Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2019 20:06 - Как се мият чукчите? Интересни факти
Автор: radostinalassa Категория: Забавление   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Някои места на планетата са невероятни със своите климатични условия и особеноститу на бета  на хората, живеещи там. Едно от тези места е Далечният север.
Няма по-тежка земя на земята. В условията на вечнозамръзване намирането на нещо живо там е доста трудно. Рядко растение или  животно могат да издържат на тази температура.
Въпреки това, дори и в тези трудни условия, хората се адаптират към живота. Един от народите, населяващи северния регион, са чукчите. Те ще бъдат разгледани в тази статия. Кои са чукчите Чукчите са древните жители на далечния североизток нат Сибир. По естеството на своята дейност те се делят на номади и водещи уседнал живот. От древни времена чукките имат два основни типа икономика. Първият е отглеждане на елени, а вторият - морски риболов. Както уседналите, така и номадските чукчи водят много скромен начин на живот.   Домакинските съдове съдържат само най-необходимия брой предмети, направени главно от дърво. Един от въпросите, от които потребителите на мрежата често се интересуват, е: как се мият чукчите? Има много слухове, че чукчите твърдят, че изобщо не се мият или се мият веднъж годишно.   Да вземете гореща вана или душ в Далечния Север е почти невъзможна задача. Следователно от древни времена нещата са тръгнали така , че жителите на северния регион практически не  мият. Чукчиите дори имали вярване, че по време на миенето силата и здравето се измиват от човешкото тяло.
Това не е изненадващо, тъй като дори в загрята палатка температурата на въздуха рядко се повишава над нулата. За да се предпазят от настинка, чукките са принудени да търкат телата си с мазнини, което ги предпазва от хипотермия. Отмивайки мазнините, те стават незащитени от силни студове. Въз основа на всичко става ясно защо чукките не се мият. Въпреки това те все пак са измислили  начини за почистване на тялото.   Как се мият чукките.  Местните хора измислилит този метод: периодично се събират в лагера, намазват телата си с тлъсти тюленова мас , правят огън и се греят около огъня. Мръсотията, прилепнала към тялото, се смесв с мазнината, разтопена от огъня. След това  вземат а специални стъргалки, чукчиите изстъргват  мръсотията и мазнините от телата си. Има и друг начин за   измиване на чукчите.   За да почистят тялото си от замърсяване, жителите на Далечния Север дошли до  идеята да носят кожени дрехи с власинките вътре. В резултат на това се получава механично почистване на кожата с помощта на власинките.
При съвременните  условия  разбира се, технологичният прогрес достигна до толкова краища на планетата, както и до цивилизацията нат Далечния север. Още от съветските времена жителите на тундрата са привиквании насилствено към процедурите за къпане. Този процес се вкорени във времето.   По днешно време съвременните пастири на елени имат възможност да използват мобилни сауни. Имат и миниатюрни преносими фурни. Това, разбира се, прави процеса на почистване на тялото много по-опростен и удобен. Въпреки всичко, въпреки всички постижения на нашето време, жителите на Далечния север, в сравнение с други народи, се къпят много по-рядко. За тях мазнините, които прилагат върху тялото си, са важен помощник в борбата срещу силната настинка. Следователно те не бързат да се разделят с него.     Как и къде се мият чукките, разбрахме. Заслужава да се отбележат и физиологичните характеристики на тази националност. Въпреки факта, че жителите на Далечния Север рядко се мият, те не излъчват остра, неприятна миризма. Северните народи не се нуждаят от дезодоранти. Освен това има дори слухове, че след като чукките започнали редовно да се мият под влияние на съветската власт, кожата им започнала да се напуква и да кърви. Ушната кал сред жителите на тундрата също е различна от европейската.   Ако нашата е вискозна и лепкава, тази сред народите на Севера е напълно суха. Заключение  Много хора са шокирани, когато разберат как се мият чукчите. Всеки, който е свикнал да взема душ всеки ден, не може да си представи как не можеш да се миеш със  седмици. Трябва обаче да се вземе предвид физиологията на различните народи по света и климатичните условия, в които те живеят. Чукчите нямат нужда да се мият всеки ден.       Първо, в условия на силен студ, те практически не се потят. Второ, потта им, дори и да се образува, няма неприятна миризма и не причинява такива неудобства като жителите на по-горещите райони. И трето, защитният филм върху кожата в комбинация с прилаганите към него мазнини е най-важната защита срещу силните студове на Далечния север.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13249859
Постинги: 11642
Коментари: 18445
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК