Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2022 19:20 - Американският свръхзвуков ракетоносец с шест двигателя
Автор: radostinalassa Категория: Забавление   
Прочетен: 751 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Разглеждаме американския свръхзвуков ракетоносец с шест двигателя, показваме пилотската кабина   Американската НАСА за пореден път извади от своя музейен хангар така наречения "паметник с крила", който веднъж дори се издигна във въздуха. А сега дори летенето с крейсерска скорост на този някога стратегически свръхзвуков бомбардировач на голяма височина изобщо не е възможно. И както може би се досещате, става дума за проекта XB-70 „Valkyrie” на американския производител North American.   Той е замислен още през 50-те години като заместител на съществуващия по това време ракетоносец B-52, който се е доказал добре, но е дозвуков. А военновъздушните сили на САЩ наистина искаха да получат ефективно средство за доставяне на своите ракети и бомби от САЩ, знаете къде. В резултат на това висшето командване постави задачата да се построи самолет, който да достигне максимална скорост от 3 Маха (три пъти скоростта на звука) и да лети на височина над 20 км.   По това време такива амбициозни проекти все още не бяха реализирани и затова американците станаха нещо като пионери. В крайна сметка теглото на получения прототип беше 340 тона, което не устройваше  военните. Беше решено спешно да се намали теглото, като се използват панели от неръждаема стомана с дебелина 0,5 мм с сотови напълнители между листовете. Всичко това беше необходимо, за да не се прегрее планерът при скорост от 3300 км / ч.   В резултат на това беше възможно да се намали теглото до 250 тона, но по това време американците дори нямаха нормални двигатели. Така че компанията General Electric предложи своите турбореактивни двигатели с последващо горене YJ93-GE-3 с тяга от 12 700 kgf всеки. Изчисленията показаха, че за движение със скорост 3 Маха ще са необходими минимум 75 тона тяга, което означава, че трябва да се монтират 6 такива двигателя. image
image



Толкова брой двигатели автоматично диктуваше условието самолетът да няма опашка, просто защото нямаше къде да се поставят. Двигателите бяха навсякъде. И това от своя страна определи така нареченото двукилово разположение на вертикалните опашни стабилизатори. Такова решение може да се срещне само при изтребители, но със сигурност не и за „стратези на далечни разстояния“. В допълнение, вертикалната стабилизация беше осигурена и чрез сгъване на върховете на крилата.  
image



По време на тестовете беше възможно да се развие скорост от 3309 км / ч. И това е доста впечатляващо. Например съветският Ту-160 развива само 2200 км/ч, което съответства на стойност от 1,84 Маха. Въпреки това, "Труповете" все още летят редовно, но американската Валкирия не влезе в сериала и не застана на бойно дежурство. И това дори не се дължи на инцидент във въздуха по време на един от тестовете, когато ескорт изтребител случайно закачи Valkyrie, а на факта, че този гигант с шест двигателя вече е остарял в началото на 60-те.   Когато СССР научи, че американците са построили свръхзвуков гигант, летящ на височина от 23 км със скорост над 3000 км/ч, те незабавно наредиха да се построи свръхзвуков изтребител-прехващач с таван от 30 км. Така се появява съветският МиГ-25, който развива максимална скорост от 3200 км/ч и не оставя нито един шанс за нито една Валкирия.   Командването на ВВС на САЩ в този момент се хвана да мисли, че този скъп (около 3 милиарда долара по курс от края на 50-те - началото на 60-те) проект Valkyrie е неефективен от гледна точка на бойното използване и неефективен от гледна точка на стратегическо възпиране. В резултат на това бяха построени две коли. Единият беше изпуснат, а вторият сега се търкаля около затворена зона.   Кабината много фино предава цялата атмосфера на 50-те години. Когато влезете вътре, сякаш не става много ясно как тази допотопна техника изобщо е летяла с такава прекомерна скорост? image Съвременната авионика не е поставена тук, защото няма смисъл, защото. проектът е закрит. След закриването на тази програма американците продължиха да се опитват да построят нещо подобно, но не можаха да се доближат до успеха на съветския Ту-160.


Тагове:   валкирия,


Гласувай:
3



1. jupel - Не се спряха ,няма място на Земята където не са се насадили..и правят война на чужди територии далече от тях
21.06.2022 19:29
Тези трябва да ги тури някой на мястото им,крайно време е ...дали пък не цунамита,урагани,тайфуни ....природни бедствия:)
цитирай
2. radostinalassa - Права си
21.06.2022 19:32
военновъздушните сили на САЩ наистина искаха да получат ефективно средство за доставяне на своите ракети и бомби от САЩ, знаете къде. Само войни и милиони убити, а за бежанците да му мисли Европа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13277120
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК