остаряла за нашето общество. Виждам двуличие в твърденията ви, че желаете „щастие“ за ЛГБТ хората и че нямате „никакъв проблем с това“.

В същото време руските киноразпространители решиха силно да цензурират моя филм „Рокетмен”, като премахнат всички споменавания, че аз намерих щастието си с Дейвид, с когото сме заедно вече 25 години и възпитаваме двама прекрасни синове. Според мен, това е лицемерие.

Гордея се, че живея в част от света, в която нашите правителства са еволюирали до признаването на универсалното човешко право всеки да обича когото иска. И съм искрено благодарен за постигнатия прогрес в политиката на нашите правителства, който позволи и узакони юридически моя брак с Дейвид. За нас това беше голямо облекчение и щастие.“

Филмът за живота на Елтън Джон „Рокетмен“ тръгна по кината в Русия на 6 юни без епизодите, в които има гей целувки, прегръдки, а също и сцени с употреба на наркотици. От компанията-разпространител „Централ Партнершип“ заявиха, че кадрите са изрязани „в съответствие със законодателството на Руската федерация“.

На 29 юни в Осака на срещата на G20 Путин отговори на въпрос от репортерите за упреците на Елтън Джон срещу него:

„Аз много го уважавам, той е гениален музикант, всъщност той ни е посещавал и ние го слушаме с удоволствие, но мисля, че той се заблуждава. Аз нищо не съм изопачил. Ние действително имаме много добро отношение към членовете на ЛГБТ общността. Наистина – спокойно, абсолютно безпристрастно. Имаме закон, за който всички ни опяват, но това е закон, забраняващ пропагандирането на хомосексуализма сред непълнолетните.

Дайте да оставим човек да порасне, да стане възрастен, и после да решава какъв е. Оставате децата на мира. Както казах в интервюто – пет или шест пола вече са измислили – трансформъри, транс… още нещо там, вече даже не разбирам какво е това. 

Тази част от обществото доста агресивно налага своята гледна точка на огромното мнозинство. Трябва да бъдем по-лоялни един към друг, по-отворени и прозрачни. Нищо необичайно не съм казал. Трябва да се уважават всички – това е вярно. Но няма как да налагате силово вашата гледна точка”.



Тагове:   ЛГТБ,   силовост,


Гласувай:
2



1. vmir - Сиктир, бе драги зрители!!!
01.07.2019 19:45
Не подозирах, че Елтън Джон е бил такъв подлец и докато е пеел за рускинята Никита, е насочвал ракетите си срещу Кремъл и подстрекавал малообразованите за да пороби нормалните хора, на които само един Путин им е останал.
цитирай
2. radostinalassa - Тук става дума не зя ракети, драги
01.07.2019 19:57
А за ЛГТТ, които са болни хора според нашето общество. Все едно болните от ДЦП да излизат на прайдове и да се показват, и да искат повече права.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13148284
Постинги: 11563
Коментари: 18329
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години